Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Kwalitatieve zwembadstofzuigers bieden antwoord op marktvraag
De Quickclean-functie van de Z4i laat toe een zwembad tot vijftien meter binnen het uur te reinigen.

Kwalitatieve zwembadstofzuigers bieden antwoord op marktvraag

Met innovatieve producten in zijn assortiment en een belangrijke vernieuwing op het vlak van productvoorraad, ziet 2024 er veelbelovend uit voor SCP Benelux. De verdeler van zwembadtoebehoren komt met gloednieuwe zwembadstofzuigers tegemoet aan de vraag naar efficiënte oplossingen volgens de beste prijs-kwaliteit. SCP Benelux stelt met plezier de nieuwkomers in zijn portefeuille voor en gunt een eerste blik achter de schermen van zijn centrale stockdepot. 

Als toeleverancier van zwembadonderdelen, apparatuur, waterbehandeling, chemicaliën en producten vormt SCP Benelux een gerenommeerde partner voor de zwembadprofessional. Met betrouwbare merken in zijn assortiment biedt de verdeler gegarandeerd de beste oplossing voor privé- en openbare zwembaden. Zijn gamma wordt stelselmatig aangevuld met innovatieve toepassingen gebaseerd op de behoeften in de markt. Daarom pakt SCP Benelux, in samenwerking met vaste leverancier Maytronics, uit met enkele nieuwe zwembadstofzuigers binnen zijn eigen private labels.

Zenit55: Met zijn krachtige aanzuigmotor, tweelagige filter en extra sealing biedt de Zenit 55 een superieur resultaat.

Zwembadstofzuigers voor residentieel gebruik

Voor de commerciële markt onderscheidt SCP Benelux twee lijnen robotic cleaners. Het Z-gamma omvat vier modellen waarvan Z-Fun het meest eenvoudige is. Deze robot reinigt enkel de bodem van het zwembad, is gebruiksvriendelijk en met zijn zes kilogram zeer licht hanteerbaar. De Z1B en Z3i onderhouden ook de wanden en de waterlijn. Het voordeel van de Z3i is dat je de robot eenvoudig connecteert met je app om timers en programma’s in te stellen. “In 2024 voegen we de Z4i toe aan dit gamma”, zegt Maxime Degunsch, productmanager bij SCP Benelux. “Deze robot is een mooie aanvulling op zijn voorganger. De Quickclean-functie laat toe een zwembad tot vijftien meter binnen het uur te reinigen. Zijn achttien meter lange swivel cable vermijdt knopen en gedraaide kabels. Wanneer het programma stopt komt de Z4i-zwembadstofzuiger vanzelf terug naar de oppervlakte.”

Inspelen op marktvraag

Ook het Zenit-gamma breidt verder uit. Met zes modellen biedt deze lijn een kwali­tatieve oplossing voor elk privé-zwembad. In 2024 voegt SCP Benelux Zenit 55 toe aan zijn collectie. Het nieuwe model vormt de brug tussen Zenit 10, 15 en 20 en de meer uitgebreide, geconnecteerde zwembad­robots Zenit 60 en 70. Maxime: “Deze collectie onderscheidt zich door zijn krachtigere motor, vanaf Zenit 20 zelfs met twee aandrijfmotoren. Daardoor maakt hij kortere bochten en verplaatst hij zich efficiënter door het zwembad. Bovendien zijn alle robots uitgerust met een actieve borstel die anderhalf keer sneller draait. Zenit 20 is echt een topper in ons assortiment met de ultieme prijs-kwaliteitsverhouding.”

SCP Benelux merkte dat tussen de mogelijkheden van Zenit 20 en 60 te veel verschil zat. Daarom lanceert de zwembadspecialist Zenit 55. “Het aantal cycli is beperkter dan bij de Zenit 60 of 70. Je hebt slechts twee keuzemogelijkheden, maar een krachtigere aanzuigmotor, tweelagige filters en een extra sealing voor ultrafijn vuil bieden dan weer een meerwaarde tegenover de Zenit 20. Een mooie middenweg voor een superieur resultaat.”

De grootste voordelen van de PROX 90i zijn de extra borstels, kwalitatieve filters en de connectiviteit met de app.

Nieuwe schoonmaakrobot voor HMAC

Behalve voor residentiele zwembaden, biedt SCP Benelux ook kwalitatieve zwembadstofzuigers voor openbare zwembaden. De PROX 1 is de kleinste telg in deze familie voor baden tot 24 meter. De grootste zijn de PROX 7 en de dubbele 2×2-robot. Beide stofzuigers reinigen met gemak zwembaden tot 33 meter gedurende vier, zes of acht uur. Met de PROX 90i verwelkomt SCP Benelux een nieuwkomer voor hotels, campings en wellnesscentra. Maxime: “De grootste voordelen van de PROX 90i zijn de extra borstels, kwalitatieve filters en de connectiviteit met de app. De robot garandeert een optimale hygiëne van het zwemwater.”

Behalve met innovaties in zijn producten, komt de specialist ook met belangrijk nieuws over zijn levertermijnen. “Vanaf 2024 maken we gebruik van een Central Stock Location in Frankrijk”, besluit Maxime. “Dat stelt ons in staat bestellingen voor openbare projecten binnen een aantal werkdagen te leveren. Dit is een grote stap vooruit in de commerciële sector en biedt tegelijk kansen voor de uitbreiding van ons totaalassortiment.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details