Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Overig

Opleidingsaanbod voor alle facetten van zwembadbouw

Hydraulica, chemie, elektronica en, steeds vaker, IT…: de hedendaagse zwembadbouwer moet van alle markten thuis zijn.

shutterstock_244172107 kopiëren

Tekst | Tekst Elise Noyez | Beeld SCP Benelux

27 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Meer nog, naarmate eisen, producten en technologieën evolueren, is het zaak ook de kennis inzake al die verschillende facetten up to date te houden. SCP Benelux zet zijn uitgebreid opleidingsaanbod daarom ook in de huidige omstandigheden integraal, doch op veilige afstand, door.

Vanuit Zaventem verdeelt SCP Benelux een compleet gamma zwembadmaterialen en -techniek aan professionele installateurs in België, Nederland en Luxemburg. Hoewel onderdeel van het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf PoolCorp – onlangs nog opgeklommen tot een van de 500 grootste bedrijven wereldwijd – houdt de Belgische ploeg van 19 de banden met lokale zwembadbouwers zo nauw aan. Niet alleen een directe communicatie en een snelle levertermijn worden vanuit Zaventem georganiseerd; ook een volledige service naverkoop.

Beter voorkomen dan genezen

Of moeten we zeggen voorverkoop? Naast de reguliere diensten voor momentane herstellingen, vervangingen en assistentie, investeert SCP Benelux namelijk sterk in opleidingen. Door de zwembadbouwer op voorhand goed te informeren en op te leiden, zo gaat de redenering, worden problemen op de werf vermeden in plaats van opgelost. En dat zorgt dan weer voor een verhoogde efficiëntie, en minder frustraties bij zowel eindklant als personeel. Ook in de huidige omstandigheden wil SCP Benelux dit engagement ten opzichte van zijn klanten zwembadbouwers blijven nakomen. Als alternatief voor de in-house opleidingen van de voorbije jaren, heeft het bedrijf daarom een goedgevulde agenda online sessies samengesteld. De webinars, die telkens ongeveer 1,5 à 2,5 uur in beslag nemen, behandelen het volledige spectrum aan zwembadgerelateerde onderwerpen en bieden ruimte voor zowel een theoretisch luik als productspecifieke tutorials, trouble­shooting en een interactieve vragenronde.

Ook in de huidige omstandigheden blijft SCP Benelux zijn engagement naar zwembadbouwers nakomen.

Waterbehandeling

Als een van de meest kritische facetten binnen de zwembadbouw, gaat er net als voorgaande jaren veel aandacht uit naar waterbehandeling. De eisen hiervoor worden immers steeds strenger, en de toestellen complexer. Welke parameters moeten er intussen gemeten worden? Welke waarde moeten ze halen, en hoe trek je afwijkingen weer recht?

Als leverancier van onder meer Hayward, Pentair, Davey en Avady, geeft SCP Benelux, samen met de fabrikanten in kwestie, tijdens verschillende sessies tekst en uitleg bij de diverse eisen, technieken en producten. 

Automatisatie

Een van de grootste uitdagingen voor installateurs vandaag, doch een dienst die alsmaar aan belang zal winnen, is de automatisering en centrale sturing van niet zomaar één, maar alle installaties in de technische ruimte. Niet alleen uiten klanten steeds vaker de wens om het volledige zwembadbeheer op die manier te digitaliseren en te vereenvoudigen, maar ook voor de zwembadbouwer zelf levert die investering op. Met een volledig online overzicht over onder meer waterkwaliteit en -niveau, filtratie, pompprestaties, enzovoort, kan hij onderhoud immers proactief en bijgevolg efficiënter aanpakken.

Tijdens een opleiding in drie modules laat SCP Benelux de vakman alvast kennismaken met het Franse merk PoolCop, dat het volledige beheer en onderhoud van zwembaden automatiseert en digitaliseert. Onder meer de installatie komt aan bod, net als tips om de functionaliteiten van het systeem optimaal te benutten. 

En meer

In samenwerking met Pentair en Hayward, tot slot, organiseert SCP Benelux nog aanvullende opleidingen over verwarming, pompen en hydraulica. Voor het volledige aanbod kunnen SCP klanten een uit­nodi­ging in hun mailbox verwachten. Ter ondersteuning op de werf, blijven diverse tutorials ook na afloop van de webinars online beschikbaar. De nieuwe SCP catalogus is beschikbaar vanaf januari 2021. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details