Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Alles voor het zwembad onder één dak
Installatie met hybride PVT-zonnepanelen om je huis en je zwembad te verwarmen.

Alles voor het zwembad onder één dak

Maak kennis met het familiebedrijf HRS Pool & Technical Equipment. Bij deze Nederlandse groothandel vind je alles wat je nodig hebt om een zwembad aan te leggen en uit te rusten. Van de skimmer, over de filter en de warmtepomp, tot de lamellenafdekking en de zwembadverlichting. HRS Pool & Technical Equipment zet zich elke dag in om de professionele installateur zo goed mogelijk te ondersteunen.

Als familiebedrijf hecht HRS Pool & Technical Equipment veel belang aan expertise en vakmanschap en tracht die elke dag uit te dragen naar zijn klanten toe. De Nederlandse groothandel, gevestigd nabij Utrecht, biedt een volledig gamma aan zwembadproducten en -accessoires om de professionele zwembadbouwers in Nederland en België van a tot z te voorzien.

Daarnaast legt het bedrijf een duidelijk accent op ecologische oplossingen en zoekt continu naar innovatieve producten om het gamma op dat vlak uit te breiden. “We specialiseren ons in zonnepanelen in combinatie met zwembaden voor een optimaal energieverbruik. Hierbij verkopen we veel warmtepompen en zetten sterk in op systemen om het zwembad vanop afstand te beheren”, vertelt Niels Helmond, oprichter en eigenaar.

De technische groothandelaar heeft een uitgebreid cliënteel, maar mikt vooral op de kleinere installateurs die de passie voor het vak delen. “We gaan het liefst partnerships aan met professionelen die met evenveel gedrevenheid dag in, dag uit klaarstaan om hun klanten te helpen bij de installatie en het onderhoud van hun zwembad.” De groothandel gaat zelf net dat stapje verder om de zwembadbouwer bij te staan en denkt proactief na over de geschikte, energiezuinige oplossing voor een specifiek project. Daarnaast heeft het bedrijf een uitgebreid aanbod van standaardproducten en accessoires voor in en rond het zwembad.

Energiezuinig voor zwembad en huis

Door in te zetten op zonnepanelen en warmtepompen richt HRS Pool & Technical Equipment zich in eerste instantie op het zo efficiënt mogelijk verwarmen van het zwembad. Daarbij maakt het bedrijf de koppeling met het verwarmen van een woning.

Opstelling van zonnepanelen met dubbele werking.

“Met onze innovatieve PVT-zonnepanelen heb je een oplossing om zowel het huis als het zwembad te verwarmen, in combinatie met een warmtepomp. Het is ook mogelijk om de aansturing van het zwembad en de pomp samen te voegen en zicht te krijgen op het verbruik”, zegt Helmond. “We staan erom bekend optimaal mee te denken met de installateur en helpen graag met het voortraject. Aan een nieuwe installateur leggen we bijvoorbeeld uit welke warmtepomp het meest geschikt is voor zijn project.” Een niet onbelangrijke analyse, want alleen met de juiste warmtepomp en de juiste flowsnelheid krijg je het gewenste rendement.

Automatische aansturing

HRS Pool & Technical Equipment biedt een basiskast aan voor de aansturing van verschillende componenten van het zwembad. Hierop kan je alle apparatuur aansluiten die je wil: van de warmtepomp en de doseertechniek, over de verlichting, tot de zandfilter en de afdekking. Het systeem laat ook toe om vanop afstand het zwembad te beheren en te kijken wat er mis is bij een eventueel probleem. Heel handig voor de installateur om bijvoorbeeld de waterkwaliteit in de gaten te houden bij grotere installaties, en ook voor HRS zelf.

De zonnepanelen worden aangesloten op een warmtepomp voor optimaal energieverbruik.

Helmond: “Door ons compleet systeem monitoren we de zonnepanelen en warmtepompen van onze eindklanten. Bij een probleem, zoals een uitgevallen paneel of een klep die niet geopend werd, krijgt ook de installateur een signaal. Noem het een extra service die we aanbieden, zodat de zwembadbouwer sneller kan ingrijpen. Uiteindelijk is iedereen erbij gebaat dat de installatie zo optimaal mogelijk draait. Onze warmtepompfabrikant Polytropic, waarvoor wij de Nederlandse distributeur zijn, laat ook toe dat installateurs of eindklanten rechtstreeks de noodlijn gebruiken, zodat ook in het weekend permanentie verzekerd is. ”

De Nederlandse groothandelaar zit niet stil en werkt onder andere samen met zijn Belgische lamellenfabrikant om lokaal iets te openen, zodat Belgische klanten sneller in eigen land bediend worden. Ook op vlak van energie zoekt het bedrijf naar nieuwe, innovatieve oplossingen die een verschil maken op de energiefactuur van de eindklant. Alvast iets om naar uit te kijken, eens het seizoen 2022 volop in gang is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details