Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Piscine Global Europe opnieuw groot succes

Piscine Global Europe opnieuw groot succes

Piscine Global Europe is terug! Na een afwezigheid van vier jaar keerde dit toonaangevende evenement voor de zwembad- en wellnessindustrie van 15 tot 18 november 2022 terug naar Lyon-Eurexpo France. Het werd opnieuw een doorslaand succes. De 1.272 exposerende merken en bedrijven en de 24.903 professionele bezoekers konden eindelijk opnieuw samenkomen in de vertrouwde informele setting van deze vakbeurs en met plezier sectorcollega’s ontmoeten en face-to-face zakendoen.

De Franse en internationale markt bloeit volop, en deze dynamiek was duidelijk te zien tijdens Piscine Global Europe, met zijn uitgebreide aanbod van producten en diensten, bezoekers van zeer hoog niveau, en een exclusief programma van seminars, evenementen en diensten die afgestemd waren op de sectorbehoeften.

Als partner van deze vakbeurs maakte de Franse Federatie van Zwembad- en Spa-professionals (FFP) gebruik van dit niet te missen evenement om haar jaarresultaten te presenteren en voor de eerste maal in Lyon haar prijzen uit te reiken. Piscine Global Event bewees ook opnieuw een innovatief event te zijn dat de moeite van het wachten meer dan waard is. En ook: de eerste keuze van vakprofessionals om hun allernieuwste innovaties en nieuwe producten op de Franse en internationale markt te lanceren. In totaal zette de beurs maar liefst 71 nieuwe producten in de schijnwerpers via de Pool Showcase en de Piscine Connect app. Ook tijdens de Pool Innovation Awards op dinsdag 15 november werden innovatieve producten uit de sector in de bloemetjes gezet. Uit 66 vernieuwende inzendingen selecteerde een internationaal samengesteld panel van experten de winnaars. De drie winnaars van de competitie 2022 zijn: 

  • Eerste prijs: de ISI SKIM universele afschuimmand van ABP Aquilina Bouvier Pool.
  • Tweede prijs: de CHLOR’IN chlorinator van Fluidra, die het zwembadwater behandelt zonder toevoeging van zout.
  • Derde prijs: de TRIKLO’LIVE van Syclope Electronique.

Concrete antwoorden op sectoruitdagingen

Via een programma van seminaries en workshops gaf Piscine Global Europe tijdens dit vierdaagse event spelers uit de zwembad- en wellnesssector tal van mogelijk­heden om na te denken en te discussiëren over de belangrijkste uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.Het thema aanwerving, opleiding en ontwikkeling van teamvaardigheden, in een context van sterke sectorgroei en grotere aanwervingsbehoeften, was het belangrijkste aandachtspunt tijdens de Pool Campus en de workshops in de Pool Arena, een nieuwe ruimte in het hart van de vakbeurs die gedurende deze vierdaagse een enorm succes bleek te zijn.

Duurzame ontwikkeling, een belangrijk maatschappelijk thema voor de sector, stond dit jaar centraal op de beurs. Optimalisering van het energieverbruik, afvalbeheer en renovatie en onderhoud van zwembaden zijn slechts enkele van de onderwerpen die aan bod kwamen via innovatieve oplossingen en tijdens seminars en workshops rond dit thema. Hierbij werden exposanten en bezoekers uitgenodigd om samen na te denken over manieren om de milieueffecten van privé- en zwembaden nog verder te beperken. Ook de problematiek van de digitalisering van de sector en bijbehorende producten en diensten stond centraal tijdens discussies, zowel wat de toe te passen technologieën betreft, als de te verwerven vaardigheden en de uit te voeren communicatieacties.

Enkele quotes: 

‘Door op deze beurs aanwezig te zijn, kunnen we veel sectorspelers ontmoeten, onze beknopte werk-/studiecursussen in de zwembadsector presenteren en – vooral! – praten met bedrijven die hun kennis willen doorgeven!’
Andy FAVROU en Jean-François LAUCOIN, trainers in het Institut Supérieur des Métiers de la Piscine en Pool Campus-standhouders.

‘We willen een milieuvriendelijker assortiment promoten, en dit verwachten we ook van de leveranciers die we op de vakbeurs hebben ontmoet!’ Blandine PICARD, manager bij Blue Ré Piscine, standbezoeker.

’Op de beurs ontdekte ik enkele interessante voorstellen op digitaal vlak, met name wat smarthome-systemen voor het beheer van filtering, elektrische schakelborden, rolluiken, verlichting en zwem­badveiligheid betreft. Dat is geweldig! Ik zie steeds meer oplossingen, en bovendien stellen steeds meer leveranciers innovaties voor. Deze vakbeurs biedt ons vele mogelijkheden.’
Luis BATTISTA, technisch directeur bij Npool, standbezoeker.

Steeds internationaler

Met 58% van de aanwezige bedrijven uit 36 landen en 35% van de bezoekers uit 110 landen, bevestigt Piscine Global Europe zijn positie als belangrijkste internationale vakbeurs voor de zwembad- en wellnessbranche. Qua beursbezoekers zijn de topvijf-landen Italië, België, Spanje, Zwitserland en Duitsland. Ook de aanwezig­heid van verschillende delegaties internationale inkopers en delegaties uit Israël, Brazilië en Italië toont aan dat de beurs veel verschillende markten kan aantrekken. WAPSA, de World Alliance of Pool & Spa Associations, hield haar conferentie tijdens Piscine Global Europe en bracht federaties bijeen uit 21 landen, waaronder Frankrijk (FPP), Spanje (ASOFAP), het Verenigd Koninkrijk (BSPF / BISHTA), Duitsland (BSW), België, Mexico, Portugal (APP), Brazilië (ANAPP), Zweden, Griekenland, Australië (SPASA) en Canada.

Projecten in de schijnwerpers

Het event zette ook enkele van ’s werelds mooiste zwembadprojecten in de schijnwerpers. Op donderdag 17 november werden tijdens de Pool Design Awards de winnaars in vijf categorieën bekroond:

Wellness – Eerste prijs
Sergio NEVES – CARRE BLEU NICOLLIER PISCINES
Op maat gemaakte ontspannings- en wellnessruimte binnen en buiten – Saint Légier – Zwitserland.

Kleine zwembaden – Eerste prijs
NICOLLIER Group SA
Klein zelfdragend binnenzwembad van roestvrij staal – Zwitserland.

Zwembadrenovatie – Eerste prijs
Z ARCHITECTURE
Grootschalige renovatie en uitbreiding van een Tournesol-zwembad – Les Abrets-en- Dauphiné (Isère) – Frankrijk.

Residentiële zwembaden – Eerste prijs
ANDREA MEIRANA ARCHITECTS
Villa Peduzzi – Pigra – Lake Como – Italië.

Sport- en recreatiezwembaden – Eerste prijs
DBA Ltd 
Fruske Terme hotel- en toeristencomplex – Vrdnik – Servië.

Noteer nu al de data van de volgende editie van Piscine Global Europe in uw agenda: 19 tot 22 november 2024 in Eurexpo – Lyon. 

Kerncijfers Piscine Global Europe 2022
• 1.272 exposanten en merken
• 24.903 bezoekers (stijging met 31% in vergelijking met editie 2018)
• 35% internationale bezoekers, die 110 landen vertegenwoordigen
• 58% internationale exposanten 
• 3x meer voorschrijvers onder de bezoekers, in vergelijking met editie 2018
• 53% van professionele bezoekers was zwembadbouwer

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details