Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Fijn, esthetisch sleufkanaal garandeert snelle afwatering
Het kanaal met fijne sleuf van acht millimeter laat toe er makkelijk blootsvoets over te lopen.

Fijn, esthetisch sleufkanaal garandeert snelle afwatering

Uniek drainagesysteem voor harmonieus zwembadontwerp

Met een jarenlange afwateringsexpertise is ACO een gevestigde waarde op internationaal vlak. Zijn innovatieve ACO Slot 8 inox sleufkanaal biedt een oplossing voor waterstagnatie en infiltraties. Door het slimme ontwerp en de eenvoudige installatie is dit drainagesysteem ideaal voor zwembaden, kleedkamers, wellnesscentra en spa’s, terrassen en balkons.

Het ACO Slot 8-systeem is modulair opgebouwd, zodat het moeiteloos de vormgeving van een zwembad volgt.

Al meer dan 75 jaar is ACO specialist in het ontwikkelen van intelligente drainagesystemen die water opvangen, afvoeren, zuiveren, vasthouden en uiteindelijk hergebruiken. De oplossingen worden ingezet voor diverse toepassingen, zowel in particuliere woningen als in de openbare ruimte, en maken hierbij steeds meer gebruik van slimme technologie. 

“Met onze innovatieve scheidings- en filtertechnologie voorkomen we watervervuiling door verontreinigende stoffen zoals vetten, brandstoffen, zware metalen en microplastics. Het is onze ambitie om water te hergebruiken en zo de impact op mens en milieu te verminderen”, vertelt productmanager Dries Aerts. “In omgevingen waar regelmatig water aanwezig is, zoals in zwembaden of in wellness- en spacentra, is het risico op waterstagnatie groot als het niet correct wordt afgevoerd. Dat kan leiden tot infiltratie in dekvloeren en in muren, wat op zijn beurt nefaste gevolgen kan hebben voor de constructie van een gebouw en de veiligheid van mensen. Een natte vloer vergroot ook het risico op uitglijden, zowel bij kinderen als volwassenen.”

Het innovatieve ACO Slot 8 inox sleufkanaal is ideaal voor kleedkamers in openbare zwembaden, wellness- en spacentra.

Met oog voor architectuur

Aan binnen- en buitenzwembaden, in doucheruimtes en andere sanitaire voorzieningen, en ook in wellnesscentra’s en spa’s is het cruciaal om een specifiek drainagesysteem aan te leggen om het water op de verharde oppervlakken op te vangen en snel af te voeren. Daarom ontwikkelde ACO zijn nieuwste ACO Slot 8-systeem met een inox sleufkanaal. Aerts: “Onze oplossing combineert moeiteloos het functionele met het esthetische. Het kanaal heeft een fijne sleuf van acht millimeter en is ideaal rond het zwembad. Door de smalle inloopsleuf kan je er makkelijk blootsvoets over lopen. Bovendien is de sleuf quasi onzichtbaar tussen het voegpatroon van de tegels, wat bijdraagt tot een harmonieuze zwembadomgeving. Dit nieuwe systeem speelt tegelijk ook in op de trend van drempelloos wonen. De sleufkanalen combineren heel goed met grote keramische vloertegels.”

De gootelementen zijn voorzien van stelvoeten voor een eenvoudige montage.

Modulair systeem

Het ACO Slot 8-systeem is modulair opgebouwd, zodat het moeiteloos de vormgeving van een zwembad of terras volgt. De oplossing is beschikbaar met of zonder ingebouwd verval en past zich dus makkelijk aan de specifieke vloerconstructie aan. De V-vormige bodem van de sleuf garandeert een betere waterdoorstroming, waardoor de goot zelfreinigend is. Het waterdichte kanaal en de flens bestaan uit één stuk, zonder lasnaden. 

“Ons product kan trouwens volledig op maat gemaakt worden”, zegt Aerts. “Het afvoerkanaal is zowel beschikbaar in inox AISI 304 als in inox AISI 316L. Voor binnenzwembaden raden we dit laatste type aan, omdat het een betere resistentie heeft tegen chloordampen. Inox AISI 304 is dan weer aangewezen bij buitenzwembaden, waar de dampen sneller verdwijnen.”

Tot slot is ook aan een eenvoudige montage gedacht. De gootelementen zijn voorzien van stelvoeten, en als installateur heb je de keuze tussen een horizontale of verticale uitloop, uitgerust met kleefflens. “In een uitvoering met raster voegt dit innovatieve sleufkanaal een vleugje elegantie en minimalisme toe aan elk zwembad- en terrasdesign. Zo bieden we een technisch hoogstaand drainage­systeem zonder in te boeten op het architecturaal karakter.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details