Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zuiver water voor Zwembad Waalslag
De metalen zandfilters werden in de werkplaats van Polypla in Kessel vervaardigd.

Zuiver water voor Zwembad Waalslag

Bij Zwembad Waalslag in Tiel is de complete waterzuiveringsinstallatie gemaakt en geïnstalleerd door Polypla B.V., een familiebedrijf dat werd opgericht in 1970. Polypla is gespecialiseerd in de aanleg van waterzuiveringsinstallaties voor sprayparken en openbare zwembaden, en de bouw van privézwembaden.

De werkzaamheden van Polypla zijn onzichtbaar voor gebruikers, maar van cruciaal belang voor een goede waterkwaliteit. Onder het zwembad bevindt zich een riante kelder, waar het bedrijf een installatie heeft geplaatst. Deze installatie filtert en zuivert het zwem­water met behulp van filters, uv-lampen en zoutelektrolyse. “Bijzonder trost zijn we op de metalen zandfilters met een doorsnede van 2,5 en 2,8 meter en met een hoogte van circa 3,5 meter, die bij ons in Kessel werden gefabriceerd. Door deze installatie creëren we een optimale waterkwaliteit, die we op afstand kunnen monitoren. De gezondheid van de gebruikers staat daarbij voorop”, aldus Noud Hillen, werkvoorbereider en monteur bij Polypla.

Het water van het wedstrijdbad wordt iedere zes uur rondgepompt en van het doelgroepenbad iedere vier uur.

De installatie filtert in het wedstrijdbad zo’n 185.000 liter water per uur, waarna het water weer optimaal geconditioneerd is. Dit betekent dat de volledige inhoud van het wedstrijdbad elke zes uur volledig gezuiverd wordt. Het zwembadwater van het doelgroepenbad wordt elke vier uur volledig gezuiverd.

Vanuit de technische ruimte wordt de waterzuiveringsinstallatie aangestuurd. De gebruikers van het bad zien hier niets van, maar merken het wel degelijk aan de goede waterkwaliteit.

“We zijn trots dat we deel hebben mogen uitmaken van het projectteam dat deze accommodatie realiseerde. We kunnen spreken van een mooie accommodatie, waarbij de samenwerking met Wind Groep, Tankens Bouw en Drenth Installatietechniek zeer goed was”, aldus Hillen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details