Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Eén voor allen
Met de nieuwe kunststof inbouwschacht kan de turbinezweminstallatie HydroStar nog sneller worden geïnstalleerd. BINDER GmbH & Co. KG

Eén voor allen

De nieuwe kunststof inbouwschacht van BINDER is geschikt voor alle formaten turbines

Met de nieuwe inbouwschacht van polypropyleen (PP) is de montage van de turbinezweminstallatie HydroStar van BINDER nog gemakkelijker. Ook voor wie al een zwembad heeft, biedt de kunststof inbouwschacht een groot voordeel.

Het opvallendst aan de nieuwe kunststof inbouwschacht is het gewicht: De inbouwschacht weegt slechts 12 kg en is een stuk lichter dan de traditionele roestvrij stalen uitvoering (ca. 30 kg). Aangezien de schacht zo licht is, kan de turbinezweminstallatie HydroStar nog gemakkelijker worden ingebouwd. De kunststof inbouwschacht heeft geen metalen onderdelen en is daardoor nog onderhoudsarmer: een lage pH-waarde of een overmaat aan zout kunnen de inbouwschacht niet schaden.

Om zwemmers te beschermen is de inbouwschacht voorzien van een afdekrooster van hoogwaardige kunststof. Deze kan met één klik op de schacht worden vastgezet. Voor liefhebbers van de klassieke, roestvrijstalen look kan er ook een roestvrijstalen afdekrooster worden geleverd. De kunststof inbouwschacht is zeer compact (970 x 360 x 515 mm), maar toch geschikt voor alle formaten turbines uit het assortiment van BINDER. Er zitten geen harde randen aan, waardoor de stromingseigenschappen van de schacht en het afdekrooster zijn geoptimaliseerd. 

BINDER biedt de kunststof inbouwschacht aan als Single-uitvoering voor een turbine met een volumestroom van 160 m3, 215 m3 of 275 m3 per uur. De schacht is ook geschikt voor installatie in een bekken van polypropyleen, GFK en beton met folie. Als aanvulling kan ook ledverlichting worden geleverd die aan de uitstroomhulp van de turbine wordt gemonteerd. Het licht van de ledlampen geeft het water een bonte kleur en zorgt zo voor een prettige sfeer.

(1.602 Zeichen inkl. Leerzeichen)

Over BINDER

BINDER GmbH & Co. KG vierde in 2023 zijn twintig jarig bedrijfsjubileum. Het bedrijf dat in 2003 door Siegfried Binder in Hameln werd opgericht, specialiseerde zich in het begin op de productie van buismotoren voor zwembadafdekkingen. In 2014 bracht BINDER vervolgens de revolutionaire turbinezweminstallatie HydroStar op de markt. HydroStar bezorgt de gebruikers een natuurgetrouw zwemgevoel. Anders dan door pompen aangedreven tegenstroomsystemen genereert HydroStar een brede en gelijkmatige stroming, die het hele lichaam omgeeft. De turbinezweminstallatie is eenvoudig te installeren en erg zuinig in verbruik. Zwembadfans over de hele wereld zijn enthousiast over HydroStar en het systeem is dan ook bekroond met talrijke prestigieuze prijzen. Voor de inbouw in bestaande zwembaden heeft BINDER het retrofitsysteem EasyStar ontwikkeld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details