Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
SCP Europe: machtsoverdracht!

SCP Europe: machtsoverdracht!

Hier is een exclusief interview met deze twee iconische boegbeelden van SCP. 

Hoe zal deze overgang plaatsvinden? 

SM en JLA – Vlot, over het eerste kwartaal van 2021, en in continuïteit. We werken nu al vele jaren samen. Sylvia op het Europese hoofdkantoor. Jean-Louis Albouy, Managing Director bij SCP France en verkoopcoördinator sinds 2010, is al betrokken bij het beheer van de SCP-exportfilialen. 

Het doel is om te profiteren van wat SCP Europe altijd al tot een succes heeft gemaakt: het behoud van de “pure player”-aanpak door het 100% B-to-B-distributiemodel na te streven in een Europese markt die soms onduidelijkheid over de positionering ontbeert! 

Onze werkwijze zal worden voortgezet, met name door de voortzetting van ons inkoopbeleid, onze sterke partnerschappen met de grote fabrikanten en toonaangevende merken, alsmede de professionaliteit van dezelfde teams die al vele jaren binnen het bedrijf werkzaam zijn. Het is perfect geconstrueerd, duidelijk en heeft zijn waarde bewezen, aangezien alle fasen van onze ontwikkeling succesvol zijn geweest, ook op gecompliceerde markten, die terughoudend zijn om via B-to-B-distributie te opereren, en in atypische situaties, met name tijdens de COVID-crisis. 

Men kan zeggen dat de afgelegde weg inderdaad uw juiste strategie heeft bewezen? 

SM en JLA – Inderdaad, het volstaat een cijfer te noemen: terwijl onze omzet in 1998 €1,8 miljoen bedroeg, met name dankzij de aankoop van Norcal in het Verenigd Koninkrijk, eindigen wij vandaag op €184M met een groei van bijna €35 miljoen alleen al in het jaar 2020. 

Wat de aanpassing aan het crisisbeheer betreft, hoeven we alleen maar te wijzen op de voorbereiding met betrekking tot de aanzienlijke toename van de vraag in de afgelopen maanden. Het voorspellen van de nodige voorraden, een adequate cashflow, een onmiddellijke aanpassing en een maximale reactiviteit van onze teams (zelfs in moeilijke tijden!) hebben het verschil gemaakt op een markt die in 2020 grotendeels gedestabiliseerd was. 

Onze zichtbaarheid in Europa heeft ons in staat gesteld te anticiperen en te reageren op de uitzonderlijke omstandigheden die verband houden met de COVID-crisis. 

Resultaat: een geconsolideerde omzetstijging van 23%. 

Deze voorbeelden zijn het bewijs, als die er al zijn, van de relevantie van ons beleid en de soliditeit van de fundamenten die in de afgelopen 20 jaar zijn gelegd. Het is dan ook duidelijk dat het management onder Jean-Louis in de voetsporen van Sylvia zal treden. 

Vandaag de dag blijven we ook uitkijken naar eventuele aankoopmogelijkheden in Europa om een nog uitgebreider aanbod van producten en diensten aan te bieden die zijn aangepast aan de behoeften van deze snelgroeiende markt. 

Maar iedereen heeft zijn eigen persoonlijke “touch”! 

SM en JLA – Jean-Louis heeft ongetwijfeld een solide ervaring en een grondige kennis van alle contacten in de professionele sector en van de apparatuur in ons aanbod. Met de overname van Sylvia is het een tweede deel van de ontwikkeling van SCP Europe dat het licht zal zien. Op geconsolideerde basis zal Jean-Louis dezelfde dynamiek voortzetten en de interne en externe groei bepalen, terwijl de volgende bouwfasen worden afgerond.  

Uiteraard zal de ontwikkeling en implementatie van een nieuw wereldwijd ERP-platform en hoogwaardige digitaliseringstools, die meer dan 100 mensen van de POOLCORP-groep mobiliseren, in Frankrijk en vervolgens in Europa worden geïntensiveerd na de start van deze activiteiten in de Verenigde Staten dit kwartaal. 

De opening van nieuwe vestigingen en overnames blijven op de agenda staan, evenals de uitbreiding van de opslagcapaciteit (een verdrievoudiging van de oppervlakte is gepland). 

Er zal echter een nieuwe impuls worden gegeven door middel van grote investeringen die voor de komende drie jaar zijn gepland, met als doel de productiviteit en de reactiviteit te verhogen en zo een hogere versnelling te bereiken. 

Deze doelstelling is gebaseerd op de sterke waarden van het bedrijf: 

  • Investering in mensen met een interne opleiding en motivatie voor alle teamleden. 
  • De toevoeging van nieuwe vaardigheden en nieuwe werkmethoden om ons serviceniveau verder te verhogen, met name wat betreft de technische ondersteuning van professionals. 
  • Het zoeken naar nieuwe mixen van apparatuur met zowel Europese als wereldwijde productie om concurrerend te blijven door voor 100% aan de vraag te voldoen en tegelijkertijd onze bevoorrading te optimaliseren en het risico op tekorten in onze magazijnen te beperken. 
  • Investeren in nieuwe markten via nieuwe agentschappen of externe acquisities (met name in Spanje en Duitsland).  
  • Positionering of positieversterking in nieuwe segmenten zoals openbare zwembaden, connected pools of Wellness. 

Heeft deze machtsoverdracht geleid tot een reorganisatie? 

Ja, zelfs als het opvolgingsplan voor meer dan een jaar is gepland. 

Als opvolger van Jean-Louis Albouy zal Daniel Bos de functie van algemeen directeur van SCP France overnemen. Daniel Bos trad in 2000 toe tot de groep, binnen de regionale tak van SCP Rodez, waarvan hij in 2001 directeur is geworden. Deze stap stelt hem in staat om zich vertrouwd te maken met de zwembadmarkt en om samen met de klanten en op het terrein de begrippen service en nabijheid te ontwikkelen, die de basis vormen van het DNA van het bedrijf. In 2006 trad hij toe tot de hoofdzetel van SCP France als Operations Director en vervolgens in 2010 als Director France en zette hij zijn werk voort door de band tussen onze teams te versterken rond een charter van waarden en samenhang ten dienste van de strategie van de groep, met een constante zorg voor de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten.  

Deze benoeming gaat gepaard met de oprichting van een SCP France Management Commité dat zal bestaan uit Guillaume Vaganay, Director of Operations, en Carlos Garrido, Director of Sales and Marketing, die de afgelopen 20 jaar een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en succesvolle ontplooiing van SCP in Frankrijk. 

We hebben ook onze teams op het hoofdkantoor van SCP EU versterkt, in de IT-, data- en HR-teams, om zo het hoofd te kunnen bieden aan de vele uitdagingen die voor ons liggen op het gebied van efficiëntie en productiviteit. 

Conclusie: de fakkel gaat van hand tot hand, maar de invloed van SCP blijft gebaseerd op dezelfde sterke waarden met een beredeneerde houding.  

De ambitie van SCP in Frankrijk, Europa en de rest van de wereld blijft om te anticiperen op en deel te nemen aan de evolutie van de markt en om onze professionele klanten te helpen zich te ontwikkelen door trouw aan hun eisen en verwachtingen te voldoen.  

Identiteit SCP/POOLCORP Groep in Europa 

– Activiteit: Wereldleider in de distributie van apparatuur voor bouw, renovatie en onderhoud van zwembaden, spa’s en sauna’s aan zwembadprofessionals. 

– Personeel: 400 in Europa. 

– Aantal distributiebedrijven: 17 in Europa. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details