Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Alle domotica voor zwembad in één kast, met één app
Het DURATECH-systeem kost minder, is snel en eenvoudig te installeren, en integreert alles mooi in één kast.

Alle domotica voor zwembad in één kast, met één app

Het zwembadwater opwarmen vanop afstand? De verlichting of filterpomp bedienen met de smartphone? Een alert ontvangen als zich een probleem voordoet met een installatie? Voor zowel de professionele zwembadbouwer als de eindklant is het innovatieve domoticasysteem van DURATECH een goede aanwinst. Snel en eenvoudig te beheren via een uitgebreide app. 

De vernieuwende producten van DURATECH – Durable Technologies – zijn van Belgische makelij. Deze producent mikt niet alleen op hoogstaande kwaliteit, maar is ook een innovatieve koploper in de zwembadsector. Zijn nieuwste realisatie is een compleet domoticasysteem waarin alles gecentraliseerd is. 

“Bij een klassieke installatie heb je een viertal kasten aan de muur”, vertelt Marc Lamberts, CEO van DURATECH. “Een aparte kast voor het rolluik, een voor de verlichting… Ons nieuw systeem centraliseert alles in één kast. De bediening gebeurt via een uitgebreide app met verschillende mogelijkheden.”

“Momenteel kan je ons domoticasysteem aan vier items koppelen: een filterpomp, verschillende warmtepompen, verlichting en afdekking. De komende jaren breiden we dit aanbod verder uit, onder andere met automatische ontsmetting. Ons systeem is uiteraard het beste afgestemd op eigen DURATECH-producten, waarmee we een bidirectionele communicatie hebben. Dat geeft ons de beste informatie voor een optimale sturing. Het systeem is zo ontwikkeld, dat je er ook andere merken aan kan koppelen, al boet je hierbij soms wat in aan functionaliteit, omdat we de functies van andere pompen niet in dezelfde mate van detail kennen.”

Met de DURATECH-app bedien je moeiteloos de filterpomp, warmtepomp, verlichting en afdekking.

Meest complete systeem

De app werkt zowel met als zonder internet, maar connectie met internet geeft meer mogelijkheden. Lamberts: “Alles wordt automatisch opgeslagen in de cloud, en de zwembadbediening is dan mogelijk van overal in de wereld. De eindklant ontvangt een melding als iets niet naar behoren werkt. En ook als installateur kan je via de app ingelicht worden. Zo is het mogelijk om vanop afstand te bekijken wat er mis is, en of en hoe je het probleem kan verhelpen. Dat vertaalt zich in minder verplaatsingen.” 

De ecologische voetafdruk verkleint en de efficiëntie van de installatie verhoogt. Vanaf de paasvakantie draait het zwembadseizoen op volle toeren en is elke tijdswinst mooi meegenomen. Met het DURATECH-domoticasysteem los je meer problemen vanop afstand op, help je klanten sneller vooruit, en heb je meer tijd over voor de nieuwe installaties.

Hoewel België meerdere verdelers van dit soort domoticasystemen telt, is alleen DURATECH een Belgische fabrikant. Bovendien is het systeem het meest complete op de markt, met een volledige communicatie, terwijl andere zich beperken tot het aan- en uitzetten van de aangesloten toestellen. Dat betekent niet automatisch een meerkost. Integendeel. “Een installatie met onze toestellen betekent voor de professionele installateur een besparing van 1.000 euro netto ten opzichte van een klassieke oplossing”, zegt Lamberts. “Ons nieuw systeem biedt dus meer mogelijkheden, kost minder, is sneller en eenvoudiger te installeren, en is mooier omdat er maar één kast aan je muur hangt.”

De Link Touch is een bedieningspaneel dat heel eenvoudig is in gebruik, zelfs door kinderen.

Van app tot bedieningspaneel

DURATECH is trots op de Link Touch, een bedieningspaneel dat samen met de app ook het Duratech-domoticasysteem kan aansturen. Zes jaar geleden begon DURATECH met de ontwikkeling van dit display, dat perfect op het nieuwe systeem aan te sluiten is. “Onze Link Touch is nu drie jaar te verkrijgen. Dit bedieningspaneel heeft een mooi en strak design, en is tegelijk heel gebruiksvriendelijk. Met een kleurenwiel bedien je de lichten, het systeem geeft de watertemperatuur aan die je ook makkelijker instelt, en je stuurt er de afdekking mee aan. De app is natuurlijk veel uitgebreider, maar de Link Touch is eenvoudig in gebruik, zelfs door kinderen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details