Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Innovatieve ontwikkeling en standvastige service met impact

Innovatieve ontwikkeling en standvastige service met impact

2023 begon voor Pool Cover Systems alvast succesvol. In een sterk krimpende markt weet de producent van zwembadafdekking toch groeicijfers voor te leggen. Het nieuwe inbouwsysteem dat het bedrijf eind vorig jaar lanceerde, wordt positief onthaald. Ook de doorgedreven service, zowel logistiek als commercieel, werpt zijn vruchten af. Daarnaast neemt de internationale interesse in de oplossingen van het Belgische bedrijf toe. 

Dat 2023 uitdagend beloofde te worden, werd aan het einde van vorig seizoen al duidelijk. Toch liggen de kaarten voor Pool Cover Systems merkelijk anders, en dat heeft het bedrijf te danken aan zijn harde inzet van de afgelopen jaren. “We hebben enorm geïnvesteerd, zowel in de nieuwe ontwikkeling als in onze marketing en in de logistieke ondersteuning van onze partners”, bevestigt commercieel manager Simon Ryckewaert. “Dat resulteert in een groeiend klantenbestand, want naast onze trouwe partners hebben we er heel wat nieuwe installateurs bij. Met ons innovatieve inbouwsysteem uit composiet en kunststof vermijden we corrosievorming en bieden we zo een interessante oplossing voor een van de grootste uitdagingen in de sector. De zwembadbouwer ziet hier ook de voordelen van in.”

Door de lamellen warm te verlassen heeft de afdekking een hogere waterdichtheid en een meer esthetische aanblik.

Internationaal uitbreiden

Naast een grondige commerciële dienstverlening en sterke marketing met onder meer gedetailleerde brochures, staalmappen en promomaterialen, garandeert Pool Cover Systems correcte levertermijnen. Iets waarmee het bedrijf zich al sinds jaar en dag  onderscheidt. “Onze klanten weten dat ze op ons kunnen rekenen en daardoor is de vertrouwensrelatie groot. In combinatie met onze standvastige kwaliteit door in-house ontwikkeling en productie resulteert dit in een goed gevuld orderboek”, weet Ryckewaert. “Daar komt nog bij dat we ook internationaal verder uitbreiden. Piscine Global Europe 2022 in Lyon was voor ons de eerste deelname aan een internationale zwembadbeurs. In oktober trekken we naar aquanale 2023 in Keulen. Daarnaast bekijken we om na het seizoen een dealerdag te organiseren, waarop we onze klanten willen bedanken voor hun trouwe samenwerking.”

Voor Pool Cover Systems is de ondersteuning van zijn klanten een prioriteit, zowel op logistiek als commercieel vlak.

Goede afdekking blijft belangrijk

De investering in een goede zwembadafdekking blijft voor sommige eindklanten nog een heikel punt. De afdekking komt er als laatste op, en nog te vaak haken mensen op dat moment af. “Daarmee willen we komaf maken en ons nieuwe inbouwsysteem heeft op dat vlak een streepje voor. De materialen die we erin gebruiken, zijn interessanter en standvastiger qua prijs dan de traditionele rvs-onderdelen”, benadrukt Ryckewaert. “Verder helpen we onze partners door hen te wijzen op de voordelen van een kwaliteitsvolle afdekking. Als zwembadprofessional moet je proberen het totaalplaatje te schetsen voor de eindklant. Investeren in een warmtepomp loont pas echt als je het warmteverlies door verdamping aanpakt. Bovendien verhogen onze afdekkingen de veiligheid rondom het zwembad. Kies je voor solarlamellen, dan dragen die ook bij tot de opwarming van het zwembadwater. Geen overbodige luxe, zelfs nu de zomers warmer worden, want het laat de eindklant toe het zwemseizoen uit te breiden en nog vroeger op het jaar te genieten van zijn zwembad.”

Het nieuwe inbouwsysteem werd positief onthaald, waardoor Pool Cover Systems groeicijfers voorlegt in een krimpende markt.

Bij Pool Cover Systems zit het ervaren team nooit lang stil. Zo investeert de afdekkingsproducent in een volautomatische productielijn die voor het nieuwe seizoen van 2024 operationeel moet zijn. Daarmee stelt het bedrijf zich in staat de capaciteit verder op te drijven, zodat het ook volgend jaar dezelfde service kan waarborgen aan zijn klanten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details