Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Automatische afdekkingen en aandrijfsystemen op maat
Solar rolluik in polycarbonaat, beschikbaar in drie kleuren: alu, blue, midnight.

Automatische afdekkingen en aandrijfsystemen op maat

Initieel ontstaan als merk onder de vleugels van LPW Pools, groeide Covrex® uit tot een volwaardige speler in de markt van automatische zwembadrolluiken. Het bedrijf verdeelt zijn producten op internationale schaal en biedt naast lamellen uit pvc en PC ook op maat gemaakte aandrijfsystemen. Sinds 2020 maakt het deel uit van de Europese bedrijvengroep The Swimming Pool Hub, waartoe ook LPW Pools en Walter Pool behoren.

Covrex® werkt voornamelijk met inox voor zijn automatische zwembadafdekkingen.

​In 2004 ontstond het eerste prototype van de Covrex®-zwembadafdekking, om een antwoord te bieden op problemen veroorzaakt door hevige hagelbuien. Covrex® drukte meteen zijn stempel met een uiterst weerbestendige oplossing. Managing director Arnaud Degueldre vertelt: “De eerste jaren was onze afdekking vooral afgestemd op de monoblok-zwembaden van LPW Pools. Vanaf 2010 hebben we ook andere zwembadbouwers benaderd. Vandaag zijn we deel van de marktleiders in onze sector.”

Het bedrijf uit Aarschot groeide de laatste jaren enorm en stelt vandaag 55 medewerkers te werk. Covrex® is een internationale speler zowel binnen als buiten Europa, met onder andere klanten in Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Binnen Europa is Covrex® prominent aanwezig in België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. In 2020 kwam Covrex® onder de TSPH-groep – The Swimming Pool Hub – wat interessante synergieën met zich meebrengt met zusterbedrijf Walter Pool, specialist in afdekzeilen. “We versterken elkaar in onze respectievelijke markten en hebben voor elk type zwembad en elke vraag van de eindklant een gepaste oplossing.”

Arnaud Degueldre (links) is managing director van Covrex®.

Kwaliteit en service

Zowel voor standaard als op maat afgewerkte zwembadafdekkingen mag je bij Covrex® op grondige, technische expertise en vakmanschap rekenen. Ook voor de aansturing van het zwembad. Covrex® staat voor kwaliteit en uitmuntendheid, in zijn producten en in zijn klantenrelaties. Degueldre: “Onze lamellenafdekkingen gaan gemakkelijk tien tot twintig jaar mee, mits het systeem goed wordt onderhouden. We werken voornamelijk met inox, dat een stuk sterker is dan aluminium. Dat geeft ons veel vrijheid in afmetingen en ontwerp.”

Het bedrijf staat bekend om zijn maatwerk en gaat complexe projecten niet uit de weg, steeds met een focus op een kwaliteitsvolle afwerking en de veiligheid in en rond het zwembad. Met Covrex® Classic heeft het bedrijf bovendien een uniek product op de markt gericht op het luxesegment.

De Covrex® Lite lamellen in pvc voldoen aan de Franse veiligheidsnormen NF P90-308 v

“We vinden het belangrijk langetermijnpartnerships uit te bouwen met onze klanten, gebaseerd op onderling respect, en gaan net dat stapje verder om de professionele zwembadbouwer te ondersteunen.” Covrex® gaat prat op het menselijk contact voor, tijdens en na een installatie, en communiceert open met zijn klanten. Het bedrijf investeerde in de dienst na verkoop. Zo garandeert het team een vlotte service, ook tijdens het hoogseizoen, en streeft ernaar de klant en eindklant zo snel mogelijk te helpen, op locatie als het moet.

Verder zet Covrex® in op het proactief begeleiden van de zwembadbouwer: door trainingen in het bedrijf zelf, door klanten tijdens een eerste installatie ter plaatse bij te staan en door installateurs lokaal op te leiden. “We zoeken steeds naar oplossingen als zich een probleem voordoet en bieden alternatieven aan om bijvoorbeeld de veiligheid bij de eindklant te garanderen, zoals een tijdelijk dekzeil.”

De producent investeerde ook fors in digitalisering, waardoor de zwembadbouwer online kan bestellen in de webshop, bestellingen opvolgen, een installatie configureren en informatie opzoeken over de productie en voorraad.

De Covrex® Classic lamellen zijn uiterst isolerend, zeer veilig en gaan lang mee.

Aansturing via wifi

Covrex® bouwt zelf elektrische kasten voor zwembaden. In 2021 ontwikkelde het team een nieuwe versie die je op wifi kan aansluiten en met een app bedienen. Via een online webportaal ga je toegang krijgen tot alle kasten die je installeerde en beheer je gemakkelijk vanop afstand de verschillende zwembadinstallaties. De aansturing is ontwikkeld met opensourcesoftware, dus kan je eender welke apparatuur, zoals een filter- of warmtepomp, integreren. Covrex® zal deze toepassing in de volgende maanden verder ontwikkelen.

Het Belgische bedrijf heeft een aantal complexe projecten op zijn palmares, waaronder grote olympisch baden van 25 bij 50 meter met vier rolluiken van 50 meter lang naast elkaar. Of een bad met een breedte van 11,34 meter waarvoor een speciale as werd ontworpen van 220 millimeter. Ook voor speciale vormen met verschillende breedtes langs twee kanten levert Covrex® moeiteloos een geschikte oplossing.  

De productie van Covrex® vindt grotendeels plaats in Aarschot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details