Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Terug naar overzicht

BINDER

BINDER – De specialisten in zwembadtechniek

BINDER GmbH & Co. KG is een familiebedrijf dat naam heeft gemaakt met innovatieve en energie-efficiënte producten voor de zwembadsector. De belangrijkste producten zijn aandrijvingen voor zwembadafdekkingen en de door turbines aangedreven tegenstroomsystemen HydroStar en EasyStar.

HydroStar en EasyStar.

De gepatenteerde turbinetechnologie zorgt voor een brede en krachtige stroming, zoals in een rivier. Het lichaam wordt door het water gedragen, zodat de zwemmer niet de hele tijd zijn evenwicht hoeft te bewaren en zich volledig op zijn techniek kan concentreren. De technologie maakt een intensieve zwemtraining mogelijk zonder te hoeven keren en transformeert zo zelfs de kleinste zwembaden in een fitness- en wellnessoase. Met de trainingsapp HydroStar Next is het mogelijk zelf trainingsprogramma’s samen te stellen. De zwemmer weet altijd welke afstand hij in welke tijd heeft afgelegd.

Zeer eenvoudige montage

De meervoudig bekroonde turbinezweminstallatie HydroStar is ontwikkeld voor nieuwbouw zwembaden. Het compacte systeem wordt in een uiterst smalle schacht ingebouwd die weinig ruimte inneemt en volledig in de zwembadwand verdwijnt. Voor het achteraf inbouwen in bestaande zwembaden heeft BINDER de EasyStar retrofitinstallatie ontwikkeld. Het bekroonde, elegante design past bovendien perfect in elk zwembad (German Design Award 2020).

Beide tegenstroomsystemen verschillen niet alleen qua technologie en stromingssterkte in vergelijking met een conventioneel systeem. Ze kunnen ook veel sneller door de gespecialiseerde dealer worden geïnstalleerd – en in elk type zwembad. Terwijl de installatie van conventionele systemen ongeveer 2 dagen in beslag neemt, is de montage van HydroStar en EasyStar met 1-2 technici in pakweg 3 uur gereed. Dat komt omdat er geen ingewikkeld leidingwerk en geen speciale schacht voor de techniek nodig zijn. Met tegenstroomsystemen van BINDER zijn zwembaden ook eenvoudiger winterklaar te maken dan met conventionele systemen, omdat er geen pomp gedemonteerd hoeft te worden.

Minder stroomverbruik

De door turbines aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER verbruiken slechts 20 tot 50 procent van de energie die pompsystemen nodig hebben. Er is bovendien geen krachtstroom vereist. Ze zijn geluids- en trillingsarm en zeer onderhoudsvriendelijk. De gebruiker kan zich dus volledig op het zwemmen concentreren.

MecaTec-motoren

Naast de tegenstroominstallaties HydroStar en EasyStar verkoopt BINDER onder het merk MecaTec een breed assortiment aan krachtige, energie-efficiënte gelijkstroommotoren voor zwembadafdekkingen. MecaTec-motoren zijn beschikbaar voor gebruik onder water (IP68) alsook voor gebruik boven de waterlijn. Daarnaast biedt BINDER ook nog schachtmotoren aan. MecaTec-motoren worden uitsluitend geleverd door de fabrikanten van lamellenafdekkingen. Het hele assortiment MecaTec-elektromotoren is modulair opgebouwd. Daardoor kan men flexibel op elke wens van de klant inspelen.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Reichardstrasse 16
31789 Hameln
Duitsland
Telefoonnummer +49 (0) 5151 96 266 – 0 E-mailadres info@binder24.com Website www.binder24.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details