Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Opleidingsaanbod voor alle facetten van zwembadbouw

Opleidingsaanbod voor alle facetten van zwembadbouw

Meer nog, naarmate eisen, producten en technologieën evolueren, is het zaak ook de kennis inzake al die verschillende facetten up to date te houden. SCP Benelux zet zijn uitgebreid opleidingsaanbod daarom ook in de huidige omstandigheden integraal, doch op veilige afstand, door.

Vanuit Zaventem verdeelt SCP Benelux een compleet gamma zwembadmaterialen en -techniek aan professionele installateurs in België, Nederland en Luxemburg. Hoewel onderdeel van het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf PoolCorp – onlangs nog opgeklommen tot een van de 500 grootste bedrijven wereldwijd – houdt de Belgische ploeg van 19 de banden met lokale zwembadbouwers zo nauw aan. Niet alleen een directe communicatie en een snelle levertermijn worden vanuit Zaventem georganiseerd; ook een volledige service naverkoop.

Beter voorkomen dan genezen

Of moeten we zeggen voorverkoop? Naast de reguliere diensten voor momentane herstellingen, vervangingen en assistentie, investeert SCP Benelux namelijk sterk in opleidingen. Door de zwembadbouwer op voorhand goed te informeren en op te leiden, zo gaat de redenering, worden problemen op de werf vermeden in plaats van opgelost. En dat zorgt dan weer voor een verhoogde efficiëntie, en minder frustraties bij zowel eindklant als personeel. Ook in de huidige omstandigheden wil SCP Benelux dit engagement ten opzichte van zijn klanten zwembadbouwers blijven nakomen. Als alternatief voor de in-house opleidingen van de voorbije jaren, heeft het bedrijf daarom een goedgevulde agenda online sessies samengesteld. De webinars, die telkens ongeveer 1,5 à 2,5 uur in beslag nemen, behandelen het volledige spectrum aan zwembadgerelateerde onderwerpen en bieden ruimte voor zowel een theoretisch luik als productspecifieke tutorials, trouble­shooting en een interactieve vragenronde.

Ook in de huidige omstandigheden blijft SCP Benelux zijn engagement naar zwembadbouwers nakomen.

Waterbehandeling

Als een van de meest kritische facetten binnen de zwembadbouw, gaat er net als voorgaande jaren veel aandacht uit naar waterbehandeling. De eisen hiervoor worden immers steeds strenger, en de toestellen complexer. Welke parameters moeten er intussen gemeten worden? Welke waarde moeten ze halen, en hoe trek je afwijkingen weer recht?

Als leverancier van onder meer Hayward, Pentair, Davey en Avady, geeft SCP Benelux, samen met de fabrikanten in kwestie, tijdens verschillende sessies tekst en uitleg bij de diverse eisen, technieken en producten. 

Automatisatie

Een van de grootste uitdagingen voor installateurs vandaag, doch een dienst die alsmaar aan belang zal winnen, is de automatisering en centrale sturing van niet zomaar één, maar alle installaties in de technische ruimte. Niet alleen uiten klanten steeds vaker de wens om het volledige zwembadbeheer op die manier te digitaliseren en te vereenvoudigen, maar ook voor de zwembadbouwer zelf levert die investering op. Met een volledig online overzicht over onder meer waterkwaliteit en -niveau, filtratie, pompprestaties, enzovoort, kan hij onderhoud immers proactief en bijgevolg efficiënter aanpakken.

Tijdens een opleiding in drie modules laat SCP Benelux de vakman alvast kennismaken met het Franse merk PoolCop, dat het volledige beheer en onderhoud van zwembaden automatiseert en digitaliseert. Onder meer de installatie komt aan bod, net als tips om de functionaliteiten van het systeem optimaal te benutten. 

En meer

In samenwerking met Pentair en Hayward, tot slot, organiseert SCP Benelux nog aanvullende opleidingen over verwarming, pompen en hydraulica. Voor het volledige aanbod kunnen SCP klanten een uit­nodi­ging in hun mailbox verwachten. Ter ondersteuning op de werf, blijven diverse tutorials ook na afloop van de webinars online beschikbaar. De nieuwe SCP catalogus is beschikbaar vanaf januari 2021. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details