Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De beste manier om een zwembad af te dekken
Op het gesloten zwembad kan een gewicht tot 200 kilogram per vierkante meter rusten.

De beste manier om een zwembad af te dekken

De beste manier om een zwembad af te dekken? Dat is zonder twijfel een beweegbare bodem, een zeer premium oplossing die qua isolatie, veiligheid en plaatsbesparing haar gelijke niet kent. Technics & Applications (T&A) biedt met AquaFloor deze ingenieuze zwembaden in heel Europa aan. “De populariteit van dit soort afdekkingen gaat de voorbije jaren door het dak”, vertelt Joeri Dils, CEO van T&A Group.

T&A is de grootste afdekspecialist in Europa. Van dekzeilen om vallende bladeren uit het zwembad te weren tot zwembadrolluiken en beweegbare bodems met de hoogste isolatiewaarden: je vindt het allemaal in het ruime assortiment van de firma uit Geel. Met AquaFloor plaats je een bodem die het zwembad hermetisch kan afsluiten met een druk op de knop. “Als je klant het budget heeft, zijn beweegbare bodems zoals onze AquaFloor absoluut de beste oplossing”, steekt Joeri Dils van wal.

Een veilige oplossing

De isolatiewaarden van AquaFloor zijn veel hoger dan van eender welke andere zwembadafdekking. Met een kern van gerecycleerde PET-flessen is er sprake van U-waarden tot 0,32 W/m2K. Dat resulteert in miniem warmteverlies en verdamping. Wanneer het zwembad dicht is, blijft de temperatuur op peil en kan vuil niet naar binnen. Lopen er kinderen in de tuin? Haal de bodem op en er is geen enkele opening meer te zien. De Security Tilt Sensor verzekert bovendien een veilig stijgen en dalen van de bodem. Zodra de sensor een hapering of verschil in gewicht waarneemt, gaat de bodem op slot en stopt de beweging. Veiligheid gegarandeerd met AquaFloor. 

Wanneer het zwembad gesloten is, is het mogelijk op de bodem te staan of – afhanke­lijk van de uitvoering – er zelfs het terras of een auto op te plaatsen. “AquaFloor is daarom ook een ideale oplossing voor binnenzwembaden. Zo hebben we er al geïnstalleerd in kelders, waardoor bewoners de ruimte beter kunnen benutten”, aldus Joeri. “Wanneer je klant van het zwembad geniet, zien ze bovendien niet dat het om een beweegbare bodem gaat. Er zijn geen kabels te zien en een technische ruimte naast het zwembad is overbodig. De eindklant stuurt het zwembad eenvoudig aan met een tablet of sleutelcontact.”

Ook de trap wordt onzichtbaar eens het zwembad gesloten is.

Van plonsbad naar terras

“Onze AquaFloor-zwembaden zijn bovendien traploos instelbaar”, gaat Joeri Dils verder. “Dat betekent dat je de bodem op elke diepte kan vastzetten. Wil je klant de ene dag bijvoorbeeld een plonsbad van dertig centimeter diep, de volgende dag genieten van de volledige diepte van het zwembad en de derde dag een etentje geven op het terras? Het kan met een druk op de knop.” T&A biedt verschillende trapuitvoeringen, die telkens stijlvol geïntegreerd worden en onzichtbaar zijn eens het zwembad gesloten is. 

AquaFloor is er in drie versies: Comfort, Select en Premium. Het grootste verschil zit in het gewicht dat de constructie kan dragen in gesloten toestand. De Comfort-oplossing kan tot vijftig kilogram per vierkante meter aan. De Premium-zwembadvloer biedt een draagkracht tot 200 kilogram per vierkante meter. Bij die laatste is ook de Stability Hermetic Pack inbegrepen, die in gesloten positie een opblaasbare afdichting activeert zodat de bodem mooi tussen de zwem­badwanden gespannen zit.

Samen met de zwembadprofessional

De plaatsing van een beweegbare bodem is technisch complexer dan van een standaard zwembad. Daarom biedt T&A zwembadbouwers technische en commerciële ondersteuning. Na de productie op maat in zijn fabriek in Geel installeert het de bodem zelf bij de eindklant, in samenwerking met de zwembadbouwer. “We verwelkomen vakmannen graag in Geel om hen onze productie te tonen”, zegt Joeri Dils enthousiast. “Ze kunnen bij ons ook opleidingen volgen en we voorzien voor hen alle onderdelen om de installatie van de AquaFloor zelf af te werken. Een goede samenwerking met de zwembadbouwer is onze garantie op kwaliteit en betrouwbaarheid.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details