Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Internationale expansie, nieuwe profielen en verhoogde capaciteit
Een automatische rolluik verhoogt het comfort en de veiligheid in en rond het zwembad.

Internationale expansie, nieuwe profielen en verhoogde capaciteit

Als producent van zwembadafdekkingen zit Pool Cover Systems niet stil. Dit jaar neemt het bedrijf deel aan zijn tweede internationale beurs, waarop het enkele interessante nieuwe producten lanceert. Samen met het enthousiast onthaalde inbouwsysteem uit composiet en kunststof, verwacht Pool Cover Systems hiermee zijn groei te bestendigen. Daarom versterkt het ook zijn productiecapaciteit in aanloop naar het voorjaar van 2024. 

Nu het zwemseizoen over zijn piek heen is, blikt Pool Cover Systems tevreden terug op het afgelopen jaar. In een volatiele markt wist de producent van zwembadafdekkingen zijn groei te bestendigen en zijn klanten­bestand significant uit te breiden. Dat bevestigt commercieel manager Simon Ryckewaert: “Met een dubbel-digit groei en een toename van onze klanten met zo’n dertig procent, was 2023 voor ons bijzonder positief. We zijn dan ook best fier op onze resultaten en willen deze trend in de volgende jaren doortrekken.”

De standvastige kwaliteit en goede dienstverlening dragen bij tot het succes van Pool Cover Systems.

Aquanale en Spatex

Met een deelname aan Aquanale in Keulen eind oktober gaat Pool Cover Systems verder op zijn internationaal elan. “Een beurs biedt een unieke gelegenheid om onze naambekendheid in het buitenland te vergroten”, gaat Ryckewaert verder. “In februari 2024 staan we trouwens op Spatex in Coventry, bij Birmingham. Het is een uitgelezen moment om al onze nieuwe ontwikkelingen voor te stellen, waaronder het vernieuwde inbouwmodel.”

Nieuw type profiel

Met zijn innovatieve inbouwsysteem, dat rvs volledig weert en dus bestand is tegen corrosie­vorming, weet Pool Cover Systems zich duidelijk te differentiëren van concullega’s. Die drang naar verbetering vormt een constante binnen het bedrijf, vertelt Ryckewaert:
“Op de internationale beurzen stellen we een nieuwe lamelkleur en een nieuw anti-algprofiel voor. Dat laatste is opnieuw een eigen ontwikkeling, waarbij we door de gebruikte materialen en de geometrie de marktstandaard trachten te overtreffen. We verwachten dat onze zwembadprofes­sionals dit type profiel tegen 2025 standaard zullen aanbieden aan hun klanten.”

Naast warmtebehoud en het vermijden van vuil creëert een kwalitatieve zwembadafdekking een esthetische meerwaarde.

Verticale integratie

Pool Cover Systems gelooft sterk in verticale integratie om zo een goede dienstverlening aan zijn klanten te waarborgen. De afdekkingsproducent investeerde verder in de automatisering van zijn productie. “We ontwikkelden een volautomatische lijn samen met verschillende machinebouwers”, zegt Ryckewaert. “In het voorjaar 2024 zal deze productielijn volledig operationeel zijn. Deze investering laat ons toe om met hetzelfde personeelsbestand veertig tot vijftig procent meer output te genereren, wat vrij uniek is. Het biedt onze klanten een bijkomende gemoedsrust voor het volgende seizoen, niet alleen naar kwaliteit maar ook naar capaciteit.”

Wil je de nieuwste ontwikkelingen van Pool Cover Systems met je eigen ogen zien? Bezoek het bedrijf dan op stand A050 in hal 8.1 van Aquanale. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details