Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Automatische rolafdekking voor elke zwembadrenovatie
De zit- en ligbank van de NovaTop opbouwmodellen is perfect geschikt voor meerdere volwassenen.

Automatische rolafdekking voor elke zwembadrenovatie

Bij nieuwbouwprojecten is een ingebouwde zwembadafdekking inmiddels de standaard geworden. Maar ook eigenaars van oudere zwembaden beginnen de voordelen van een automatisch rolluik in te zien. Gebruiksgemak, minder vervuiling en dus minder onderhoud, en bovenal een lagere water- en energiefactuur …: geen wonder dat de opbouwmodellen hun imago als kneusjes onder de rolafdekkingen de voorbije jaren van zich af hebben weten te schudden. Technics & Applications, onderdeel van de T&A Group, kwam onlangs met een volledig vernieuwd gamma. 

Technics & Applications staat al geruime tijd gekend als specialist in inbouwrolluiken, maar wil in de kern vooral praktische en energievriendelijke oplossingen bieden voor elk zwembad. “Er zijn genoeg situaties waarin inbouw niet mogelijk is”, zegt zaakvoerder Joeri Dils. “Zwembadrenovaties zijn daarvan het beste voorbeeld, maar ook kleine zwembaden of projecten met een beperkt budget hebben baat bij een kwalitatieve en esthetische opbouwoplossing. Met onze verschillende modellen en aandrijfsystemen kunnen we in principe op elke vraag een antwoord bieden.”

NovaTop is een modulair systeem met zitbank, beschikbaar in vijf verschillende variaties.

Vernieuwde modellen

Het vernieuwde opbouwgamma van T&A bestaat uit drie modellen, met telkens verschillende variaties. De TopOne is het basismodel en vervangt de vroegere EcoTop. Het design is up-to-date gebracht en de steunen uit aluminium kunnen in verschillende kleuren gepoederlakt worden, maar de echte innovatie zit hem in de aandrijving. 

“De TopOne kan uitgerust worden met een solaraandrijving. Door in de steunen een solarpaneel en batterij te verwerken, kan de afdekking met één laadbeurt tot acht keer geopend en gesloten worden. Er hoeft met andere woorden zelfs geen kabel naar de technische ruimte meer getrokken te worden. Dat maakt de plaatsing in renovatie nog eenvoudiger. Voor noodgevallen wordt er natuurlijk wel een laadtoestel bijgeleverd.”

Ook de nieuwe NovaTop, met zit- of ligbank (geschikt voor meerdere volwassenen), is verkrijgbaar met solaraandrijving en diverse afwerkingen, al biedt het modulair systeem hier nog veel meer opties. 

“Met de zijsteunen van dit model kunnen we vijf verschillende variaties maken: een open bank met of zonder solar, een gesloten bank met of zonder solar, en een bewegend exemplaar. Maar het mooiste is dat je in de toekomst perfect van de ene op de andere variatie kunt overstappen. Besluit de klant na een jaar dus dat hij toch liever een gesloten bank zou hebben, dan hoef je enkel maar de zijpanelen toe te voegen.” 

Nog interessant voor de installateur: de NovaTop is zowel voorgemonteerd als in kit beschikbaar. Dat vereenvoudigt de plaatsing ook wanneer het zwembad iets minder gemakkelijk toegankelijk is. Elk opbouwmodel is bovendien voorzien van zowel een sleutelschakelaar als een afstandsbediening, en om het geheel nog meer uitstraling te geven kan optioneel ook ledverlichting worden aangebracht.

De TopOne is het basis opbouwmodel van T&A. De steunen uit aluminium, al dan niet uitgerust met solarpaneel en batterij, kunnen in verschillende kleuren gepoederlakt worden.

Ook voor grote zwembaden

De TopOne en NovaTop zijn in de eerste plaats gericht op de traditionele particuliere zwembaden, met maximale afmetingen van respectievelijk 5×13 m en 5×11 m. Voor grotere baden is de TopComfort de sterkhouder. “Dit model heeft een ander aandrijfsysteem. In plaats van een buismotor is de TopComfort namelijk uitgerust met een externe motor met elektronische eindposities. Een bouwvorm die het mogelijk maakt om zwembaden tot 10×25 m te bedienen.”

Is het zwembad moeilijk bereikbaar? Dan kan NovaTop ook in kit geleverd worden.

Gekende lamellenkracht

Het aandrijfsysteem is uiteraard slechts één deel van het verhaal. De ware kracht van een rolafdekking zit in de lamellen. Zij bepalen immers hoeveel water en warmte er in gesloten toestand verloren – of liever, niet verloren gaat. 

“Net als bij onze inbouwmodellen is er keuze uit een brede waaier aan lamellen. Het enige aandachtspunt is dat een open opbouwmodel zoals de TopOne niet met solarlamellen uit pvc gecombineerd kan worden. In opgerolde toestand zou er namelijk een zodanige warmte-ontwikkeling zijn, dat de lamellen beschadigd zouden geraken. Solarlamellen uit polycarbonaat kunnen daar gelukkig wel tegen, en ook onze technisch hoogstaande Quadro-lamel – met naast de solar- nog anti-alg- en anti-condenseigenschappen – kan dus met elk opbouwmodel gecombineerd worden. Zelfs in renovatie worden zo met andere woorden de beste prestaties gehaald.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details