Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Net alsof je in een rivier aan het zwemmen bent
De tegenstroominstallaties van BINDER maken zwemvijvers en natuurlijk zwembaden compleet. Ze geven gebruikers het gevoel dat ze in een rivier aan het zwemmen zijn.

Net alsof je in een rivier aan het zwemmen bent

Zwemvijvers en natuurlijke zwembaden zijn helemaal in. Ze vormen dan ook een optimale combinatie tussen een oase van rust en een persoonlijke fitnessomgeving. Bovendien vereisen ze helemaal geen chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu. De gepatenteerde turbinetechnologie van BINDER zorgt voor een unieke, krachtige stroming, waardoor gebruikers steeds weer hetzelfde gevoel hebben alsof ze in een rivier aan het zwemmen zijn.

Familiebedrijf BINDER GmbH & Co. KG, opgericht in 2003, is één van de toonaangevende producenten van aandrijvingen voor zwembadafdekkingen en tegenstroominstallaties in Europa. Oprichter Siegfried Binder ontdekte dat veel zwembaden indertijd geen afdekking hadden en zo snel afkoelden. Daarom ontwikkelde hij een oplossing met elektrisch aangedreven rolluiksystemen. Vandaag levert de firma uit Hamelen de MecaTec buis- en schachtmotoren voor bekende fabrikanten van zwembadafdekkingen. Toen een klant zijn ontevredenheid over de capaciteit van zijn tegenstroominstallatie opperde, startte Binder met de ontwikkeling van een eigen systeem met een aanzienlijk sterkere stroming. Met de tegenstroominstallaties HydroStar en EasyStar biedt BINDER vandaag systemen, die zwemvijvers en natuurlijke zwembaden compleet maken. De gepatenteerde turbinetechnologie zorgt voor een krachtige stroming die het lichaam van de zwemmers dragen. Zo kunnen ze zich volledig op hun techniek focussen, zonder steeds bezig te moeten zijn met het in evenwicht houden van hun lichaam. Deze turbinezweminstallaties van BINDER werken ook geluids- en trillingsarm, waardoor iedereen een natuurlijk zwemgevoel krijgt.

De krachtige tegenstroominstallaties maken een duurtraining mogelijk zonder te moeten keren.

Wie van een zwemvijver of natuurlijk zwembad houdt, hecht meestal ook veel belang aan het milieu. Ook op dit vlak onderscheiden de tegenstroominstallaties van BINDER zich van de meeste traditionele systemen op basis van pomptechnologie. Ze verbruiken namelijk 50 tot 80 procent minder energie. Bovendien wordt de installatie gewoon op het stroomnet van de woning aangesloten en is geen aparte aansluiting met een hogere spanning nodig. Extra troeven zijn de onderhoudsvriendelijkheid en de gemakkelijke overwintering. In tegenstelling tot conventionele systemen moeten de installaties van BINDER immers niet voor de eerste vorst verwijderd worden, waardoor er geen schade aan de plantenbiotoop ontstaat.

De tegenstroominstallaties van BINDER hebben een maximale inbouwdiepte van 515 mm en kunnen snel en eenvoudig door een vakman geïnstalleerd worden. HydroStar en EasyStar kunnen dezelfde prestaties voorleggen, want zijn beide beschikbaar met stromingen van 160 tot 1200 m³ per uur. HydroStar werd speciaal ontwikkeld voor nieuwe zwembaden, terwijl EasyStar ideaal is voor inbouw in bestaande installaties. De turbinetechnologie wordt eenvoudig en intuïtief bediend met een afstandsbediening, een voeler of de trainings-app, waarmee ook individuele trainingsprogramma’s ingesteld kunnen worden. Zowel HydroStar als EasyStar zijn uitsluitend in de vakhandel verkrijgbaar. Voor meer informatie kan je terecht op www.binder24.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details