Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
De voordelen van tegenstroom
Door de krachtige, brede stroming blijft de zwemmer in evenwicht en kan hij zich helemaal concentreren op zijn techniek.

De voordelen van tegenstroom

Perfect voor duurzwemmen, wellnesstoepassingen of vrolijk ploeteren. Ook de lage gebruikskosten en het minimale onderhoud dragen bij aan het plezier. 

BINDER heeft het turbine-aangedreven tegenstroomsysteem uitgevonden. Er zijn enkele surrogaatproducten op de markt, maar de prestaties en de natuurlijke stroming van BINDER steken erbovenuit. De tegenstroomsystemen worden in twee verschillende uitvoeringen aangeboden. De turbinezweminstallatie HydroStar werd speciaal voor nieuwbouwzwembaden ontwikkeld. Voor bestaande zwembaden is er de retrofitinstallatie EasyStar. Beide installaties zijn qua functionaliteit en prestaties identiek en geven een natuurlijk zwemgevoel. Door de stroming, die lijkt op die van een rivier, ligt de zwemmer rustig in het water, zodat deze zich helemaal kan concentreren op de techniek. De meervoudig bekroonde turbinezweminstallatie HydroStar werd ontworpen voor nieuwbouwzwembaden. De uiterst smalle schacht heeft slechts heel weinig plaats nodig en verdwijnt compleet in de zwembadwand. De HydroStar vergt bovendien geen aparte droogruimte, complex buizenstelsel of krachtstroomaansluiting. Daardoor plaats je de turbinezweminstallatie al in een drietal uur. 

De turbine-aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen.

Opwaardering van kleine en middelgrote zwembaden

De turbinezweminstallaties zijn verkrijgbaar via de zwembadvakhandel en deelnemende tuin- en landbouwbedrijven. Wie al verbouwplannen heeft, kan de installaties dus via de tuinaannemer meteen mee laten plaatsen. Zowel de HydroStar als de EasyStar zijn beschikbaar in verschillende prestatieniveaus met volumestromen tussen 160 en 1.200 m3/uur. De krachtige stroming van het tegenstroomsysteem maakt een duurtraining zonder keren mogelijk. Juist kleinere en middelgrote zwembaden worden daardoor met de tegenstroomsystemen enorm opgewaardeerd, want de gebruiksmogelijkheden laten zich zogezegd met één druk op de knop vergroten. Precies hetzelfde geldt voor de bediening van de gepatenteerde turbinezweminstallaties: de stromingssterkte kan naar keuze worden bediend met de afstandsbediening, de trainingsapp “HydroStar Next” of een piëzo-knop.

Intensieve zwemtraining zonder te keren: de turbine-aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER maken het mogelijk.

Een Easystar voor elk zwembad

Ook wie al een zwembad heeft, kan genieten van de unieke stroming van HydroStar. Speciaal voor deze klanten heeft BINDER de retrofitinstallatie Easystar in het programma. Het compacte systeem wordt door de handelaar over de rand van het zwembad gehangen en vastgeschroefd of onder de randtegel van het zwembad geklemd. Ook de montage aan een houten vlonder is zonder problemen mogelijk. 

EasyStar is verkrijgbaar in wit of grijs en past met zijn moderne uiterlijk naadloos in elke omgeving. Voor de vormgeving van de behuizing ontving BINDER in 2020 zelfs de gerenommeerde German Design Award. 

De retrofitinstallatie EasyStar sluit harmonisch aan op de omgeving van het zwembad.

Sfeervol zwemmen

Om ervoor te zorgen dat bij het zwembad de juiste vakantiestemming heerst, biedt BINDER een gekleurde ledverlichting aan, die in de inbouwschacht van de HydroStar of onder de turbine kan worden geïnstalleerd. De led wisselt automatisch tussen de kleuren rood, geel, blauw en groen. De verlichting is ook bedienbaar via de afstandsbediening of via de trainingsapp HydroStar Next. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om gepersonaliseerde trainingsprogramma’s te creëren en trainingsprestaties op te slaan.

HydroStar wordt onder de waterlijn geïnstalleerd en verdwijnt compleet in de zwembadwand.

Energiezuinig en onderhoudsarm

HydroStar en EasyStar verbruiken tot 80 procent minder stroom dan tegenstroomsystemen met pompaandrijving. Bovendien zijn de systemen uiterst onderhoudsarm, omdat de glijlagers van de aandrijving door het water worden gesmeerd. Beide installaties zijn ingeschikt voor de inbouw in vrijwel elk type zwembad. Voor de optimale integratie van de retrofitinstallatie EasyStar heeft BINDER een veelvoud aan inbouwhoeken ontwikkeld. Zo wordt de montage voor de specialist kinderlijk eenvoudig. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details