Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Veilig en vereenvoudigd zwembadbeheer dankzij elektrolyse
De Aquarite® Flo Advanced Low Salt combineert zoutelektrolyse met hydrolyse.

Veilig en vereenvoudigd zwembadbeheer dankzij elektrolyse

Waterbehandelingstechnologieën zoals elektrolyse en hydrolyse zijn vandaag alsmaar sterker vertegenwoordigd, en daar zijn verschillende redenen voor. “Veiligheid en gebruiksgemak zijn over het algemeen de meest doorslaggevende”, weet Maxime De Gunsch, productmanager bij SCP Benelux. “Mensen hoeven in hun technische ruimte immers minder chemicaliën op te slaan en het risico dat de behandeling omwille van producttekorten stilvalt is quasi nihil. Meer zelfs, met het juiste toestel kan het volledige zwembadbeheer aanzienlijk vereenvoudigd worden.” 

De Aquarite® Flo Advanced modellen zijn uitgerust met hoogwaardige sondes.

SCP Benelux is exclusief verdeler van de Aquarite® Flo elektrolysetoestellen van het Amerikaanse Hayward en biedt in dit gamma zowel het standaardtoestel als de Aquarite® Flo Advanced en de Aquarite® Flo Advanced Low Salt. “De Hayward toestellen zijn van een uitmuntende kwaliteit, geschikt voor baden tot 150 en zelfs 200 m3 en eenvoudig in gebruik”, vertelt Maxime De Gunsch.

De UWE Puro Compact is dankzij het enkele inbouwdeel eenvoudig te installeren.

Veel mogelijkheden, weinig zorgen

Terwijl het standaardtoestel in functie van de meetresultaten van een manuele wateranalyse of een apart analysetoestel nog door de gebruiker zelf ingesteld moet worden, kunnen de Aquarite® Flo Advanced modellen quasi volledig autonoom fungeren. “Deze toestellen zijn uitgerust met hoogwaardige sondes en kunnen het niveau van de behandeling bijgevolg volledig automatiseren. Daarenboven zullen ze automatisch melding maken wanneer het zoutniveau te laag is, er geen debiet gemeten wordt, of het pH-gehalte problematisch wordt.”

Daarbij blijft het evenwel niet. “Door het elektrolysetoestel met het internet en andere toestellen te verbinden, wordt het een volwaardig online beheersysteem voor het gehele zwembad. Zo kunnen ook de warmtepomp, verlichting, rolafdekking, pompen en andere technische onderdelen er perfect mee aangestuurd worden. Niet alleen wanneer dat Hayward-producten zijn, trouwens, al zal je door trouw te blijven aan één merk natuurlijk wel meer geavanceerde mogelijkheden hebben.”

Maxime De Gunsch omschrijft de Aquarite® Flo Advanced in ieder geval als een handige opstap richting automatisering. “Je krijgt zowat alle voordelen, zonder de bijbehorende complexiteit. Want de mogelijkheden mogen dan wel uitgebreid zijn, de installatie en bediening blijven steeds logisch, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.”

UWE Triva tegenstroominstallatie met flat nozzles.

Aangepaste waterbehandeling

Met de Aquarite® Flo Advanced Low Salt bieden Hayward en SCP Benelux ook voor zij die liever wat minder chloor in hun bad hebben een prima oplossing. “Door de zoutelektrolyse te combineren met hydrolyse, waarbij vrije oxiderende radicalen vrijkomen
en voor een bijkomend ontsmettend effect zorgen, zorgen deze toestellen dat het zout- en bijgevolg ook het chloorgehalte laag gehouden kunnen worden.”

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan de Aquarite® Flo toestellen eventueel ook nog met een uv-desinfectie combineren. “Let wel, de uv-desinfectie moet altijd vóór de elektrolyse of hydrolyse gebeuren. Uv-licht kan er immers voor zorgen dat chloor afgebroken wordt, waardoor een deel van de waterbehandeling anders tenietgedaan zou worden.” 

Compleet gamma tegenstroominstallaties
Met de tegenstroominstallaties van het gespecialiseerde Duitse merk UWE biedt SCP Benelux een sportieve oplossing voor elk niveau. De reeks start aan een bescheiden debiet van 65 m3/u en loopt op tot maar liefst 225 m3/u, voor de echte topatleten. Alle toestellen zijn uitgerust met een flens in hoogwaardig inox en worden aangedreven door pompen in plaats van rotors. In het hogere segment wordt daarnaast gebruikgemaakt van platte in plaats van ronde nozzles. “Daardoor ontstaat er een mooie gladde golf en hebben zwemmers dus ook aan de hoge debieten geen last van overmatige turbulentie”, legt Maxime De Gunsch uit.

Absolute topper qua prijs-kwaliteit is volgens SCP Benelux de Puro Compact, een model met debieten tot 70 m3/u dat zich dankzij het enkele inbouwdeel ook eenvoudig laat installeren. “Wie echt op z’n budget moet letten, kan er bovendien perfect voor kiezen om een UWE tegenstroominstallatie in verschillende fases te laten plaatsen. In principe moet immers enkel het inbouwdeel bij de initiële constructie voorzien worden. Alle andere, vaak duurdere, onderdelen zoals de pomp(en) en de flens kunnen perfect later geplaatst worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details