Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Tegen de stroom in… in je eigen zwembad
Zelfs op vol vermogen blijft de waterstroom van de Velocity Swim Jet constant, breed en diep, waardoor het lijkt alsof je met je hele lichaam in de stroming van een rivier zwemt.

Tegen de stroom in… in je eigen zwembad

Zwemmen biedt talloze voordelen. Of het nu dient voor ontspanning na het werk, verkoeling tijdens een warme zomerdag, of gewoon als sport…: vast staat dat een zwembeurt goed doet. Opdat particulieren ook vanuit het comfort van hun eigen tuin van de voordelen van zwemmen zouden kunnen profiteren, belicht CF Group Benelux, niet toevallig al meer dan vijftig jaar marktleider in de branche, de sterktes en technische aspecten van een essentieel accessoire voor de enthousiaste zwemmer: een tegenstroomzweminstallatie. 

Gezondheidsvoordelen

Tegenstroomzwemmen biedt alle gezondheidsvoordelen van een gewone zwembeurt, en stelt gebruikers in staat om ook in een beperkte ruimte te zwemmen. Ideaal voor kleine zwembaden, dus. Dankzij een tegenstroominstallatie kan men immers op één plaats zwemmen en ondertussen toch alle spieren in het lichaam trainen.

Tegenstroomzwemmen verbetert het cardiorespiratoire uithoudingsvermogen, stimuleert de bloedsomloop, zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het risico op hart- en vaatziekten, en bevordert gewichtsverlies. De weerstand van het water helpt ondertussen om de spieren te versterken, zonder de gewrichten te overbelasten. En dat maakt het tot een ideale activiteit voor mensen van alle leeftijden.

Voor zij die nog meer gezondheidsvoordeel uit hun zwembad willen halen, bieden sommige tegenstroomzweminstallaties daarenboven nog een troef. Zo zorgen onder andere de FitStar® Taifun Duo en de FitStar® Junior dankzij hun geïntegreerde massagesysteem voor een unieke ontspannende ervaring.

Dankzij het geïntegreerde massagesysteem van het FitStar® assortiment kun je zowel sportief zwemmen als rustig ontspannen.

Stromingsbeheer

Op het gebied van waterdruk en straalregeling biedt zwemmen in tegenstroom verschillende mogelijkheden. De Jet Swim Motion en Jet Swim Athlete pompen zijn bijvoorbeeld voorzien van regelbare stralen waarmee gebruikers het weerstandsniveau van het zwemmen naar wens kunnen aanpassen om zo het ideale ritme te vinden.

Andere modellen zijn dan weer meer geschikt voor echt sportief gebruik. Kijk maar naar de BADUJET Turbo Pro turbine, een efficiënt toestel voor ervaren zwemmers, dat debieten levert tot maar liefst 350 m3/u en vanop afstand bediend kan worden.

Met debieten tot 350 m3/u is de BADUJET Turbo Pro het uitgelezen toestel voor ervaren zwemmers.

Pomp versus turbine

Wat het mechanisme om de stroming te genereren betreft, zijn er in ieder geval twee hoofdsoorten: pompen en turbines. Pompen onttrekken water aan het zwembad en voeren het af onder regelbare druk, zodat de intensiteit van de stroming naar wens aangepast kan worden. Turbines, daarentegen, gebruiken de energie van het water zelf om stroming te creëren. 

De Velocity Swim Jet heeft bijvoorbeeld een motor die ontworpen is om optimaal gebruik te maken van de nieuwste inverter aandrijftechnologie en biedt een volledig instelbare, variabele zwemervaring met een debiet tot 1.200 m3/u. Zelfs op vol vermogen blijft de waterstroom hier constant, breed en diep, waardoor het lijkt alsof je met je hele lichaam in de stroming van een rivier zwemt. De ervaring voelt bijgevolg veel natuurlijker en aangenamer dan met een pompsysteem en zijn meer geconcentreerde stralen.

Op het einde van de rit heeft elk systeem echter zijn eigen voor- en nadelen. Bij het kiezen van een tegenstroomzweminstallatie is het dan ook van groot belang om rekening te houden met de precieze voorkeuren en behoeftes van de gebruiker. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details