Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Snelle plaatsing dankzij prefab maatwerk
Archituin stond in voor de volledige nieuwe tuinaanleg, inclusief een PPC zwembad van 11 bij 3,9 meter.

Snelle plaatsing dankzij prefab maatwerk

Een geklasseerde herenwoning in Veurne kreeg het voorbije jaar een volledig nieuwe tuin in de stijl van het huis. Aannemersbedrijf Archituin zorgde voor de aanleg, inclusief de plaatsing van een zwembad van 11 bij 3,9 meter. Net zoals in het merendeel van zijn projecten koos zaakvoerder Thomas Vanacker daarbij voor een prefab zwembadkuip in polypropyleen copolymeer van PPC Pools®. “Sinds drie jaar werken we bijna exclusief met PPC, en daarvan hebben we nog geen minuut spijt gehad.” 

Het was via zijn leverancier van rolafdekkingen dat Vanacker in 2020 voor het eerst met PPC Pools® in contact kwam. “Het bedrijf was op dat moment nog maar net opgericht, maar al bij het eerste gesprek voelden we dat het goed zat. Niet alleen omdat zaakvoerders Wim en Denis net als wij duidelijk kwaliteit nastreefden, maar des te meer nog omdat er heel goed naar ons geluisterd werd. Dat is vandaag trouwens nog steeds het geval, ook al is PPC Pools® inmiddels aanzienlijk gegroeid.”

In quasi alle projecten kiest Archituin vandaag voor PPC Pools®.

Op één week zwemklaar

Inmiddels is volgens Vanacker zo’n 98% van de zwembaden die door Archituin en zusterbedrijf Archipool geplaatst worden afkomstig van bij PPC Pools®. “Enkel in specifieke gevallen, zoals voor binnenzwembaden of wanneer er grote niveauverschillen overbrugd moeten worden, kiezen we nog voor een betonnen kuip. Voor alle andere projecten is polypropyleen wat ons betreft de beste keuze. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met wacht- of droogtijden en er is ook geen extra afwerking nodig. Daardoor kunnen we het zwembad op amper één week tijd plaatsen en aansluiten, én vermijden we dat er achteraf problemen ontstaan door bijvoorbeeld verkleuring van de zwembadafdichting.”

Omwille van de antislipeigenschappen werden de trap en plage in ledernerfstructuur uitgevoerd.

Natuurlijke look, volledig op maat

Voor het project in Veurne bestelde Archituin bij PPC Pools® een zwembadkuip in donker antraciet, met een trap en plage in ledernerfstructuur. “De ledernerfstructuur zorgt voor de nodige antislipeigenschappen, terwijl het zwembad dankzij de donkere kleur meer als een vijver of zwemvijver oogt. Een azuurblauwe waterpartij zou in de natuurlijke setting van het tuinontwerp namelijk niet gepast hebben.”

De kuip werd uiteindelijk compleet met alle inbouwdelen, inclusief skimmers op maat, op de werf geleverd. “Helemaal uniek aan PPC Pools® is dat zij hiervoor niet meer met dichtingen werken. Zowel skimmers als aanzuigers, lampen… worden ingefreesd en opgelast. De zwembadverlichting ligt daardoor bijvoorbeeld heel mooi in het vlak van de wanden, en we hoeven ons niet druk te maken over de waterdichtheid of slijtage aan rubberen dichtingen.”

Het maatwerk gaat evenwel nog verder dan dat. “Geven wij aan in welke hoek van het zwembad de technische ruimte komt te liggen, dan zorgt PPC Pools® ervoor dat alle leidingen ook effectief in die hoek ingebouwd worden”, aldus Vanacker. “Dat bespaart ons graafwerk en zorgt ervoor dat we geen leidingen meer rond het zwembad moeten leiden.”

In quasi alle projecten kiest Archituin vandaag voor PPC Pools®.

Samen naar het perfecte zwembad

“Uiteindelijk leren we allemaal nog dagelijks bij”, besluit Vanacker. “Het mooie aan PPC Pools® is dat ook zij op die manier in het vak staan. Zien wij ergens ruimte voor verbetering of hebben we een bepaalde nood, dan kunnen we dat perfect met Wim en Denis bespreken en wordt er ook effectief werk van gemaakt. Dat hun productiecapaciteit de voorbije jaren door nieuwe werknemers en automatisering sterk uitgebreid is, heeft in onze ervaring bovendien daaraan nog niets veranderd. Of het perfecte zwembad effectief bestaat, dat weet ik niet, maar door van elkaar te blijven leren, zullen we er samen ongetwijfeld wel heel dicht
bij komen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details