Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Meer luxe, meer gemak, minder onderhoud
De Maytronic Dolphin M600.

Meer luxe, meer gemak, minder onderhoud

Denk aan folies, bodemzuigers, filters, pompen, verlichting, verwarming, automatische dosering en jetstreams. Het bedrijf is authorized reseller van Maytronics, bekend van de Dolphin zwembadrobots, en levert voornamelijk aan zwembadbouwers. 

“De laatste jaren zien we een flinke groei in duurzame en luxueuze producten voor zwembaden”, vertelt Juanita Van Oijen van Poolquip. “Denk aan warmtepompen en steeds geavanceerdere doseersystemen. De zwembadmarkt is echt geëxplodeerd en wij zien dat veel mensen steeds meer voor luxe gaan.” Dat uit zich volgens Van Oijen in steeds meer automatisering van zwembaden. “Poolcontrol die met een app te bedienen is. Via de telefoon automatisch de watertemperatuur, de pompen, de dosering van desinfectie en de verlichting regelen. Luxueuzer, makkelijker en minder onderhoud, dat zijn de steekwoorden.” Dat particulieren steeds meer geld aan zwembaden uitgeven, heeft volgens Van Oijen te maken met de steeds langere en warmere zomers, maar ook corona heeft gezorgd voor een hausse. “Mensen waren meer thuis en konden niet op vakantie. Dat heeft zeker bijgedragen.”

PH-RX controller van Poolquip.

Zwembadrobots

De zucht naar gemak, luxe en minder onderhoud laat zich goed zien in de populariteit van zwembadrobots. Dat zijn volautomatische bodemreinigers die volledig autonoom hun werk doen. Poolquip is voor België en Nederland authorized reseller van Maytronics, dat de Dolphin zwembadrobots op de markt brengt. “Mensen willen natuurlijk schoon zwemwater, maar weinigen hebben zin om dagelijks met een schepnet alle blaadjes uit het bad te halen en met een borstel de randen schoon te houden. Dan biedt een Dolphin zwembadrobot uitkomst. Al blijft een schepnet nodig, hoor, maar minder vaak.” De Dolphin-serie kent vele types en varianten. “Zo zijn er robots die alleen de bodem doen, maar ook die de wanden en zelfs de waterlijn meepakken. De simpele versie kent alleen een aan/uit-knop, maar er zijn ook modellen die via een app te bedienen zijn of met Bluetooth. En er zijn speciale modellen voor zwemvijvers ontwikkeld, die planten ontzien en voor een betere filtratie kunnen worden aangesloten op een externe filter. Er is ook een range die speciaal voor openbare zwembaden is gemaakt.” Hoewel er ook volledige draadloze robots zijn, beperkt Poolquip zich tot de modellen met snoer. “Draadloos veroorzaakt namelijk nog wel eens problemen”, zegt Van Oijen.

Ook de zijkanten zijn geen probleem voor een zwembadrobot

Service

Naast de leverancier van de Dolphin robots, is Poolquip al ruim vijftien jaar officieel een Dolphin Service Centre, dat service, reparatie en onderhoud aan de Dolphins aanbiedt. “Klanten kunnen ze bij ons inleveren en onze goed getrainde monteurs kijken ze volledig na, repareren ze waar nodig en doen aan preventief onderhoud. Zien ze dat er aan één kant een rubbertje stuk is, dan zullen ze meteen ook de andere kant vervangen. Het servicecentrum is zowel per telefoon als mail te bereiken. Indien gewenst halen we de robots op.” 

Starline Group

Poolquip is onderdeel van de Starline Group, al veertig jaar bekend van de Monoblock, kant-en-klare zwembaden met een levenslange garantie op de waterdichtheid van de vinylester toplaag en de kuip. Ook Roldeck Zwembadafdekkingen behoort tot de groep. In België staat een hi-tech productiefaciliteit van meer dan 10.000 vierkante meter. Het is de grootste zwembadfabriek van Europa.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details