Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Software voor zwembaden: een markt in beweging
Ontvangsthal Spurd Leeghwaterbad met ticketing en toegang tot zwembad.

Software voor zwembaden: een markt in beweging

Ticketing en toegang. Voor openbare zwembaden is dit een hot topic. Daar komen het leerlingvolgsysteem en diensten voor reserveringen en verhuur vaak nog bij. Allemaal processen die worden ondersteund met software en hardware, waarbij vooral nadruk ligt op het gemak voor bezoeker én medewerker. Staat uw zwembad voor een overstap naar een nieuw systeem voor deze processen? Dan is het goed te weten waarop u moet letten. 

Op zoek naar een nieuwe leverancier

Onlangs heeft VConsyst, een van de bekende softwareaanbieders voor zwembaden, aangekondigd de verkoop en ondersteuning van zijn software te beëindigen. Dit heeft een beweging op gang gebracht in de zwembadbranche. Het heeft het bestuur van veel zwembaden aan het denken gezet hoe ze hun processen kunnen borgen en verder verbeteren met een nieuw systeem. Veelal wordt een pakket van eisen opgesteld en uitgestuurd naar de softwareleveranciers, om uiteindelijk een weloverwogen keuze te kunnen maken.

De zelfbedieningszuil voor tickets en abonnementen.

‘Alles-in-één’ vs ‘best of breed’

Ten opzichte van jaren geleden is het speelveld van softwareleveranciers in de zwembadbranche meer divers geworden. Met meer aanbieders, zowel bestaande als nieuwe spelers, elk met een breed aanbod op het vlak van onder andere ticketing, toegang en leerlingvolgsysteem. Opvallend is wel de tweedeling in het soort aanbod:  het alles-in-één pakket, dat pretendeert alle disciplines even goed te kunnen ondersteunen, in tegenstelling tot de ‘best of breed’ propositie, waarbij gespecialiseerde pakketten (al dan niet gekoppeld) worden ingezet voor de verschillende processen.

Een overtuigd voorstander van de ‘best of breed’ propositie is softwarebedrijf De Haan IT, uit Almere. Bij De Haan IT wordt al jaren intensief samengewerkt met Plan Plan Internet BV en zijn Zwemscore module. Beide partijen hebben zo al talloze zwembaden in Nederland ondersteund met bewezen oplossingen, waarbij onderling gegevens worden uitgewisseld om processen te stroomlijnen.

Toekomstgerichte oplossing

De Haan IT levert al ruim veertig jaar afreken- en toegangssystemen voor onder meer de zwembadbranche en werkt vanuit een duidelijke filosofie: specialist zijn in eigen vakgebied en zorgen voor een hoogwaardige en gebruiksvriendelijke applicatie. Juist daarom is jaren geleden besloten het partnership op te zoeken met gelijkgestemde leveranciers, om zo gezamenlijk zwembaden het beste in de markt te kunnen bieden.

Zo ontstond de samenwerking en integratie met Zwemscore,  toonaangevende partij op het gebied van leerlingvolgsysteem en zwemlesscore. Zij hebben zich ruimschoots bewezen met hun  applicatie, gebouwd voor en met onder meer zweminstructeurs en managers zwemzaken. 

Ondersteuning voor zweminstructeurs.

Met deze gezamenlijke aanpak worden de verschillende disciplines in het zwembad op de juiste manier ondersteund. Simpelweg, omdat met al die jaren ervaring en doorontwikkeling ondertussen voor elke vraag en wens een pasklare oplossing klaarligt. Zonder dure maatwerktrajecten waaraan zwembaden mee moeten betalen. En niet alleen oplossingen die nú worden gevraagd, maar ook in de toekomst. Immers, de behoeften van bezoekers veranderen ook.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is dat steeds meer gasten vanuit huis online, of op locatie via een zelfbedieningszuil, hun tickets en abonnementen willen kopen. Hierdoor kunnen ‘fastlanes’ worden gecreëerd en kunnen entreemedewerkers meer optreden als gastvrouw of gastheer. Of denk aan het gebruik van slimme armbandjes, voorzien van een chip (RFID), waarmee bezoekers toegang krijgen maar ook een kluisje bedienen en saldo opladen voor aankopen in de zwembadbar. 

De mogelijkheden zijn eindeloos; zorg daarom voor een weloverwogen keuze bij een toekomstige overstap. De Haan IT en Zwemscore denken hierin graag mee. Neem daarvoor vrijblijvend contact op via dehaanit.com of zwemscore.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details