Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Grote nationale enquête van Zwembadbouwers: Energieprestaties en waterverbruik

Grote nationale enquête van Zwembadbouwers: Energieprestaties en waterverbruik

Nationale enquête: Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals en KU Leuven evalueren energieprestaties en waterverbruik van particuliere inbouwzwembaden

Het zwembad is symbool van welzijn en ontspanning en zodoende een waardevolle schat voor veel Belgen, vooral op warme zomerdagen. Toch hebben het onderhoud en de werking ervan gevolgen voor het milieu. De energiekosten voor het verwarmen van water en het onderhoud van de installaties zijn onderwerpen die veel aandacht krijgen. In het licht van deze uitdagingen heeft de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals, in samenwerking met de KU Leuven, besloten om concrete stappen te ondernemen en een nationaal onderzoek te lanceren. 

Het doel van dit onderzoek is een nauwkeurig beeld te schetsen van de energieprestaties van particuliere inbouwzwembaden in België. Hiervoor zullen de onderzoekers van de KU Leuven kijken naar de efficiëntie van de verwarmings-, filtratie- en waterbehandelingssystemen, en naar de isolatiewaarden van het zwembad zelf. Daarnaast zal een kritische blik geworpen worden op het waterverbruik en de impact daarvan op onze nationale watervoorraden. Dat gebeurt allemaal op basis van enkele eenvoudige vragen.

Om eigenaars van zwembaden aan te moedigen om deel te nemen aan dit cruciale onderzoek, organiseert de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals een wedstrijd. Er zal een loting plaatsvinden onder alle ontvangen antwoorden, waardoor een van de deelnemers de kans krijgt om een cheque van 2.500 euro te winnen voor de renovatie en/of het onderhoud van zijn zwembad. Deze prikkelende prijs is bedoeld om het engagement van particulieren voor milieubehoud te belonen en hen aan te moedigen om de energie-efficiëntie van hun installatie te verbeteren.

Indien u eigenaar bent van een inbouwzwembad, mis deze kans dan niet om bij te dragen aan milieubehoud en tegelijkertijd een mooie prijs te kunnen winnen voor de renovatie van uw waterparadijs! Om deel te nemen aan dit onderzoek en een kans te maken op de cadeaubon, scan de QR-code die bij deze tekst staat.

Bovendien is het van cruciaal belang voor het succes van dit onderzoek dat professionals in de zwembadsector een actieve rol spelen. Zwembadbouwers, als experts in de constructie en het onderhoud van zwembaden, hebben een essentiële rol te spelen bij het sensibiliseren van hun klanten voor dit initiatief. Door het onderzoek aan hun klanten door te geven, kunnen zwembadbouwers aanzienlijk bijdragen aan de verzameling van nauwkeurige gegevens, essentieel voor de beoordeling van de energie-efficiëntie van zwembaden in België. Hun expertise is van onschatbare waarde om eigenaars van zwembaden aan te moedigen om deel te nemen en stappen te ondernemen om de milieu-impact van hun installaties
te verminderen. 

De Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals dankt u bij voorbaat voor uw deelname en waardevolle hulp.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details