Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Persoonlijke aanpak van klein team met slagkracht van grote groep
De Dolphins zijn een vertrouwde klassieker in het assortiment zwembadrobots.

Persoonlijke aanpak van klein team met slagkracht van grote groep

Zegt de naam Poolquip Nederland je niets, dan doen Starline, Roldeck, Ocea, Smartchim of de CF Group dat wellicht wel. Door overnames kwam Poolquip in een grote internationale groep terecht. Zo voegde het interessante producten en heel wat bijkomende expertise aan zijn portfolio toe. “Met hetzelfde toegewijde team als vast aanspreekpunt voor onze professionele klanten”, benadrukt Niels Haverkort. 

In Valkenswaard, bijna op de grens met België, heeft Poolquip zijn uitvalsbasis. Van daaruit bedient het de Nederlandse en
Belgische zwembadprofessional met een breed gamma producten en met technische ondersteuning. Je bent als klant welkom in het magazijn met afhaalbalie, maar door goed georganiseerde logistiek worden producten ook snel afgeleverd op jouw locatie. “Wat voor 15 uur besteld wordt, wordt dezelfde dag nog verzonden”, maakt Niels Haverkort, salesmanager bij Poolquip, het concreet. “Bij vaste klanten staan we vooral gekend voor onze sterke service. En dat gaat ver. Bij grote spoed rijden we desnoods zelf naar onze klant toe met de producten of onderdelen die nodig zijn.”

De Waterco Blackline.

Sterke productenkennis

Poolquip is sinds jaar en dag verdeler van gerenommeerde merken, zoals Maytronics en Waterco. Daardoor is heel wat in-house technische kennis beschikbaar. “Onze medewerkers weten perfect wat ze verkopen”, benadrukt Haverkort. “Voor we nieuwe producten in ons assortiment opnemen, testen we ze zelf uitvoerig en volgen we de nodige trainingen bij onze leveranciers. Zo zijn we zeker dat we onze klanten optimaal kunnen helpen bij vragen of technische problemen.”

In 2022 werd Poolquip opgenomen in de CF Group. Daarmee ­ is de beschikbare technische expertise exponentieel gegroeid. Ook voor de aankoop, het opvolgen van de markttendensen en het targetten van de Waalse markt heeft de recente overname grote voordelen. Poolquip Nederland en CF Group functioneren als één team. Ze volgen bijvoorbeeld commerciële trainingen samen en wisselen vlot kennis uit.

De frequentiegestuurde pompen van Kripsol.

Groeiend gamma

Het aansluiten bij de CF Group gaf bovendien toegang tot heel wat extra producten. Zo breidde bijvoorbeeld het Hayward-gamma van Poolquip gevoelig uit. Daarnaast was de CF+ besturingskast een interessante nieuwkomer. “Voorheen hadden we een besturingskast van Sugar Valley, die prima werkte, maar deze eigen variant is minstens even goed en een stuk interessanter. Ze is makkelijk te installeren en te bedienen, met een full touchscreen en optioneel te connecteren met een wifi- of ethernetmodule.”

Natuurlijk zijn er evengoed betrouwbare klassiekers die hun strepen al ruimschoots verdiend hebben bij Poolquip Nederland. Denk maar aan de Dolphin-zwembad­robots van Maytronics. Op het vlak van robotreinigers is dit A-merk al jarenlang toonaangevend. Tussen de standaard­modellen zitten geschikte oplossingen voor zwembaden van elk formaat en voor elk gebruik, van private baden tot de openbare sector. Het serviceteam van Poolquip staat bij Maytronics hoog aangeschreven voor zijn kennis en technische expertise. Bij het testen van nieuwe modellen worden ze dan ook steeds mee uitgenodigd. Samen met een grote voorraad onderdelen garandeert dit klanten een optimale service voor hun Dolphins. Na herstellingen in eigen atelier volgt een uitvoerige testing, zodat je zeker bent dat je een prima werkende zwem­badrobot terugkrijgt.

De CF+ besturingskast, een interessante nieuwkomer door het aansluiten bij de CF Group.

“Laten we ook Waterco niet vergeten, dat we eveneens al jarenlang verdelen”, vult Haverkort aan. “Hier gaat het hoofdzakelijk om zandfilters. Zowel de Blackline, een gewikkelde zandfilter, als de LSR, een polyesterfilter met extra beschermende gelcoating, hebben we altijd op stock. Net zoals courante onderdelen, trouwens. Een losse filter bestellen kan altijd, maar vaak is de combinatie met een pomp interessant. We geven graag advies over de ideale opstelling voor een specifiek project.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details