Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Drievoudige uitbreiding verzekert vlotte levering
T&A legt nu al een grote voorraad aan voor het piekseizoen. (Beeld: Studio PSG)

Drievoudige uitbreiding verzekert vlotte levering

Prangende vraag voor komend seizoen is dan ook of de voorraden deze explosie wel kunnen volgen. Specialist in zwembadafdekkingen T&A voorzag alvast in extra capaciteit.

Dankzij de stijgende vraag mocht T&A zijn vestiging in Geel al drie keer uitbreiden. (Beeld: Studio PSG)

Technics & Applications, kortweg T&A, is al meer dan 25 jaar actief in de fabricage van automatische zwembadafdekkingen, en zag de markt gestaag groeien. Een situatie zoals vandaag, is volgens managing director Joeri Dils echter ongezien. “Sommige zwembadonderdelen en accessoires zijn nu al uitgeput of worden door de beperkte voorraden tegen woekerprijzen verkocht. En het seizoen moet nog beginnen. Zulke situaties willen wij te allen tijde vermijden. In augustus hebben we onze productie voor 2021 dan ook al opgeschaald en zijn we gestart aan de bouw van een nieuwe hal.” Met de nieuwbouw breidt T&A zijn vestiging in Geel voor de derde keer sinds 2007 uit. De oorspronkelijke oppervlakte van 5.000 m2 is inmiddels uitgegroeid tot een kleine 20.000 m2. “De extra 5.000 m2 die we afgelopen jaar voorzagen omvat onder meer extra opslagruimte, een nieuwe werkplaats en kantoren voor onze afdeling logistiek. Daarnaast werd een extra productielijn toegevoegd. We hebben ons, met andere woorden, op drie vlakken gewapend voor de boost van komend seizoen.”

De nieuwbouw voorziet in 5.000 m2 extra.

20% meer afdekkingen 

De nieuwe werkplaats die in de nieuwe hal werd ingericht is geen klassiek atelier, maar een volledig afgesloten ruimte die in onderdruk geplaatst kan worden. “De ruimte werd speciaal ingericht voor de verwerking van composieten”, geeft Dils mee. “Dat materiaal wordt omwille van zijn absolute corrosiebestendigheid steeds vaker gebruikt voor de productie van oprolbuizen, maar produceert bij de verwerking wel aanzienlijk wat fijn stof. Om onze werknemers te beschermen en de overige productie stofvrij te houden, hebben we hiervoor dus een aparte ruimte met hoogwaardige afzuiging ingericht. Daar wordt vanaf nu ook onze houtverwerking in ondergebracht.” Minstens even belangrijk is dat er door de bouw van de nieuwe hal en reorganisatie van de productie ook ruimte vrijkwam voor een extra productielijn. “In januari hebben we deze derde lijn in gebruik genomen. Daarmee kunnen we onze productie aanzienlijk opschalen. Produceerden we vorig jaar zo’n 6.500 afdekkingen, dan zullen dat er dit jaar minstens 8.000 zijn. Bovendien voorzien we voor volgend jaar nog de plaatsing van een vierde productielijn.”

In de nieuwe werkplaats worden vooral corrosiebestendige oprolbuizen in composiet verwerkt.

Voorraad voor piekmomenten

Extra productiecapaciteit alleen biedt volgens Dils echter geen garantie op een continue levering. “Het extrusieproces is per definitie een traag proces. Zelfs met drie continu draaiende productielijnen is het onmogelijk om tijdens piekmomenten voldoende snel te produceren. Als je over voldoende opslagruimte beschikt, kan je echter wel voorsprong nemen in de winter. Net om die reden is de grootste oppervlakte van onze nieuwe hal, zo’n 3.000 vierkante meter, ingericht als magazijn. Zodoende kunnen we enerzijds voldoende grondstoffen opslaan en anderzijds een grote voorraad aanleggen voor piekmomenten.”

T&A wil een tekort aan automatische zwembadafdekkingen absoluut vermijden. (Beeld: Studio PSG)

Efficiëntere logistiek

Tot slot beoogt T&A met zijn meest recente uitbreiding een duidelijke efficiëntiewinst in de logistiek. “De nieuwbouw voorziet in twee extra laad- en losplaatsen. Dat is een verdubbeling in capaciteit, waardoor de wachttijden voor zowel onze transporteurs als de klanten die een bestelling komen afhalen beperkt worden. Bovendien hoeven zij niet langer via de hoofdingang te passeren, maar kunnen ze nu rechtstreeks bij de logistieke afdeling terecht. Alles zal dus vlotter verlopen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details