Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Zwembad installeren kan ook zónder wekenlange bouwwerken
Een zwembad is ideaal om af te koelen tijdens zwoele zomerdagen.

Zwembad installeren kan ook zónder wekenlange bouwwerken

Tuinen De Vos is een echte onestopshop voor tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud. Ze begrijpen als geen ander de voordelen van totaalprojecten. Projecten waarvan alles onder één dak gebeurt. Van creatief ontwerp, samen met een tuinarchitect, over de eerste werkzaamheden, tot gedetailleerde afwerking, compleet met onderhoudscontract. Allemaal met eigen werknemers en één aanspreekpunt.

Die a-tot-z-aanpak wordt ook doorgetrokken als het over zwembaden gaat. Voor Tuinen De Vos geen put graven, beton gieten en afplakken met tegels. Enkele jaren geleden werd resoluut gekozen voor monoblok-zwembaden in polypropyleen. Deze kwaliteitsvolle, prachtige zwem­baden zijn degelijk, duurzaam en zorgen voor jarenlang zwemplezier. Extra voordeel: er komen geen wekenlange bouwwerken in de tuin aan te pas.

Bloedmooie tuin met eenvoudig onderhoud.

Ultiem maatwerk

Wat is er nu zaliger dan een zwembad in de tuin om lekker af te koelen tijdens de zwoele zomerdagen en -avonden? Maar een zwembad is liefst gemakkelijk te onderhouden en bestendig tegen zowat alle weersomstandigheden. En als het even kan, zonder limiet qua maat en vorm. Het voordeel van polypropyleen zwembaden is dat ze helemaal op maat te maken zijn. Bijna geen enkele vorm is een belemmering voor deze poolparty-juweeltjes. Met polypropyleen platen beschikken architecten en ont werpers over een bedekkingsmateriaal dat als geen ander ‘thermoformeerbaar’ is. Het materiaal wordt eerst verwarmd, waarna het plastisch vervormd wordt. Dat maakt het mogelijk om polypropyleen te gebruiken als grondstof voor bijna elk denkbaar object.

Polypropyleen zwembaden zijn ultrahygiënisch en chloor- en uv-bestendig.

Minimum aan onderhoud

De zwembaden zijn, behalve mooi om naar te kijken en heerlijk om in te zwemmen, ultra-hygiënisch en chloor- en 
 uv-bestendig, waardoor ze niet verkleuren. Door de niet-poreuze aard van de platen – vrij van osmose – is er ook geen kans op schimmelvorming. En zelfs tegen de typisch Belgische en dus minder uit­nodigende weersomstandigheden zijn de zwembaden bestand, wegens zowel vorst- als extreem hittebestendig. Bovendien komen ze met een bacteriedodend systeem, waarbij enkel natuurlijke chloor wordt gebruikt, dat zo goed als smaak- en geurloos is. polypro­pyleen zwembaden zijn, tot slot, zeer gemakkelijk te reinigen en hebben een minimum aan onderhoud nodig.

Het zwembad als middelpunt

Voor het project in Erpe (Oost-Vlaanderen) waren de wensen van de klant duidelijk. Ze wilden een kindvriendelijke tuin met ruimte om te spelen, waarbij een schommel en trampoline moesten ingebouwd worden. Met het zwembad als middelpunt van het speelplezier. Natuurlijk moest dit allemaal een mooi geheel vormen met een gemakkelijk te onderhouden, maar toch vooral bloedmooie tuin. Om zo een groene oase van rust te creëren, om in te ontspannen na een hectische werkweek. Een zonne­terras ter hoogte van datzelfde zwembad zorgt voor is de kers op de taart. Het resultaat mag er zijn!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details