Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwemplezier voor het hele gezin

Zwemplezier voor het hele gezin

Met de turbinezweminstallatie HydroStar heeft BINDER de markt voor tegenstroomsystemen gerevolutioneerd. De installatie is erg populair onder zwembadeigenaren vanwege de unieke stroming. De trend naar kleinere zwembaden zorgt voor een nog grotere vraag.

Toen BINDER GmbH & Co. KG in 2003 werd opgericht, was het bedrijf gespecialiseerd in de productie van aandrijvingen en zwembadafdekkingen. Het bedrijf had al vroeg door gehad dat er vraag was naar geautomatiseerde afdekkingen en investeerde daarom in de ontwikkeling van efficiënte motoren met een groot prestatievermogen. Al net zo innovatief was de uitvinding van de turbinezweminstallatie HydroStar. Dat is een tegenstroomsysteem dat niet, zoals de systemen tot dan toe, met pompen maar met turbines werkt. De techniek en de stroming zijn revolutionair en duidelijk anders dan die van traditionele systemen. Bovendien zijn ze erg zuinig. Ze verbruiken 50 tot 80 procent minder stroom dan systemen die door pompen worden aangedreven.

Een volledig nieuwe zwemervaring

Door de innovatieve technologie wordt een brede, krachtige stroming gegenereerd die op de stroming in een rivier lijkt en het lichaam gelijkmatig omgeeft en constant draagt. Zo is de zwemmer in balans en kan zich op zijn zwemtechniek concentreren. HydroStar zorgt niet alleen voor een effectievere zwemtraining, maar is ook perfect voor wellnessoefeningen of gezellig spelen. BINDER heeft overigens patent op de technologie. HydroStar is dus het enige origineel. Namaakproducten komen niet eens in de buurt van het prestatievermogen van de turbinezweminstallatie.

Veel verschillende varianten

HydroStar is er in veel verschillende formaten en uitvoeringen met prestaties van 160 m3 tot 1.200 m3 per uur. Tijdens de bouw van het zwembad wordt het systeem meteen door een zwembadspecialist in het zwembad geïntegreerd en in korte tijd geïnstalleerd. Voor bestaande zwembaden heeft BINDER het retrofitsysteem EasyStar. Dit systeem kan in een handomdraai aan de zwembadrand worden gemonteerd en heeft hetzelfde prestatievermogen en dezelfde functies als HydroStar. De sterkte van de stroming kan bij beide systemen naar wens worden aangepast met de afstandsbediening of in de app. Voor HydroStar is het bovendien mogelijk een piëzoknop in de wand van het zwembad in te laten bouwen. BINDER biedt als accessoire ook nog een led-lichtsysteem voor de uitstroomopening en de turbineschacht aan.  

Duurzame productie

BINDER vindt niet alleen een stroming die zo natuurlijk mogelijk is erg belangrijk, maar ook een duurzame omgang met natuurlijke hulpbronnen. De zonnepanelen op het dak van het productiegebouw zijn een voorbeeld van de betrokkenheid van het bedrijf op het gebied van milieubescherming. De zonnepanelen leveren niet alleen klimaatneutrale energie aan productie en beheer maar ook aan het laadstation op het bedrijventerrein. De voertuigen van het bedrijf en ook de auto’s van medewerkers en klanten kunnen daar worden opgeladen.

Korte transportroutes

BINDER heeft ook bij het inkopen een duurzaam beleid. Meer dan 90 procent van de grondstoffen en onderdelen komt uit Duitsland – 43 procent is zelfs afkomstig van leveranciers binnen een straal van maximaal 100 kilometer. BINDER gebruikt bovendien voor het verzenden van zijn producten zogenaamde pendelverpakkingen. Na ontvangst van de goederen worden die bij de volgende levering weer teruggestuurd en hergebruikt.

Zwembaden worden kleiner

Volgens gegevens van de Franse branchevereniging voor zwembad- en spaspecialisten is er een duidelijke trend naar kleinere zwembaden. Waar een gemiddeld zwembad in 1980 nog 12 x 6 meter was, is dat nu 8 x 4 meter en volgens de prognoses in 2025 nog maar 7 x 3 meter. Deze trend geldt voor heel West-Europa en zorgt voor een grotere vraag naar turbinezweminstallaties omdat daarmee duurzwemmen in kleinere zwembaden ook mogelijk is.

Uitbreiding van de productie

BINDER bouwt op dit moment aan de rand van Hameln een erg modern hoofdkantoor en breidt daarmee zijn productie flink uit. In totaal investeert de zwembadtechniek-specialist 10 miljoen euro in het nieuwe hoofdkantoor dat is ontworpen volgens de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid. De oplevering staat gepland voor oktober 2023. Dan viert BINDER namelijk zijn 20-jarig bedrijfsjubileum.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details