Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Willy Naessens Swimming Pools wint Europese award
Willy Naessens Swimming Pools won de EUSA-award voor dit binnenzwembad.

Willy Naessens Swimming Pools wint Europese award

De European Union of Swimming Pool and Spa Associations heeft opnieuw awards uitgereikt. Maar liefst 280 zwembaden uit elf landen werden beoordeeld. Tijdens de sectorbeurs Aquanale in Keulen op 24 oktober 2023 ging zwembadbouwer Willy Naessens met een van de hoofdprijzen lopen. Een van hun realisaties werd verkozen tot ‘Mooiste privébinnenzwembad van Europa’. “Een waardevolle erkenning voor al onze medewerkers”, klinkt het trots bij bedrijfsleider Bavo Nachtergaele. 

Zwembadbouwer Willy Naessens uit Oudenaarde diende voor het eerst een dossier in bij de European Union of Swimming Pool and Spa Associations (EUSA). Met succes, want de specialist sleepte meteen een gouden medaille in de wacht. De overwinning smaakt alvast naar meer.

“Elke zwembadbouwer mag in principe deelnemen, maar alleen de allerbesten worden uitgekozen. De dossiers worden anoniem beoordeeld door een professionele vakjury”, zegt bedrijfsleider van Willy Naessens Swimming Pools Bavo Nachtergaele. “Dat wij als ‘petits Belges’ winnen van de grote spelers zoals Frankrijk en Spanje, maakt ons ontzettend trots. Zo’n award motiveert, al blijven we met onze beide voeten op de grond. Want bij zulke realisaties komt heel wat kijken.”

De jury was lovend over het ‘Mooiste privébinnenzwembad van Europa’, onder andere voor de serene totaalsfeer in de zwembadruimte.

Harmonieus samenspel

Een binnenzwembad bouwen is geen sinecure. Het vergt precaire technieken in combinatie met een verfijnde esthetiek. Het succes voor kwaliteitsvolle uitvoeringen schuilt volgens Nachtergaele in een vloeiende samenwerking tussen alle partijen: “Al onze projecten ontstaan vanuit een vloeiende symbiose tussen architect, aannemers en ontwikkelaars, met de eindklant als middelpunt. Daarbij staan zijn behoeften, stijl en gewenste sfeer voorop.” 

Het awardwinnende project situeert zich in Oudenaarde en is van de hand van architect Dries Bonamie, die mee het fundament vormt van een succesvolle uitvoering. Willy Naessens Swimming Pools zit van bij het ontwerp mee aan tafel. “Vanaf de grondwerken en de ruwbouwfase worden voorbereidingen getroffen voor allerlei technieken en elektrische voorzieningen. Een gedetailleerde voorbereiding en harmonieuze samenwerking met alle partners zijn de sleutels. Daarom beschikken we over een gedreven en gespecialiseerd team met een enorme knowhow. We hebben deze prijs ook aan hen te danken.”

De awards werden uitgereikt door de European Union of Swimming Pool and Spa Associations.

Samenspel tussen esthetiek en functionaliteit

De jury was lovend over het ‘Mooiste privébinnenzwembad van Europa’. Onder meer de serene totaalsfeer in de zwembadruimte alsook de gesofisticeerde technieken werden aangehaald. Ook op het vlak van duurzaamheid scoorde het project goede punten. “Sustainability is voor ons een prioriteit. Een binnenzwembad mag geen energievreter zijn. Daarom kiezen we resoluut voor de beste oplossingen op het vlak van isolatie, verwarming, energie, ontvochtiging, akoestiek en domoticasystemen. Hoewel dit heel wat precaire technieken vereist, boeten we nooit in op esthetiek en comfort voor de eindklant. Schoonheid en functionaliteit gaan hand in hand, en dat allemaal met een high-end afwerking.”

Voor zijn kwaliteitsgarantie rekent Willy Naessens Swimming Pools op een sterk netwerk van betrouwbare partners. Dat kwaliteit een meerprijs vraagt, vindt de ondernemer logisch. Al mag het geen drempel vormen om voor de zwembadspecialist te kiezen. Nachtergaele: “Het klopt dat we in het duurdere segment zitten. We leggen dan ook graag uit waar de meerprijs net zit en wat de alternatieven zijn. Toch wil ik benadrukken dat een investering in topkwaliteit zich snel terugverdient, zowel op je energiefactuur als in optimaal genot van je binnenzwembad.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details