Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Investeringen waarborgen standvastige kwaliteit en service
De grote internationale belangstelling bevestigt dat Pool Cover Systems de juiste beslissingen neemt.

Investeringen waarborgen standvastige kwaliteit en service

Standvastigheid, kwaliteit en uitmuntende dienstverlening zijn slechts enkele eigenschappen waarmee Pool Cover Systems zich onderscheidt op de competitieve markt van zwembadafdekkingen. De aanwezigheid op de beurs Aquanale bevestigde opnieuw de grote belangstelling van bestaande en nieuwe klanten binnen en buiten Europa voor zijn servicegerichte aanpak en innovatieve oplossingen voor de zwembadprofessional. 

Een kwaliteitsvolle zwembadafdekking biedt ook een esthetische meerwaarde.

Voor Pool Cover Systems was de deelname aan de Duitse zwembadbeurs Aquanale een enorm succes. Niet alleen bestaande klanten bezochten uitgebreid de stand, ook tal van prospecten uit Europa en Amerika namen een kijkje. “We zijn erg opgetogen over deze editie en legden veel nieuwe contacten”, beaamt commercieel manager Simon Ryckewaert. “De grote internationale belangstelling bevestigt dat we de juiste beslissingen nemen qua strategie en productontwikkeling, de geschikte oplossingen aanbieden in lijn met de noden van de markt, en de passende service aanleveren.” Deze aanpak vertaalt zich in sterke groeicijfers, wat momenteel geen sinecure is in een volatiele zwembadmarkt. Het bedrijf uit Weelde wil ook in 2024 deze opwaartse trend doortrekken.

Met zijn in-house ontwikkelingen overtreft Pool Cover Systems de marktstandaard.

Stabiliteit als troef

Om zijn groei blijvend te ondersteunen, investeert Pool Cover Systems fors in zijn machinepark. Ryckewaert: “We streven ernaar alle klanten – bestaande en nieuwe – dezelfde uitmuntende service te bieden. Niet alleen wat kwaliteitsvolle producten betreft, maar ook naar belevering en technische ondersteuning toe. Daarnaast hebben we onze aankopen goed onder controle, wat de nodige prijsstabiliteit garandeert voor de zwembadbouwers en -installateurs.”

Deze investeringen vertalen zich in drie nieuwe installaties: een volautomatische productielijn voor de lamellen zelf, een automatisch bewerkingscentrum voor de onderdelen en toebehoren, en tot slot een nieuw CNC-centrum. Hierdoor kan de fabrikant nog sneller en in grotere volumes produceren. “Zo slagen we erin onze productiecapaciteit te verdrievoudigen. Dat geeft ons voldoende ruimte om nieuwe, grote klanten aan te trekken en om de nodige standvastigheid naar al onze zwembadprofessionals te waarborgen. Daarnaast kiezen we er bewust voor onze voorraadniveaus voldoende hoog te houden, zodat we onze levertermijnen vrijwaren en snel kunnen schakelen om in te spelen op de behoeften van klanten.”

In het voorjaar van 2024 lanceert Pool Cover Systems een gloednieuw anti-algprofiel.

Nieuw kleur en profiel

Sinds Pool Cover Systems eind vorig jaar zijn corrosiebestendige profielen en ophangonderdelen in een mix van composiet en kunststof lanceerde, is een groot deel van de klanten vandaag omgeschakeld naar dit nieuwe systeem. Toch blijven de oude inbouwtoepassingen ook beschikbaar voor zwembaden breder dan 4,5 meter. “Voor de Benelux vertegenwoordigt dit maar zo’n vijf procent van onze omzet. In bepaalde landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, zien we dat die omschakeling toch trager verloopt”, aldus Ryckewaert.

De fabrikant onderscheidt zich door zijn stand­vastigheid, kwaliteit en uitmuntende service.

In het voorjaar van 2024 lanceert Pool Cover Systems een nieuw type profiel en een nieuwe lamelkleur. “Ons anti-algprofiel is in-house ontwikkeld vanuit een streven om de bestaande marktstandaard te overtreffen, en dit door de keuze van de gebruikte materialen en de geometrie. Alle tools zijn hiervoor intern goedgekeurd en opgestart.”

Pool Cover Systems kijkt dan ook volop uit naar de start van het nieuwe zwembadseizoen, volgend jaar. In februari is de producent te vinden op de Spatex-beurs in Coventry, bij Birmingham, wat ongetwijfeld tot interessante interacties zal leiden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details