Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
PPG Belgium: Supporting Pool Builders

PPG Belgium: Supporting Pool Builders

Inzetten op kwaliteit, een uitgebreid assortiment en sterke ondersteuning? Als zwembadbouwer heb je met PPG Belgium een betrouwbare partner aan je zijde. Het Belgisch familiebedrijf uit Waregem staat klaar om je nieuwbouw- of renovatieproject van begin tot eind te ondersteunen. Nathan Leroy: “Een allesomvattende oplossing met antwoorden voor elk segment, altijd bereikbaar voor vragen en nauw betrokken bij de klant – dat is hoe we bij PPG Belgium het verschil willen maken. Kortom: Supporting Pool Builders!”

PPG Belgium maakt deel uit van de internationale Pollet Pool Group, die met negen distributiebedrijven en twee fabrikanten een solide basis biedt. Pollet Pool Group voorziet de lokale Europese markten van een breed scala aan zwembadcomponenten, van filters en pompen tot verwarming en verlichting, en van waterbehandeling en zwembadreinigers tot liners en afdekkingen. Voor elk type zwembad, binnen elk prijssegment, biedt PPG een passende oplossing.

Als professionele zwembadbouwer kun je bij PPG Belgium rekenen op een totaalaanpak voor je project. “Onze kracht ligt in onze dienstverlening,” vertelt Nathan Leroy, sales director van PPG Belgium. “We zijn een one-stop-shop voor onze klanten, met aandacht voor kwaliteitsvolle producten en een serviceafdeling waarop je kunt bouwen.” PPG Belgium heeft de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de afdeling PPG Technics. Dit gespecialiseerde team biedt uitgebreide technische ondersteuning voor zwembadbouwers, zowel op afstand als ter plaatse. Alle kennis wordt gedeeld via de ‘PPG Academy’. Nathan Leroy legt uit: “Onze collega’s van PPG Technics organiseren trainingen voor zwembadbouwers over specifieke thema’s of producten, zodat we de klant nog beter en sneller van dienst kunnen zijn.”

Efficiënte distributie

“PPG Belgium zet in op ontzorging. Daarom blijven we investeren in infrastructuur en vooral in strategische technologieën, zoals warmtepompen, filters, liners, pompen en Aquadeck-afdekkingen. Die investeringen gaan we aan met zowel eigen fabrikanten als trouwe externe partners waarmee we al jarenlang samenwerken.”

Ook het online-luik neemt een prominente plaats in. De B2B-webshop van PPG Belgium, exclusief voor zwembadbouwers, stelt professionals in staat om naast hun bestelhistoriek ook de beschikbaarheid van producten te raadplegen, de status van hun bestelling te volgen en eigen order templates te maken. “Een bestelling geplaatst voor 11 uur ’s ochtends wordt de volgende werkdag geleverd. Als je een retour wil aanvragen, kan dat eenvoudig via de webshop. We halen het product snel op en nemen zo alle praktische rompslomp uit handen van de zwembadbouwer.”

Uitgebreid portfolio

Kwaliteit, voortdurende innovatie en trends opmerken zijn essentiële voorwaarden om voorop te blijven. “Door te kiezen voor hoogwaardige oplossingen verminderen we het risico op uitval bij de eindklant. Zo maken we het leven van de zwembadbouwer makkelijker. Met PPG Technics bieden we after-sales service en gaan we indien nodig zelfs op interventie naar de eindklant”, legt Nathan Leroy uit. “Het is belangrijk voor ons om dicht bij onze klanten te staan. PPG Belgium is actief sinds 2004. Dit jaar vieren we met trots ons twintigjarig bestaan. We werken al twee decennia nauw samen met zwembadbouwers en hanteren ook dezelfde strategie met onze leveranciers. Dit stelt ons in staat om samen producten te ontwikkelen, te verfijnen en specifieke oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Een korte bloemlezing van enkele interessante productlanceringen voor het zwembadseizoen 2024:

 Wattr is de nieuwste generatie zwembad­controller die communiceert met alle cruciale toestellen binnen een zwembadinstallatie en de volledige controle samenbrengt in één handige app. De software begrijpt het energieverbruik van het zwembad, kent de wensen van de eindgebruiker en zet automatisch het ideale scenario in gang. Het vermogen om de logica van de apparaten te begrijpen en erop in te spelen, maakt Wattr echt uniek. Dit resulteert niet alleen in aanzienlijke energiebesparingen, maar biedt de zwembadeigenaar ook maximaal comfort.

 Warrior X is onze draadloze zwembadreiniger met een optimale wendbaarheid en prestaties. De robot werkt over een tijdspanne van wel acht uur per oplaadbeurt. Met zijn indrukwekkende uithoudingsvermogen houdt Warrior X het zwembad gemiddeld twee weken schoon met slechts één oplaadbeurt. Warrior X maakt van zwembadonderhoud kinderspel!

 Mister Pure produceert chloor op basis van zout. Zo kan de zwembadeigenaar het hele jaar door van perfect zwembadwater genieten, zonder gedoe met extra producten. Wat Mister  Pure echt uniek maakt, is de toepassing van de inverturbo technologie. Het toestel is extreem energiezuinig en zorgt voor een uiterst nauwkeurige dosering. Daarbovenop beschikt Mister Pure over een exclusief en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel, waardoor zwembadbeheer écht eenvoudig wordt.

 Aquadeck PC Cobalt Solar is onze nieuwste polycarbonaat lamel mét solar werking. PC Cobalt Solar heeft een diepblauwe chique gloed en ziet er heel natuurlijk uit. Een Aquadeck afdekking werkt altijd feilloos, bespaart energie en water én ziet er geweldig uit.”

“Een sterk aanbod en betrouwbare service zijn essentieel voor elk zwembadproject: klein of groot. Onze productportfolio en dienstverlening zijn afgestemd op de unieke behoeften van de professional. Denk daarbij aan een gebruiksvriendelijke webshop, het meest complete gamma zwembadcomponenten, technische ondersteuning op afstand en ter plaatse, uitgebreide garantieperiodes, interventies op warmtepompen, preventief onderhoud op pompen en robots, … PPG Belgium gaat verder dan enkel producten leveren. We gaan een partnerschap aan dat gericht is op het succes van de zwembadbouwer. Ons mantra is niet voor niks: Supporting Pool Builders.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details