Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Bespaar op energiekosten met een warmtepomp
De ICO is een slim apparaat dat aangeeft wat de bevindingen zijn over de waterkwaliteit, zoals de temperatuur, pH, Redox en TDS. Op de achtergrond wordt het weerbericht bijgehouden zodat het toestel een zo juist mogelijk advies kan geven.

Bespaar op energiekosten met een warmtepomp

De stijgende energieprijzen hebben ook gevolgen voor de leveranciers van zwembadtoebehoren. Naast een flinke groei in luxeproducten het afgelopen jaar, ziet groothandel Poolquip dat vooral in de toegenomen vraag naar warmtepompen. Ook geavanceerde reinigingsoplossingen worden steeds populairder. 

Poolquip begon ruim veertig jaar geleden als familiebedrijf en is inmiddels uitgegroeid tot toonaangevende groothandel in zwembadtoebehoren en zwembadonderdelen. Het bedrijf is een begrip in de Benelux als het gaat om het uitgebreide productaanbod, de technische ondersteuning, hun service en aftersales. Het productgamma bevat alles voor de bouw tot en met het reguliere zwembadonderhoud. Van speelgoed tot duikplanken en glijbanen. Poolquip presenteert zich als de eerste ‘onestopshoppingzwembadgroothandel’ met alle artikelen die professionele installatiebedrijven en de vakhandel nodig hebben, gebundeld onder één dak. Of het nu gaat om filtertechniek, pomptechniek, inbouwdelen, jetstreams en attracties, zwembadverwarming, -verlichting of -reiniging, waterbehandeling, reparatiemiddelen en lekdetectie, pvc koppelmateriaal of de complete zwembadinrichting: Poolquip levert het.

De Poolquip Balance Full Inverter.

Energieprijzen

Twee niet te missen ontwikkelingen hebben de zwembadenmarkt in de afgelopen jaren doen exploderen, merken ze bij het in Valkenswaard (Nederland) gevestigde bedrijf. Ten eerste de steeds warmere en langere zomers en ten tweede corona. Veel mensen konden niet op vakantie en besloten daarom te investeren in en om hun woning. Zwembaden werden steeds populairder. 

Maar ook de energietransitie en de fors gestegen energieprijzen blijken nieuwe omzet te genereren. Steeds meer mensen besluiten hun zwembad niet meer op gas te verwarmen, maar investeren in een energiezuinige warmtepomp. Poolquip heeft ze in meerdere soorten en maten in het assortiment: de Poolquip Balance Full Inverter en de Poolquip Balance Deluxe Full Inverter. Eerstgenoemde is leverbaar met een vermogen van 9, 12, 17 of 20 kW bij 230V, de Deluxe-versie is er in een 17 en 19,5 kW-versie bij 230V en in 19,5 kW op 380V. Ze hebben stuk voor een stuk een bereik van -5 tot maar liefst 43 graden Celsius en worden standaard geleverd met afdekhoes, wifimodule en lcd-display. 

De Poolquip warmtepompen zijn gemaakt met een pvc en titanium warmtewisselaar, die langdurig contact met zwembadwater kan weerstaan. Het systeem bevat een efficiënte rotary/scroll compressor en een geruisarme ventilatormotor, die een uiterst stille werking van de warmtepomp garandeert. Zelfs een afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden. 

De Dolphin M500 zwembadrobot van Maytronics.

Robots

Ook zwembadrobots worden steeds populairder, zien ze bij Poolquip. Poolquip is voor België en Nederland authorized reseller van Maytronics, dat de zwembadrobots van Dolphin op de markt brengt. Er zijn Dolphin-robots die alleen de bodem reinigen, maar ook die wanden en zelfs waterleiding meepakken. De eenvoudige versie kent alleen een aan-uitknop, maar er zijn ook modellen die via een app te bedienen zijn of met bluetooth. Er zijn speciale modellen voor zwemvijvers ontwikkeld die planten ontzien en beter tegen algen kunnen. En er is een reeks die speciaal voor openbare zwembaden is gemaakt.

Starline Group

Poolquip is onderdeel van de Starline Group, bekend van de Monoblock, kant-en-klare zwembaden met een levenslange garantie op de waterdichtheid van de vinylester toplaag en de kuip. Ook Roldeck zwem­badafdekkingen behoort tot de groep. In België staat een hightech productiefaciliteit van meer dan 10.000 vierkante meter. Het is de grootste zwembadfabriek van Europa. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details