Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
BINDER zet zich in voor klimaat en milieu

BINDER zet zich in voor klimaat en milieu

Steeds meer mensen letten bij de aanschaf van een product op de ecobalans van de producent. Bij BINDER spelen milieubescherming en duurzaamheid sinds lange tijd een grote rol. De bedenker van de turbinezweminstallatie HydroStar doet er veel aan om energie te besparen en het verbruik van grondstoffen te reduceren.

Voor BINDER is het erg belangrijk om zuinig met grondstoffen om te gaan. Daarom bespaart de zwembadtechniek-specialist bijvoorbeeld veel verpakkingsmateriaal door het gebruik van pendelverpakkingen. Ook het opwekken van duurzame energie vindt het bedrijf belangrijk. Zo leveren zonnepanelen op het dak van het productiegebouw stroom voor productie en beheer en is het laadstation op het bedrijventerrein niet alleen voor het opladen van de bedrijfsvoertuigen. Ook medewerkers en klanten kunnen er met hun auto gebruik van maken. BINDER zet echter niet alleen in op groene stroom. Het bedrijf probeert ook het eigen energieverbruik zo veel mogelijk te verminderen. Het beste voorbeeld hiervan is het nieuwe bedrijfsgebouw. Het gebouw wordt ontworpen volgens de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaam bouwen.

Bij de ontwikkeling van de turbinezweminstallaties heeft BINDER ook opgelet dat de installaties zo zuinig mogelijk zijn. Systemen die door pompen worden aangedreven verbruiken 85 procent meer stroom dan HydroStar en EasyStar. Alle BINDER-producten hebben bovendien een lange levensduur en veel onderdelen zijn recyclebaar. Tijdens de Piscine Global van 15 t/m 18 november in Lyon kunnen bezoekers bij stand 5E62 de unieke tegenstroomsystemen live meemaken. Sporters van de Mulhouse Olympique Natation gaan het opnemen tegen de turbinezweminstallaties.

247 Wörter

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details