Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Gepatenteerde Lumi Solar van Oase met transparante achterzijde

Gepatenteerde Lumi Solar van Oase met transparante achterzijde

Extra zonnewinst en de kabbelende rust van het water zonder je afdekking open te moeten schuiven? Deze gepatenteerde solarlamellen – onder de naam Lumi Solar® – laten het zwembadwater nog sneller opwarmen en dragen bij aan de sfeer rond het zwembad, ook als je niet zwemt. 

Oase onderscheidt zich in het lamellen-gamma onder meer met een breed kleurenpalet.

Oase is de oudste fabrikant van zwem­badrolluiken in de Benelux. Al sinds 1968 zet het familiebedrijf in op eigen ontwikkeling en productie. “Service en kwaliteit staan bij ons voorop. Anders zouden we als bedrijf ook nooit zo lang bestaan”, zegt bestuurder Frédéric Claeys. “Meer dan een halve eeuw ervaring is uiteraard een sterke troef. De nieuwe solarlamellen zijn een mooi bewijs van die expertise.”

In de beginjaren trok de vader van Frédéric de markt op met één model. Later kwamen er steeds meer varianten en nieuwe technieken bij. Zo heeft Oase vandaag een oplossing voor elk zwembad, zowel inbouw als opbouw. De in-house productie maakt het team een aanspreekpunt voor maatwerk en speciale afdekkingen, bijvoorbeeld voor grotere zwembaden. Zo’n zeventig procent wordt geproduceerd voor export.

De Lumi Solar® is, naast de standaardkleuren Cristal Clear en Vived Aqua, verkrijgbaar in de exclusieve tint Garden Green.

Serre-effect creëren

In België heeft elk zwembad een goede afdekking nodig om warmte binnen en vuil buiten te houden. Een rolluik met hoogwaardige lamellen in pvc of in polycar­bonaat is een prima keuze. Zeker nu de Lumi Solar® het gamma vervoegt. 

“Vroeger waren onze solarlamellen altijd met een zwarte onderkant”, legt Claeys uit. “Door het serre-effect warmt het zwembad veel beter op. Bij testen in twee identieke kuipen met de Solar- en de Lumi Solar®-lamellen noteerden we een significant verschil in watertemperatuur. Bij de testen die we startten op de middag tekenden we tot ruim twee graden verschil op. Gemiddeld genomen hebben we het over dertig procent meer opwarming.”

Tegelijk draagt de Lumi Solar® bij aan de buitenomgeving, door het zwembad ook met het rolluik dicht zichtbaar te houden. Zo geeft de uitstraling van een zwembad in de tuin het hele jaar door meerwaarde aan de buitenomgeving. De Lumi Solar® is, naast de standaardkleuren Cristal Clear en Vived Aqua, verkrijgbaar in de exclusieve tint Garden Green. Om optimaal te kunnen aansluiten bij de wensen en noden van de klant.

Een goede afdekking houdt warmte binnen en vuil buiten het zwembad.

Anti-algscharnier

“Met een brede waaier aan kleuren – ook speciale tinten – hebben we in elk type lamel een oplossing voor iedere stijlvoorkeur. Van kleurrijk accent tot subtiele blend met de omgeving”, benadrukt Claeys. 

Bij het uitbouwen van het aanbod ligt de focus overigens niet enkel op de esthetiek en het gebruiksgemak. Ook specifieke vragen uit de markt werden meegenomen. Zo is onder meer het speciale profiel met veiligheidsscharnier een meerwaarde voor het assortiment. Het waterdichte scharnier­systeem van het bredere vierkamerprofiel van 67 millimeter verhoogt het draagvermogen en draagt zo bij tot de veiligheid tegen verdrinking van kleine kinderen in de buurt.

Dat de lamellen lichter en luchtiger ogen, heeft niet enkel te maken met de transparante onderkant. Het nieuwe anti-algscharnier draagt hier eveneens aan bij. Vroeger was één kamer niet afgedicht en werd die volledig donker gemaakt om algvorming te voorkomen. Algen ontstaan namelijk door licht en warmte. Die kamer is nu ook afgedicht en enkel het scharnier zelf is donker om algen tegen te gaan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details