Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Exclusieve buitenwellness in Brugs oud-burgemeestershuis
Gert Verhoestraete en Caroline Demol

Exclusieve buitenwellness in Brugs oud-burgemeestershuis

Historische charme ontmoet moderne ontspanning

Begin december 2023 opende B’Guest, gelegen aan Oude Zak 47 in Brugge, haar deuren. Een bed and breakfast gecombineerd met een unieke en luxueuze buitenwellnesservaring midden in het hart van de stad. De exclusieve wellnessoase, genesteld in een idyllische tuin en ingeklemd tussen de Speelmansrei en het Professor Dr. J. Sebrechtspark, biedt de ultieme combinatie van ontspanning en privacy. 

Het B’Guest-complex is gehuisvest in een poortgebouw uit de 17de eeuw. Dit pand werd in 2020 liefdevol en met respect voor de historische elementen gerenoveerd door Caroline Demol en Gert Verhoestraete. Het historische gebouw, ook bekend als het ‘Oud Huis Pierre Vandamme’, diende van 1946 tot 1983 als residentie van de Brugse burgemeester en grondlegger van de Brugse zeehaven, Pierre Vandamme.

Wellness in Brugse stadstuin

De privéwellness, met onder meer een buiten­jacuzzi, een opvallende Iglucraft-sauna, stoomcabine en een verwarmd buitenzwembad, is discreet gelegen in de weelderige tuin. “Gasten kunnen zich hier volledig onderdompelen in een exclusieve wellnesservaring, omgeven door rust en natuur”, zegt Caroline. “Van april tot oktober is het verwarmde zwembad open. In de winter verandert dat in een verfrissend dompelbad.”

De wellness biedt een douche in de natuur, zowel warm als koud, een vuurkorf om bij te relaxen en achtergrondmuziek of het geluid van het nabijgelegen Belfort. “Er zijn maar weinig plaatsen in Brugge, en bij uitbreiding in West-Vlaanderen, die een buitenwellness bieden. Onze locatie is uniek: je bevindt je in het centrum van de historische stad, maar het voelt alsof je midden in de natuur bent”, voegen
Caroline en Gert toe.

De privéwellness is discreet gelegen in de weelderige tuin.

Jouw wellness, jouw keuze

“Gasten kunnen bovendien hun ervaring personaliseren met een vooraf bestelde ontbijtmand, tapasplank of zoetigheden en genieten van een gevulde bar met verschillende dranken”, gaat Caroline verder. “Elke sessie is uiteraard inclusief handdoeken, slippers, badjassen, verzorgingsproducten, koffie, thee, water, fruit, een tablet met ontspannende muziek, een vuurkorf met hout en wifi. Hier kom je werkelijk niets tekort.”

“En vergis je niet, onze wellnessfaciliteit staat open voor iedereen, niet alleen voor gasten van onze B&B. Dit is een perfecte kans voor inwoners van Brugge om te ontspannen en hun eigen stad op een nieuwe manier te ervaren. Het is het perfecte geschenk om jezelf of iemand anders mee te verwennen en om even alle stress van je af te laten glijden. Ontspannen in een authentieke setting, dit maakt onze buitenwellness zonder meer uniek”, volgens Caroline en Gert.

Stijlvolle thuisbasis in het hart van de historische stad

B&B B’Guest ligt in het hart van de historische binnenstad en is zeer rustig gelegen. De Markt, het Belfort, het Concertgebouw, het Begijnhof, Groeninge, de belangrijkste winkelstraten, … alle historische bezienswaardigheden, musea en andere ontspanningsmogelijkheden bevinden zich op wandelafstand. Ook de leukste bars, hipste cafés en de beste restaurants zijn vlakbij. “We houden van een persoonlijke en warme aanpak”, zeggen Caroline en Gert. “Zo maken we je graag wegwijs in onze stad en helpen je bij de zoektocht naar een restaurant, een leuke activiteit, het plannen van een verrassing voor je partner, … We hebben vier ruime en stijlvolle gastenkamers ter beschikking. Uiteraard voorzien van alle comfort: een eigen badkamer met bad en/of douche, airco, tv en gratis wifi.”

“Ook voor het ontbijt gaan we ‘all the way’. Op het menu staan onder meer zelfgebakken brood, koffiekoeken, huisgemaakte granola, vers fruitsap, een fris fruitslaatje, een eitje naar wens. Ontdek zeker ook onze streekproducten van onder andere kaas, confituur en verse yoghurt. Kortom, samen met onze wellness bieden we een ervaring in een prachtige stad die zonder meer ‘full option’ genieten is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details