Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Automatisering en bediening op afstand met zwembaddomotica

Automatisering en bediening op afstand met zwembaddomotica

Steeds vaker gaan mensen op zoek naar geautomatiseerde toepassingen in en rond het zwembad. Van zwembadrobots die het onderhoud vergemakkelijken, tot besturing van afdekkingen en verlichting via de smartphone. Het gebruiksgemak stijgt en de toestellen zijn ook nog eens bijzonder nauwkeurig. SCP Benelux blijft innoveren en neemt haar klanten maar al te graag mee in die ontwikkeling.

SCP is een dochteronderneming van het Amerikaanse POOLCORP, marktleider in distributie van zwembadonderdelen, apparatuur, waterbehandeling, chemicaliën en producten voor privé- en openbare zwembaden. Ruim 100.000 professionele klanten overal ter wereld vertrouwen op de producten en verdelen het assortiment. SCP staat in dienst van de zwembad- en wellnessprofessional voor bouw, renovatie en onderhoud. Het bedrijf toont zijn klanten bovendien de mogelijkheden van automatisering.

Productmanager bij SCP Maxime De Gunsch wijst op het verschil tussen automatische waterbehandeling en echte automatisering: “Die worden nog te vaak over één kam geschoren. Automatische waterbehandeling omvat de pH- en chloorbehandeling. Echte automatisering gaat veel verder.” Neem nu bijvoorbeeld PoolCop, een toestel dat volledig autonoom het onderhoud van het zwembad controleert. Daarnaast beheert het systeem de filtratie, het waterniveau, de temperatuurregeling en waterbehandeling. Andere fabrikanten bieden gelijkaardige technologieën: Hayward met de Control Station, of nog Pentair met Intellipool en Maestro.

Meer comfort en precisie met je smartphone

De smartphone maakt het gemakkelijk om vanaf een centraal punt allerlei parameters te controleren en externe toestellen te besturen. “Wanneer de toestellen juist ingezet worden, maken ze je het leven aanzienlijk gemakkelijker”, verklaart Carine Claeys, regional manager SCP Benelux. “Het is aan ons distributeurs om professionele partners te informeren en waar nodig bij te scholen, zodat zij op hun beurt het beste advies kunnen geven aan de eindklant.”

Het comfort is één dimensie, maar volgens Maxime speelt ook het aspect van nauwkeurigheid een rol: “Technologische innovaties en geautomatiseerde toepassingen laten ons toe doseringen en metingen veel nauwkeuriger af te stemmen. Denk aan de teststrips van vroeger, of hoe veel mensen chloor eigenlijk met de natte vinger doseerden. Vandaag doen we heel precieze metingen, wat onze gezondheid en welzijn ten goede komt.”

Van verlichting tot afdekking

Slimme verlichting wordt tegenwoordig steeds populairder. Ook esthetiek speelt nog een grote rol in de keuze voor zwembadverlichting. SCP biedt lampen en armaturen aan in een waaier van kleuren, zodat steeds een optie te vinden is die past bij de kleur van de zwembadliner: licht- en donkergrijs, zandtinten, blauw of traditioneel wit. Bovendien worden lampen steeds kleiner. Om meer kleine lampen te installeren per zwembad werd de plaatsingsmethode geoptimaliseerd. De nieuwste lampen worden in een gebruiksvriendelijke wanddoorvoer ingevezen.

Ook op afstand bestuurbare afdekkingen behoren tot de mogelijkheden. SCP biedt een breed assortiment aan zowel bovengrondse lamellen als ingebouwde afdekkingen. Partner Abriblue levert innovatieve modellen die opengaan met een tik op de smartphone en afgewerkt zijn met moderne ledversiering. Om zo lang mogelijk van een warm zwembad te genieten zijn polycarbonaat- of solarlamellen een goede keuze. Ook warmtepompen maken het mogelijk om het hele jaar rond van een zwembad te blijven genieten. “Verticaal of horizontaal, bij SCP vind je het breedste gamma op de markt”, vertelt Carine. “We onderscheiden ons door een grote voorraad, waardoor we flexibel zijn en korte levertermijnen garanderen. Het is tenslotte onze rol als distributeur om de vraag van de markt anticiperen.”

Toegang tot interessante data

Ook voor publieke zwembaden heeft SCP innovatieve en geautomatiseerde producten in het gamma. Zo biedt Maytronics nu de PROX7-reinigingsrobot voor openbare zwembaden aan. Het automatische trackspanningssysteem houdt de sporen strak, zodat de krachtige gyroscoop nauwkeurig kan scannen. Door het doolhofalgoritme passeert de zwembadrobot gemakkelijk hoeken en obstakels. Met twee actieve borstels, twee zuigmotoren, twee wateruitlaten en een XXL-filter.

De Physico-aansturing van Avady voor privé- en openbare zwembaden beheert alles voor het water. De innovatieve doseerapparatuur met vrije chloormeting regelt ook de pH en geeft de temperatuur weer. Met de interface Web AvadyConnect® raadpleegt en beheert de gebruiker op afstand alle gegevens van het zwembad: de apparaatinstellingen wijzigen, waarschuwingen ontvangen van een laag productniveau, historische en grafische info. In één enkele tabel beheer je het onderhoud van verschillende zwembaden met de gestroomlijnde slimme technologie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details