Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Fraaie flagstones sieren tropische Aqua Garden
De bekleding van het zwembad in de Aqua Garden bestaat uit flagstones in Braziliaans Ara-kwartsiet.

Fraaie flagstones sieren tropische Aqua Garden

Wanden, sporten, relaxen …: het kan allemaal in Terhills Resort. Liefhebbers van waterpret komen aan hun trekken in de Aqua Garden, een kleinschalig zwembad dat is opgevat als een tropische rivier. Samen met de exotische beplanting zorgen Braziliaanse flagstones er voor een magnifieke vakantie-ervaring in eigen streek. Een hapklare brok voor Stone, dat dit beproefde recept al meermaals toepaste in andere Center Parcs-vestigingen.

Als wereldwijde importeur en distributeur van natuursteen, terrazzo en keramiek is Stone al jaren-lang een belangrijke partner voor Center Parcs – niet enkel in België, maar ook ver daarbuiten. “We leveren quasi altijd hetzelfde product: Ara-kwartsiet in flagstones, afkomstig uit Brazilië. Ook in Terhills Resort ging het om dat materiaal”, vertelt Kristof T’Sjoen, product- en marketingmanager bij Stone. “Het zijn stenen in een grillige vorm, die bij elkaar gepuzzeld zijn voor de bekleding van het zwembad in de Aqua Garden. De stenen zijn gefreesd op dikte (15 mm) om de plaatsing te vergemakkelijken. Geen overbodige luxe, want het is een splijtmateriaal dat door zijn uiterst speci- fieke ontginningswijze niet kan worden gekalibreerd op dikte. In totaal ging het om een volume van circa 55 ton, waarbij per vierkante meter zeven tot twaalf flagstones werden verlijmd.” 

In totaal ging het om een volume van circa 55 ton, waarbij per vierkante meter zeven tot twaalf flagstones werden verlijmd.

Verfijnde architecturale toepassing

“We waren niet aan ons proefstuk toe, want ook in andere Center Parcs-vakantieparken in binnen- en buitenland wordt er consequent voor Braziliaans Ara-kwartsiet gekozen. Maar toch was Terhills Resort een zeer interessante realisatie voor Stone”, benadrukt Kristof T’Sjoen. “Flagstones zitten namelijk enorm in de lift. Dit project toont eens te meer aan dat ze niet enkel tot hun recht komen in tuinen of een residentiële context, maar dat je ze ook op een verfijnde manier kan integreren in een architecturale projectomgeving. Bovendien hebben we in het verleden eveneens materialen geleverd voor andere fraaie realisaties in de regio, zoals het Eisdens ‘kolenkasteel’, dat onder impuls van Simoni Architecten en Dôme Deco werd omgetoverd tot Terhills Hotel. We zijn enorm blij dat we ook op Terhills Resort onze stempel hebben kunnen drukken!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details