Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
CF Group neemt Starline Group over en consolideert haar positie als belangrijke speler op de Europese zwembadmarkt

CF Group neemt Starline Group over en consolideert haar positie als belangrijke speler op de Europese zwembadmarkt

CF Group, een Europese multidisciplinaire productie- en distributiegroep in de zwembadbranche, actief in meer dan 40 landen met wereldwijd 1.200 mensen in dienst. De geconsolideerde omzet bedraagt meer dan 300 miljoen euro. 

Als voortzetting van haar externe groeistrategie neemt CF Group het Nederlandse bedrijf Starline Group over, een toonaangevende fabrikant en distributeur van composiet- en polypropyleen zwembaden, zwembadafdekkingen, waterbehandelingssystemen, maatwerk en 3D composiet producten in de Benelux en de Europese markt. 

 Starline Group, opgericht in 1974, behaalde in 2021 een omzet van 46 miljoen euro, met een gerealiseerde groei van meer dan 130% in de afgelopen 5 jaar. 

Starline Group genereert meer dan de helft van haar omzet in het segment van zwembadafdekkingen. Daarmee biedt het bedrijf sterke bedrijfsynergiën met CF Group, dat met deze verwerving haar leiderspositie in dit segment versterkt en haar positie op de Belgische, Nederlandse en Europese markt consolideert. 

“Deze fusie is zeer positief voor Starline”, zegt Victor de Vries, CEO van Starline Group. “Starline zal profiteren van de sterke bedrijfssynergieën met CF Group, met name op de Duitstalige markten. 

“CF Group is erg enthousiast over deze overname, die in de komende jaren de groei van onze strategische bedrijfsactiviteiten zal ondersteunen”, voegt Cedrik Mayer-Klenk toe, CEO van CF Group: “De integratie van Starline’s industriële tools en complementaire expertise is een belangrijke troef voor de consolidatie van onze posities in dynamische markten.” 

CF Group wil graag Stan van Gansewinkel, meerderheidsaandeelhouder van Starline, hartelijk bedanken voor zijn strategische visie en Victor de Vries voor zijn operationele prestaties, die direct hebben bijgedragen aan de uitzonderlijke resultaten en groei van de onderneming. 

Kerncijfers CF Group: 

  • 316 miljoen euro geconsolideerde omzet in 2021 
  • 15 merken 
  • Actief in meer dan 40 landen 
  • Meer dan 1200 medewerkers 

Kerncijfers Starline : 

  • 46 miljoen euro omzet in 2021 
  • 8 merken 
  • 136 medewerkers 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details