Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Ondersteuning van a tot z voor optimaal installatiegemak
Poolquip biedt nu ook InMotion aan: een in-house ontwikkeld PPC-zwembad (polypropyleen copolymeer).

Ondersteuning van a tot z voor optimaal installatiegemak

Met een in-house ontwikkeld PPC-zwembad en nieuwe filterunits brengt Poolquip dit jaar twee interessante oplossingen naar de markt. Hierbij streeft de groothandel uit Valkenswaard naar een zo eenvoudig mogelijke installatie voor de zwembadprofessional en een zo hoog mogelijk comfort voor de eindgebruiker. Het familiebedrijf kenmerkt zich door een open, vlotte aanpak en een uitmuntende dienst na verkoop. 

Al bijna vijftig jaar is Poolquip een toonaangevende technische groothandel in producten voor zwembaden, toebehoren en zwembadonderdelen. In de Benelux staat het bedrijf gekend als een dynamische partner, die kort op de bal speelt, accuraat reageert en zijn klanten optimaal ondersteunt, zowel vanop afstand als bij de eindklant indien nodig. Om die dienstverlening naar de zwembadprofessional een versnelling hoger te schakelen, werd de serviceafdeling versterkt. 

“We staan bekend om onze directe communicatielijnen, waardoor we steeds een passende oplossing vinden voor onze klanten”, legt accountmanager Lars van Bijsterveldt uit. “Om het werk van de zwembadprofessional te vergemakkelijken, denken we proactief mee over de voorgestelde systemen. Bij eventuele problemen schieten we snel te hulp, zodat de impact voor de eindklant zo beperkt mogelijk blijft.”

De filterpallet is volledig voorgemonteerd en honderd procent getest op werkzaamheid en dichtheid.

In-house ontwikkeld PPC-bad: InMotion

Sinds een half jaar biedt Poolquip in-house ontwikkelde PPC-zwembaden (polypropyleen copolymeer) aan, onder de merknaam InMotion. Deze baden worden volledig op de eigen site geproduceerd in Valkenswaard, nabij Eindhoven. Lars van Bijsterveldt: “Als groothandel en onderdeel van Starline Group hebben we het voordeel dat we alle elementen zelf aanleveren. Van de inbouwdelen tot de technieken, en van de verlichting tot de Roldeck®-lamellenafdekking. Bovendien garanderen we dezelfde hoogwaardige kwaliteit en afwerking die klanten van Starline Group gewoon zijn. Alle polypropyleen-onderdelen zijn ook gecertificeerd voor toepassing in zwembaden.” Dat alles op eenzelfde plaats vervaardigd wordt, biedt bijkomende voordelen voor
de zwembadbouwer. 

“Bij de ontwikkeling van het zwembad zijn we vertrokken vanuit de filosofie dat de installatie voor de zwembadprofessional zo vlot mogelijk moet verlopen. De zwembadbouwer heeft bijvoorbeeld steeds één contactpersoon voor het totale systeem. Daarnaast kunnen we als groothandel snel schakelen bij bestellingen en wordt het complete bad ter plaatse plug-and-play afgeleverd. Hiervoor beschikken we over een eigen dieplader met kraan. We controleren dus de volledige flow, inclusief het transport. Zo ben je als installateur zeker dat alle onderdelen op hetzelfde moment geleverd zijn en loop je geen vertraging op tijdens het plaatsen.”

Poolquip beschikt over een eigen dieplader met kraan om de plug-and-play InMotion-zwembaden bij de klant af te leveren.

Nieuw gamma filterunits

Poolquip heeft vanaf januari 2023 ook een filterunit op pallet in het gamma. Deze filterinstallatie is ontwikkeld samen met het serviceteam van Starline Group en met vertrouwde leveranciers, zoals Waterco en Kripsol. 

“Voor we deze producten breed in de markt zetten, hebben we ze uitgebreid getest en gefinetuned. Onze filterunits worden volledig voorgemonteerd en zijn honderd procent getest op werkzaamheid en dichtheid. Daarnaast hebben we ook oog voor het esthetisch karakter, wat steeds belangrijker wordt in de sector, en werken we met donkere kleuren en een zwarte kunststof achterplaat. De unit bestaat standaard in vier uitvoeringen en op aanvraag kunnen we het product aanpassen voor de eindklant.” Het hele team, van verkoop tot service, gaat graag een stapje verder voor zijn klanten. 

“Onze dienst na verkoop steunt op een jarenlange ervaring met tal van gerenommeerde merken als Maytronics, Waterco en
Dolphin, en zet die expertise elke dag in om je als installateur zo goed mogelijk te ondersteunen. Door onze kennis continu bij te schaven en met onze partners mee oplossingen uit te testen, blijven we vooroplopen. In combinatie met onze persoonlijke aanpak maken we zo het verschil voor onze klanten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details