Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Textielkanalen zorgen ook in zwembaden voor een degelijke klimaatregeling
De textielkanalen blazen de warme lucht enkel richting de ramen uit – nooit rechtstreeks op het zwembad of de loopzones errond, wat het comfortgevoel ten goede komt.

Textielkanalen zorgen ook in zwembaden voor een degelijke klimaatregeling

De lijst met relevante toepassingen voor de textielkanalen van Prihoda is eindeloos: in showrooms, winkelfilialen, horecazaken, kinderdagverblijven en kunstgalerijen hebben de textielkanalen reeds hun goede werking bewezen. Met de toepassing in een privé-poolhouse bewijst Prihoda nu dat de unieke kwaliteiten van de textielkanalen ook in zwembaden, klein en groot, een toegevoegde waarde bieden. 

Een zakenman uit West-Vlaanderen zocht een kwalitatieve oplossing voor de klimaatregeling van het poolhouse aan zijn woning. In samenspraak met het gerenommeerde installatiebedrijf Innotech uit Wielsbeke kwamen de textielkanalen van Prihoda als oplossing uit de bus. Wesley Verlez, product & sales manager bij Prihoda: “De klant wilde eerst en vooral een perfect functionerend ventilatiesysteem, met het nodige comfortgevoel voor de zwembadgebruikers.” Voor het project in Tielt viel de keuze op een standaard-halfrond kanaal, dat mooi aansluit op de vormgeving van het gebouw, met een diameter van 550 mm, een lengte van 18.500 mm en een debiet van 3.500 m³/h. 

‘De klant wilde eerst en vooral een perfect functionerend ventilatiesysteem, met het nodige comfortgevoel voor de zwembadgebruikers.’

Kiezen van de uitblaasrichting

De textielkanalen van Prihoda voldeden aan de noden en blijken zo een perfecte oplossing voor zwembaden, zowel privé- als openbare zwembaden. “De textielkanalen zijn vervaardigd uit polyester, een stof die resistent is tegen chloride”, vervolgt Verlez. Ook de montagematerialen zijn uitstekend geschikt voor gebruik in een zwembadomgeving – denk maar aan de geplastificeerde kabels en de profielen uit inox, pvc en aluminium.” Bovendien blazen de textielkanalen de warme lucht enkel richting de ramen uit – nooit rechtstreeks op het zwembad of de loopzones errond, wat het comfortgevoel ten goede komt.  

Daarnaast liggen de kaarten op budgettair vlak gunstiger voor de textielkanalen dan voor inox kanaalsystemen. De textielkanalen bieden ook een akoestische meerwaarde ten opzichte van alternatieven in galva of inox, dankzij de geluiddempende kwaliteiten van het textiel. “En je kan het textiel eenvoudig wegnemen om het te reinigen in de wasmachine. Er hoeft dus geen gespecialiseerde firma ter plaatse te komen om de kanalen te reinigen”, aldus Verlez. 

‘De klant koos voor een zuiderse tint, een oceanview met glashelder water.’

Rustgevende zuiderse tint

Een andere troef van de Prihoda-oplossing is dat de textielkanalen volgens de wensen van de klant gepersonaliseerd kunnen worden. “Dat dankzij Prihoda Art, wat resulteert in een enorme meerwaarde op esthetisch vlak. Zo beantwoorden de kanalen aan de specifieke wensen van de bouwheer of inrichtende partij”, zegt Verlez. “In dit geval koos de klant voor een zuiderse tint, een oceanview met glashelder water. Het effect is bijzonder rustgevend en ontspannend.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details