Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Oplossingen voor energiezuinige en natuurlijke zwembaden
Een energiebewust zwembad begint met een goede warmtehuishouding. Ook afdekkingen dragen daaraan bij.

Oplossingen voor energiezuinige en natuurlijke zwembaden

Pompen en verwarming vergen vaak veel energie, en bij de behandeling van het water komen doorgaans aardig wat chemicaliën kijken. Naarmate de consument zich meer bewust wordt van zijn ecologische voetafdruk, groeit dan ook de vraag naar energiezuinige en milieuvriendelijke technieken. Fabrikant en verdeler Datron biedt enkele oplossingen.

In 1972 was Datron een van de eerste groothandelaars voor zwembadtoebehoren in België. Vandaag is het bedrijf niet alleen verdeler van Hayward, Aquabot, Floatron en andere internationale merken, maar tevens fabrikant van onder andere prefabzwembaden, afdekkingen en een ruim gamma technische apparatuur. Voor publieke zwembaden, daarenboven, specialiseert het zich in tal van accessoires, met onder meer een eigen plaatsingsdienst voor startblokken, springplanken en zwembadliften.

Energie besparen

Het enorme belang van energiezuinige en energiebesparende oplossingen is aan Datron in ieder geval niet voorbijgegaan. In het bijzonder in de eigen ontwikkelingen zet het Oost-Vlaamse bedrijf sterk in op een bewuste omgang met warmte en elektriciteit. Zo is de eigen lijn van warmtepompen volledig gestoeld op de jongste invertertechnologie met variabele snelheid. Die zorgt voor een continue maar efficiëntere werking van de motor, die daardoor tevens minder geluidshinder produceert. 

De eigen lijn van warmtepompen is volledig gestoeld op moderne invertertechnologie met variabele snelheid.

Daarnaast dragen ook de automatische afdekkingen in polycarbonaat, die Datron op maat fabriceert, bij aan een goede warmtehuishouding. De afdekking beperkt immers de warmteverliezen ten gevolge van verdamping en kan, bij toe­passing van zonnelamellen, zelfs actief aan de opwarming van het water bijdragen.

Chemicaliënvrij

Met oog op het milieu, zijn vooral natuurlijke zwembaden of bio-pools in opmars. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën, maar geschiedt de desinfectie door middel van een 100% chloorvrije behandelingstrein bestaande uit bijvoorbeeld een zandfilter, hydrolysecel en UV-lamp of ionisator. Datron investeert reeds verschillende jaren in de apparatuur voor deze natuurlijke behandeling en ondersteunt de zwembadbouwer des­gevallend met de nodige ervaring en expertise. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details