Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Strak en duurzaam overtuigen gezin van PPC
Omwille van de antislipeigenschappen werden trap, bodem en plage uitgevoerd in ledernerfstructuur.

Strak en duurzaam overtuigen gezin van PPC

In Maarkedal was een gezin op zoek naar een zwembad dat zich perfect kon vereenzelvigen met de natuur: duurzaam, gestroomlijnd en met een warme, natuurlijke uitstraling. De keuze voor een hybridezwembad op basis van hydrolyse bracht hen alvast bij zwembadbouwer Puur Pool uit Zulte; de voorkeur voor een oplossing die duurzaamheid en design wist te combineren overtuigde hen van een zwembadkuip uit PPC of polypropyleen copolymeer van bij partner PPC Pools® uit Desselgem. 

Het was Puur Pool-zaakvoerder Gunter Neirynck die de neus van zijn klanten richting een PPC zwembad deed keren. “Oorspronkelijk had het gezin een bouwkundig zwembad met betonnen kuip en zwarte liner voor ogen. Daarmee zouden hun wensen voor een strak en natuurlijk ogend zwembad in principe ook probleemloos ingevuld kunnen worden. Alleen zouden ze dan binnen vijftien of twintig jaar een nieuwe liner moeten plaatsen. Zowel naar duurzaamheid als naar onderhoudskosten toe was dat voor hen een afknapper. Toen ik vertelde dat je dat probleem met een kuip uit PPC niet hebt en dat die minstens een leven lang meegaat, was de beslissing snel gemaakt.”

De kuip is uitgevoerd in zwarte PPC. Zo heeft het zwembad een natuurlijke uitstraling, zonder dat er met een liner gewerkt moet worden.

Opvallend volume

De zwarte uitvoering van de PPC kuip geeft het bad alvast de gewenste natuurlijke look van een zwemvijver, maar voor het overige moest de vormgeving toch vooral strak zijn. Zo werd de rechthoekige kuip van 3,8 bij 13 meter afgewerkt met een zwembadboord uit gezandstraald beton met beige pigment. Eerder ongewoon is dat die boord zich 12 cm boven het terrasniveau bevindt. “De meeste klanten vragen inderdaad een naadloze overgang van terras naar zwembad, maar hier wilde de klant dat het zwembad net boven het niveau van tuin en terras zou uitsteken. Aan de ene zijde gaat het inderdaad om 12 cm, maar omdat de tuin in helling ligt, is er aan de andere kant een niveauverschil van 40 cm. Dat werd op dezelfde manier afgewerkt als de rest van de zwembadboord, zodat er een strak volume met zitbank ontstaat.”

Naadloze afwerking

Ook de strakke afwerking aan de binnenzijde was voor zowel Neirynck als de klant een doorslaggevende factor om voor PPC Pools® te kiezen. “Met een prefab kuip heb je in de eerste plaats geen last van lasnaden, maar de afwerkingsgraad bij PPC Pools® ligt nog veel hoger dan dat. Dankzij de keuze voor de ledernerfstructuur zijn de bodem, trap en plage meteen antislip, en verder worden alle trappen, verlichtingselementen, skimmers en inbouwdelen voor het rolluik hier perfect naadloos geïntegreerd. Daarin maakt het bedrijf echt het verschil. Meer zelfs, zaakvoerder Wim Devreese denkt ook met plezier met ons mee. Onlangs nog zorgden we samen voor een oplossing om het mandje van de skimmer langs de binnenzijde van het bad in plaats van via een luik in het terras te legen. Dat doet niemand hen na.”

Opvallend: de zwembadboord ligt op vraag van de klant zo’n 12 cm hoger dan de rest van het terras.

Vast afroeporder

De nauwgezette afwerkingsgraad en bijzondere naservice deden Neirynck enkele jaren geleden al overstag gaan. “PPC Pools® was toen nog een piepjong bedrijf, maar we merkten meteen dat we er goed zaten. Werkten we voorheen nog met prefab baden uit PE, dan zijn we nu quasi volledig overgestapt op PPC. Enkel wanneer er problemen zijn met toegankelijkheid of als de klant er echt op staat, bouwen we uitzonderlijk nog een betonnen zwembad.”

Inmiddels gaat de samenwerking zover, dat Puur Pool wekelijks een vast afroeporder bij PPC Pools® heeft. “We zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en weten perfect wanneer we een bestelling kunnen verwachten. Op dat moment is het voor de klant nog amper vijf dagen wachten alvorens hij een plons kan nemen. Mooi toch?” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details