Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Digitale oplossingen essentieel in strategisch plan
Prestige Light Plage.

Digitale oplossingen essentieel in strategisch plan

In 2020 ging de Belgische fabrikant van zwembadafdekkingen Aqua Cover van start met een ambitieus project. Het familiebedrijf nam zowel de markt als de eigen activiteiten onder de loep, en begon op basis van de bevindingen aan de uitbouw van een professioneel dealernetwerk in België en Nederland. Een strategisch 3-6-9-plan moet alles in goede banen leiden, en digitale oplossingen zullen daarin een steeds belangrijkere rol spelen. 

Op termijn wordt ook de bediening van de afdekking via een app gedigitaliseerd.

“Om onze positie op de Belgische en Nederlandse markt te consolideren hebben we voor de komende jaren diverse doelen en initiatieven gedefinieerd”, aldus business developer Frank De Pauw, “maar de rode draad doorheen het geheel is onmiskenbaar ‘loyaliteit’. Kortweg: we willen een fideel publiek opbouwen – op de eerste plaats onder zwembadbouwers en installateurs, maar onrechtstreeks, via hen, ook bij particulieren.”

Aqua Cover Exterior Cube.

Professionele begeleiding

Loyaliteit, zo weet ook De Pauw, is iets dat je moet verdienen. “Professionelen die eerder al met Aqua Cover werkten, weten dat ze op onze producten kunnen rekenen, maar minstens even belangrijk zijn een goed contact, een vlotte communicatie en een professionele begeleiding. Bij een eerste installatie zorgen we bijvoorbeeld graag voor technische ondersteuning op de werf, en we investeren uitgebreid in onze dienst na verkoop. Belt een eindklant de zwembadbouwer op de warmste dag van het jaar op omdat zijn zwembadafdekking niet goed opent, dan is het essentieel dat zowel gebruiker als installateur weten dat ze snel geholpen zullen worden.”

Elegance Light.

Het kloppend hart van de onderneming

Om de communicatie met dealers en installateurs verder te stroomlijnen en ondersteunen, worden intussen ook plannen gemaakt voor een uitgebreide digitalisering. “In de hedendaagse context is een website niet alleen de poort tot het bedrijf, maar tevens het kloppend hart van de onderneming. Op vandaag vinden zowel zwembadbouwers als eindklanten online weliswaar al heel wat informatie over onze producten en realisaties, maar onze uitdaging bestaat er nu in om de website tot een waar interactief communicatiemiddel te maken. Zo voorzien we een uitgebreide portaalsite voor onze dealers, met actuele informatie over niet alleen de technische eigenschappen van producten, maar tevens de prijzen en voorraden van onder meer wisselstukken.”

Bij een eerste installatie zorgt Aqua Cover voor technische ondersteuning.

Digitale workflow

Op termijn zal volgens De Pauw zowel de bediening van de afdekking als de hele workflow gedigitaliseerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige smartphone app voor de gebruiker, aan digitale bestelbonnen voor de installateur en een rechtstreekse, geïntegreerde koppeling met de facturatie. “Dat betekent dat de zwembadbouwer niet langer hoeft te wachten tot onze technische dienst voor de opmetingen ter plaatse kan komen, maar dat hij alle afmetingen rechtstreeks vanop de werf kan indienen. Er kan bijgevolg sneller en nauwkeuriger gewerkt worden, er worden minder fouten gemaakt en achteraf is er geen discussie. Ook dat zijn centrale eigenschappen van een goede service, en essentiële voorwaarden voor een onderlinge vertrouwensrelatie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details