Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwembadbouwer, het jaar rond
Willy Naessens Swimming Pools bouwt het hele jaar door zwembaden.

Zwembadbouwer, het jaar rond

Om zwembaden winterklaar te maken. Maar evengoed op werven. “We bouwen bijna elke werkdag een zwembad. Ook in het najaar.”

Tekst |  Stephanie Demasure   Beeld | Willy Naessens Swimming Pools

Elk zwembad wordt perfect geïntegreerd in de tuin, vaak in combinatie met een poolhouse, ligzone of buitenkeuken.

Om in de lente van je zwembad te genieten, moet je het goed beschermen voor de herfstperiode. Vallende bladeren en vrieskou hou je liever buiten. In oktober en november hebben de vaklui van Willy Naessens Swimming Pools dan ook de handen vol met het winterklaar maken van zwembaden. Bedrijfsleider Bavo Nachtergaele: “We overspannen het zwembad met een waterdoorlatend winterzeil, op maat gemaakt, tegen de vallende bladeren. We beschermen de filterinstallatie en de skimmers tegen de vorst. En we voegen een overwinteringsproduct aan het zwembad toe, om algenvorming te vermijden.”

Focus op de service
Naast de kwaliteit van de zwembaden, draagt Willy Naessens Swimming Pools vooral de service naar de klanten hoog in het vaandel. Zo sturen ze een mailing rond om mensen te herinneren aan de aankomende herfst. “Proactief en vrijblijvend”, verduidelijkt Nachtergaele. “Onze klanten tekenen daar massaal op in. Zo houden we de zwembaden tijdens de winterperiode samen in topconditie.”

Toch vullen niet enkel onderhoudswerken de agenda in deze periode. Het hele jaar door bouwt de zwembadspecialist. Terwijl de meesten pas aan een zwembad denken als het mooi weer is. “Eigenlijk is het najaar de ideale periode om een zwembad te bouwen”, weet de bedrijfsleider. “Dat houdt ruimte vrij voor de tuinaanleg nadien, zodat alles in bloei staat in de lente. Bovendien is het grondwaterpeil in het najaar laag na een lange, warme, droge zomerperiode en wordt de tuin minder gebruikt.”

Om in de lente van je zwembad te genieten, moet je het goed beschermen voor de herfstperiode.

Duurzame projecten
Willy Naessens Swimming Pools ontstond meer dan 55 jaar geleden in de schoot van de Willy Naessens Group. “Met ontwerpen op maat en professioneel advies maken wij het verschil. Helaas zitten er veel cowboys in onze branche. Die verdwijnen wel na enkele jaren, maar de klanten zijn vaak de dupe. Wij gaan voor de lange termijn, zonder loze beloftes.”

Van bij het eerste contact denken de ervaren zwembadbouwers van Willy Naessens actief mee. Het zwembad is een belangrijk facet van de tuin en moet een totaalbeleving zijn, zo vinden ze. Het wordt perfect geïntegreerd in de tuin, passend bij de woning. Vaak in combinatie met een poolhouse, ligzone of buitenkeuken.

Proactieve planning
Dat zwembaden een seizoensgebonden product zijn, daar hebben ze bij Willy Naessens geen last van. Een slimme planning vangt de variërende werkdruk op. “Onze werven zijn over het hele jaar verspreid en we calculeren drukke periodes in, zoals seizoensgebonden onderhoudswerken. In de zomer laten we onze mensen extra presteren. In de winter worden die extra gepresteerde uren gecompenseerd. Zo zijn we een gevestigde waarde in de sector, met werkzekerheid voor ons personeel en een sterke dienstverlening naar onze klanten toe”, besluit Bavo Nachtergaele.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details