Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Eindeloos zwemmen met de machines van Swimstream
Op afgesproken dag en uur worden prefab betonnen Swimstream baden geleverd.

Eindeloos zwemmen met de machines van Swimstream

Eind jaren 90 kocht Barth Ninaber van Eyben een zwemmachine uit Amerika. Toen die niet aan zijn verwachtingen voldeed, ging hij niet bij de pakken neerzitten, maar stak hij zelf de handen uit de mouwen. Nu, vijfentwintig jaar later, vind je de zwemmachines van Swimstream overal ter wereld. 

​Elke zwemmachine van Swimstream wordt op maat gemaakt. Het bedrijf heeft in- en opbouwmodellen. Die zijn geschikt voor vrijwel elk bad, in vrijwel elke situatie. De techniek is door Ninaber van Eyben zelf ontwikkeld en uniek in zijn soort. “De klassieke manier om water te bewegen is via een jet”, legt Sander Blom van Swimstream uit. “Een jet geeft een straal water. Denk bijvoorbeeld aan een brandspuit. Wij brengen water in beweging met een grote propeller. Zo wordt een enorme hoeveelheid water geleidelijk verplaatst.”

Swimstream maakt unieke zwemmachines voor de jachtbouw.

De diversiteit van de Swimstream

Swimstream maakt zwemmachines die in elk bad geïntegreerd kunnen worden. Het bedrijf levert zowel de losse zwemmachines als zwembaden met ingebouwde machines. “Als je een nieuwbouwhuis hebt, willen we het liefste al bij de schetsfase aanwezig zijn”, vertelt Blom. “Vanaf dat moment kunnen wij al meedenken.” 

Mocht je die optie niet hebben, dan kan de zwemmachine van Swimstream ook na de bouw van het zwembad nog geplaatst worden. In dat geval wordt de unit in het zwembad geplaatst. Dit kan als losse stromingskast of weggewerkt in een zitelement

Dat Swimstream alles op maat maakt en het bedrijf iedere uitdaging met beide handen aangrijpt, bleek wel tijdens de plaatsing van een zwembad in een hotel in Amsterdam. Een prefab zwembad van 9 bij 5 meter werd door het dak van het hotel naar binnen gebracht en dertien verdiepingen neergelaten. “De hoteleigenaar en de uitvoerende bouwfirma zeiden dat het ons niet zou gaan lukken”, lacht Ninaber van Eyben. “Nou, dan ken je ons nog niet!” 

Zwemmachines van Swimstream kunnen in het zwembad verwerkt worden.

Tevreden klanten

Het bedrijf gebruikt uitsluitend kwaliteitsgrondstoffen die bestand zijn tegen zwembadchemicaliën en zoutelektrolyse. Kwaliteit is voor Swimstream iedere dag weer het belangrijkste punt op de agenda. En dat loont. De zwemmachines zijn in principe onderhoudsvrij. Wereldwijd zijn honderden zwemmachines van Swimstream in gebruik. De meeste hebben nog nooit een storing of defect gehad. 

“Veel klanten komen bij ons terug, wanneer ze gaan verhuizen”, vertelt Blom. “Ze zijn vaak zo tevreden, dat ze niet meer zonder willen.” Een van de redenen waarom klanten blij zijn met Swimstream, is de service. Zo heeft Ninaber van Eyben liever niet dat klanten blind een bestelling plaatsen: “Geïnteresseerden mogen vrijblijvend proefzwemmen bij ons. We laten ze de tegenstroommachine echt beleven. Je weet namelijk pas echt hoe het werkt, als je het zelf getest hebt.”

Stromend water maakt het mogelijk om in kleine ruimtes te zwemmen.

De ideale zwemmachine

Pensionado’s en kinderen, recreatieve zwemmers en topatleten: de zwemmachine van Swimstream is ideaal voor een breed scala aan zwemmers. Het is de perfecte zwemmachine voor kleine binnen- en buitenzwembaden. Op openbare plekken, maar ook voornamelijk bij particulieren thuis, voelen mensen zich als een vis in het water met de zwemmachines van Swimstream.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details