Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Nieuwe inbouwschacht + nog meer functies voor de app

Nieuwe inbouwschacht + nog meer functies voor de app

De aquanale staat voor de deur en ook dit jaar is BINDER er weer bij met interessante innovaties. De zwembadtechniek-specialist presenteert niet alleen zijn extreem lichte inbouwschacht maar ook de nieuwe features van de BINDER24-app.

Een van de highlights bij de beursstand zal het demo-zwembad met geïntegreerd HydroStar-tegenstroomsysteem zijn. De bezoekers kunnen hier meerdere keren per dag live zwemsessies meemaken waarbij de kracht van de stroming gedemonstreerd wordt. De sportwetenschapper dr. Birgit Schmid (Aqua In) is ook te gast bij BINDER: ze legt aan de bezoekers uit hoe waardevol de stroming van HydroStar en EasyStar is voor een effectieve en moderne workout in het water.

De energiezuinige en krachtige MecaTec-Motoren voor zwembadafdekkingen zijn ook te vinden bij de beursstand. En tot slot kan het vakpubliek een eerste blik werpen op het nieuwe controlepaneel voor de turbinezweminstallaties dat binnenkort op de markt komt.

BINDER laat op de aquanale echter niet alleen de talrijke mogelijkheden zien van zijn turbinezweminstallaties, die zelfs kleinere zwembaden tot ware fitnesscentra omtoveren. De zwembadtechniek-specialist presenteert ook allerlei nieuwe features van de trainingsapp BINDER24. De app heeft vanaf nu drie extra functies: Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld trainingsprogramma’s met andere gebruikers te delen en kan de app geheel naar wens aangepast worden. En dan is er nóg iets nieuws: de gebruiker kan door de update nog makkelijker tussen verschillende turbinezweminstallaties wisselen.

BINDER biedt HydroStar in meerdere uitvoeringen en verschillende maten met volumestromen tussen de 160 en 1.200 m3 per uur aan. Tot nu toe was de inbouwschacht altijd van roestvrij staal. Op de aquanale presenteert BINDER de nieuwe en lichte kunststof inbouwschacht. De inbouwschacht weegt slechts 12 kg en is een stuk lichter dan de roestvrij stalen uitvoering (ca. 30 kg). Ook is de vorm iets aangepast waardoor de stroming nog beter is.

Voor het achteraf installeren in bestaande zwembaden heeft BINDER het retrofitsysteem EasyStar ontwikkeld. Dit systeem heeft dezelfde prestaties en functies als HydroStar, maar is compacter. Wie de tegenstroomsystemen vrijblijvend wil uitproberen, kan zowel bij veel specialisten, als ook in de BINDER-showroom in Frankfurt en bij BINDER zelf in Hameln een afspraak maken om te proefzwemmen.

Meer info vindt u op www.binder24.com/probeschwimmen.

Bezoek BINDER op de aquanale 2023 van 24 t/m 27 oktober in Keulen in hal 7.1, stand G035/F034.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details