Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Poolquip zet verder in op totaalondersteuning van klanten
Met een gloednieuwe website vind je als klant onmiddellijk alle nodig informatie.

Poolquip zet verder in op totaalondersteuning van klanten

Met een vernieuwde website en b2b-webshop wil Poolquip zijn klanten nog beter van dienst zijn. De gekende kwaliteit en vooruitstrevende service van deze groothandel blijven uiteraard onveranderd. Verder breidde het bedrijf zijn gamma zwembadverlichting uit en biedt het filter- en pompoplossingen op maat voor private en publieke zwembaden. 

De filters van Waterco zijn bijzonder betrouwbaar en gaan heel lang mee.

Het Nederlandse Poolquip staat bekend om zijn kwalitatieve assortiment, uitmuntende service en langetermijnrelaties met leveranciers en klanten. De technische groothandel streeft ernaar de zwembadprofessional zo goed mogelijk te ondersteunen, zowel op het vlak van betrouwbare producten, zwembadonderdelen en -toebehoren als wat de dienst na verkoop betreft. Daarbij hanteert het bedrijf een open communicatie naar alle partners toe en zoekt het proactief naar de beste oplossing voor elk project.

Gebruiksvriendelijke site en webshop

Midden januari lanceerde Poolquip een volledig vernieuwde, gebruiksvriendelijke website en b2b-webshop. De site kreeg een nieuwe lay-out en is vlot toegankelijk vanop mobiele toestellen. Als zwembadprofessional krijg je een duidelijk overzicht van alle producten en diensten die de technische groothandel aanbiedt. In de handige online catalogus vind je de nodige informatie, over onder meer filter- en pomptechniek, waterbehandeling, reiniging en alle onderdelen voor inrichting en afwerking van een zwembad. 

“Daarnaast biedt de webshop meer flexibiliteit voor onze klanten. Zo kunnen ze wanneer het hen uitkomt makkelijk bestellingen plaatsen, technische fiches raadplegen, handleidingen downloaden en foto’s en filmpjes bekijken over de producten”, legt salesverantwoordelijke Niels Haverkort uit. “Uiteraard blijven we telefonisch en via mail beschikbaar bij vragen.” In de webshop vindt de zwembadbouwer steeds volgende gegevens terug: een overzicht van de bestellingen, de adviesverkoopprijs en eigen prijs, en of een product wel, niet of beperkt op voorraad is. “Je kan ook artikelen aanvinken als favoriet, zodat je ze een volgende keer snel terugvindt. Tot slot is het mogelijk reparaties en retouren aan te vragen via de webshop.”

Wat pompen betreft vertrouwt Poolquip op Speck, zowel voor privé- als publieke baden.

De juiste verlichting voor elk bad

Bij Poolquip reken je op hoogwaardige materialen en dat is voor de zwembadverlichting niet anders. Al sinds jaar en dag werkt de groothandel samen met het Duitse MTS, dat ook de inbouwdelen voor de Starline-zwembaden aanlevert. Niels Haverkort: “MTS-verlichting heeft een uitstekende kwaliteit en kent weinig tot geen uitval. Qua tinten biedt de fabrikant een sober gamma aan, variërend van crèmekleur tot gradaties van grijs. Door onze lange samenwerking spelen we kort op de bal en zijn we in staat elke klant tijdig te helpen bij eventuele vragen of problemen.” 

Een andere gekende partner in het verlichtingsportfolio is DURATECH. Met DuraVision heeft deze Belgische fabrikant een brede range zwembadlampen, die Poolquip nu ook volledig aanbiedt. “We hebben ons DuraVision-assortiment uitgebreid en bezitten de nodige kennis om onze klanten met gericht commercieel en technisch advies bij te staan. Indien nodig koppelen we naar DURATECH terug. Ook hier zijn de communicatielijnen kort. Dat het bedrijf ons in het Nederlands en Frans kan helpen, is een troef. Hun lampen hebben bovendien een interessante prijs-kwaliteitverhouding. Waar MTS populair is in de vervangmarkt, is DuraVision zowel voor nieuwbouw als retrofit inzetbaar.”

Filter- en pomptechnieken voor publieke baden

Hoewel Poolquip voornamelijk actief is in de markt van particuliere zwembaden, levert het bedrijf ook filter- en pomptechnieken voor openbare zwembaden. “Voor filterinstallaties stellen we Waterco voor, in privé- en openbare baden. De filters van deze leverancier zijn bijzonder betrouwbaar en gaan heel lang mee. Onze partnerrelatie stoelt op wederzijds respect en een transparante aanpak. Klanten kunnen kiezen uit een oplossing met filterkaarsen of een met nozzles. Qua diameters is het gamma vrij uitgebreid, zodat we voor elk type bad een oplossing in huis hebben”, benadrukt Haverkort.

Wat pompen betreft, vertrouwt Poolquip op Speck. “Dit merk leveren we opnieuw voor beide markten. Gaat het om een openbaar bad, dan schakelen we steevast de leverancier in om samen de juiste installatie uit te werken. Zo zijn we zeker dat we volledig voldoen aan alle regelgevingen en dat het systeem optimaal is afgestemd op de noden van het bad.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details