Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zoutelektrolyse in goede banen
Alle functionaliteiten kunnen via de PoolStation-app raadpleegbaar en aanstuurbaar gemaakt worden.

Zoutelektrolyse in goede banen

Systemen voor zoutelektrolyse zijn de voorbije jaren aan een onmiskenbare opmars bezig. Ze zorgen nu eenmaal voor een waardige en hygiënische behandeling van het zwembadwater, vrij van geur- of andere hinder en zonder dat er actief chloor of andere gevaarlijke chemicaliën aan het water toegevoegd moeten worden. Zoutelektrolyse blijft evenwel een proces en processen moeten in goede banen geleid worden. Een opdracht waarvoor AstralPool met veel vertrouwen de Elite Connect naar voren schuift.

Chloorarme desinfectie

Systemen voor zoutelektrolyse maken gebruik van het beschikbare zout in het zwembadwater en scheiden natrium en chloride van elkaar met een minieme stroomimpuls, zodat het chloride op zijn beurt bacteriën en andere verontreinigingen in het water kan doden. De hoeveelheid zout die hiervoor vereist is, blijft miniem en omdat het chloride zich uiteindelijk opnieuw met natrium bindt, kan de cyclus zichzelf blijvend herhalen, zonder dat er opnieuw zout aan het water toegevoegd moet worden. In de basis heeft een zoutelektrolysesysteem voldoende aan een stroomvoorziening en elektrolytische cel, maar controle over het systeem blijft daarmee veelal uit. Nochtans is het voor een goede desinfectie wel belangrijk dat de pH van het zwembadwater op punt blijft en dat er via de cel niet te weinig of te veel chloor geproduceerd wordt.

De AstralPool Elite Connect is een volledige sturingsunit voor zoutelektrolyse die naar wens geconfigureerd kan worden.

Altijd onder controle

De AstralPool Elite Connect is een volledige sturingsunit voor zoutelektrolyse die naargelang de wensen, noden en financiële middelen van de klant uitgebreid en geconfigureerd kan worden. Een overzichtelijk bedieningspaneel en zelfreinigende elektrolytische cellen van geactiveerd titanium vormen de basis en bieden in combinatie met geïntegreerde pH-, vrij chloor- en/of redoxmetingen een volledig overzicht over onder meer het zout- en chloorgehalte. Door toevoeging van optionele S-driver modules voor pH, ORP, PPM en VSP kunnen alle nodige doseringen verder geautomatiseerd worden. Zo wordt de volledige waterkwaliteit via één enkele interface beheerd en geniet de klant van meer zwemplezier met aanzienlijk minder onderhoud. Niet alleen bij standaard zoutelektrolyse, maar ook, in het geval van de Elite Connect LS, bij low salt elektrolyse.

Geïntegreerde connectiviteit

Plug-in modules zoals de S-drivers laten overigens niet alleen toe om de waterbehandeling zelf aan te sturen, maar bieden indien gewenst ook controle over de pomp, warmtepomp of zelfs verlichting. Daarvoor is de Elite Connect bijkomend voorzien van vier digitale in- en vier digitale uitgangen. De ingebouwde ethernetpoort connecteert het toestel dan weer eenvoudig met de PoolStation-app en maakt alle functionaliteiten ook via die weg raadpleegbaar en aanstuurbaar. Via de NN-applicatie is de Elite Connect daarnaast ook met de Fluidra Connect & Go zwembadautomatisering te gebruiken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details