Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Optimale reiniging dankzij intelligente zwembadrobot
De robots beschikken over een gepatenteerde cycloonaanzuiging voor extra sterke en langdurige zuigkracht.

Optimale reiniging dankzij intelligente zwembadrobot

Met de Zodiac Alpha iQ™ biedt de zwembadvakman zijn klanten een robot met optimale prestaties en intelligentie. De Alpha iQ™-reeks is uitgerust met het Sensor Nav System™, waarmee de zwembadrobots de lengte, breedte en diepte van het zwembad kunnen herkennen. Op basis van de verzamelde informatie worden de bewegingen en de reinigingstijd bepaald, wat zorgt voor een optimale reiniging van het zwembad.

De Alpha iQ™-reeks van Zodiac bestaat uit vier modellen: de RA6300iQ, RA6500iQ, RA6700iQ en RA6900iQ. De Alpha iQ™ zorgt voor de ultieme reiniging van alle zwembadhoeken: van de wanden tot de waterlijn en de bodem.

Dit dankzij een extra grote aanzuigcapaciteit en een zeer fijne filtratie van 60 micron. De RA6900iQ heeft zelfs een dubbele filtratie (‘dual stage’) van 150 én 60 micron. 

De Alpha iQ™ robot is volledig vanop afstand te beheren, bijvoorbeeld met de app.

Autonome werking

De elektrische reinigingsrobots werken helemaal autonoom en hebben geen aansluiting op het filtersysteem nodig. Het vuil wordt opgevangen in een eigen filterbak met transparant venster. Hierdoor is gemakkelijk te zien hoe vol de filtercartridge zit. Ook wordt het aangegeven als de filterbak vol zit. De filter is gemakkelijk toegankelijk en daardoor goed te reinigen zonder contact met het vuil. Dit zorgt voor optimaal gebruikersgemak! 

Sensor Nav System™ 

De Zodiac Alpha iQ™ is uitgerust met het Sensor Nav System™. Met deze techniek kunnen de robots de lengte, breedte en diepte van het zwembad herkennen. Aan de hand van deze informatie berekent de zogenoemde ‘Smart cycle’ de optimale reinigingstijd voor elk zwembad en worden de bewegingen geoptimaliseerd. Daarnaast beschikken de robots over een druksensor, die ervoor zorgt dat de wanden gemakkelijk kunnen worden beklommen en de waterlijn zo goed mogelijk wordt gereinigd. 

Nog meer voordelen 

Deze populaire serie zwembadrobots heeft Zodiac ontworpen voor maximaal gebruikersgemak. Zo beschikken de vierwiel aangedreven robots over een gepatenteerde cycloonaanzuiging, die een extra sterke en langdurige zuigkracht garandeert. Door het liftsysteem is de robot dan weer gemakkelijk uit het water te halen. De Alpha iQ™ komt zelf naar de wand, kruipt omhoog en blijft daar vervolgens hangen totdat iemand hem uit het water haalt. Hierdoor hoeft er niet aan de kabel te worden getrokken om de robot uit het zwembad te halen. Bovendien zorgt het liftsysteem ervoor dat de robot al zijn water verliest voordat hij uit het zwembad wordt getild, wat de handeling nog verder vereenvoudigt.

Het liftsysteem zorgt ervoor dat de robot al zijn water verliest voordat hij uit het zwembad wordt getild.

Bediening op afstand 

De Alpha iQ™ robot is volledig vanop afstand te beheren. Dankzij de iAquaLink™ app kan de voortgang van het reinigen op elk gewenst moment worden gevolgd. De robot is ook gemakkelijk te upgraden via verbeteringen en automatische updates via de app. Voor de grotere modellen is de app ook te gebruiken als afstandsbediening. 

Zodiac biedt nog een extra voordeel wanneer er gebruik wordt gemaakt van de app. De gebruiker krijgt dan namelijk boven op de drie jaar een jaar extra garantie aangeboden. Dit op voorwaarde dat de robot binnen de zes maanden na aankoop gekoppeld wordt met de iAquaLink™ app.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details