Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Nieuwigheden voor een duurzaam, veilig en comfortabel zwembad
De Ynblue doseerunit van Ynéom.

Nieuwigheden voor een duurzaam, veilig en comfortabel zwembad

Als de voorbije jaren ons iets duidelijk gemaakt hebben, dan is het wel dat er in de zoektocht naar duurzamere, energie-efficiëntere en toch comfortabele zwembaden niet één mirakeloplossing bestaat. Wel gaat het om een gerichte keuze voor zowel duurzame energiebronnen als efficiënte technologieën, én om een intelligente afstemming tussen zowel toestellen en lokale omstandigheden als toestellen onderling. Enkele nieuwigheden in het gamma van zwembadengroothandel HRS Pool & Technical Equipment moeten dat helpen waarmaken. 

Ynblue laat toe om het zwembad via een app op te volgen en de nodige scenariomeldingen in te stellen.

Vanuit Beusichem bij Utrecht zet groothandel en familiebedrijf HRS Pool & Technical Equipment zich dag na dag in om professionele zwembadbouwers en installateurs uit Nederland en België te ondersteunen. Dat doen Niels Helmond en zijn team aan de hand van kennis en advies, maar ook met een compleet gamma aan zwembadproducten en -accessoires. HRS mag zich zo onder meer geprivilegieerde partner-distributeur van Bio-Pool waterbehandelingsoplossingen en Polytropic warmtepompen noemen.

Zeg niet zomaar doseerunit

De laatste nieuwigheid in het gamma van HRS Pool & Technical Equipment is de Ynblue doseerunit van Ynéom, dat sinds februari deel uitmaakt van de Franse ACWA groep. “De term ‘doseerunit’ is evenwel misleidend, en dekt in geen geval de lading”, verduidelijkt Niels Helmond meteen. “Natuurlijk kun je met de Ynblue unit op een heel gebruiksvriendelijke en efficiënte manier chloor doseren en de waterkwaliteit opvolgen, maar je kunt er vooral ook de rest van het zwembad mee aansturen. Zo heb je volledige controle over bijvoorbeeld de pomp, de warmtepomp, het rolluik en de verlichting, stem je hun werking onderling op elkaar af en kun je in real-time alle gegevens inzake onder meer temperatuur, energie- en chemicaliënverbruik opvolgen.”

Het Revolu’sel zoutelektrolysetoestel van Bio-Pool.

Intelligentie maakt het verschil

Wat de doseer- en regelunit helemaal intelligent maakt, is dat ze zelflerend is. “Ynblue capteert en analyseert alles wat er met de verschillende toestellen gebeurt en kan zich zo op termijn zelf aan de gewoontes van de gebruikers aanpassen. Daarnaast kunnen zwembadbouwers de nodige scenariomeldingen instellen en kan Ynblue gekoppeld worden aan de weersvoorspellingen. Zo zal de regelunit het regime bij bijvoorbeeld een onweersbui automatisch aanpassen, waardoor er minder kans is dat het water overstuur geraakt en dus ook het risico op eventuele corrosie daalt.” 

De Ynblue doseer- en regelunit is volgens Helmond zodanig compleet, dat ze zelfs voor klanten die voor andere waterbehandelingstechnologieën kiezen interessant is. “Je zou Ynblue alvast perfect kunnen combineren met een zoutelektrolysetoestel zoals de Revolu’sel van Bio-Pool, want ook die kan de unit op een intelligente manier aansturen. Voor vergeetachtige klanten is er zelfs nog een voordeel: in geval de zoutvoorraad niet op tijd aangevuld wordt, kan de Ynblue als back-up fungeren en zo toch een afdoende waterbehandeling garanderen.”

Met het PolySolar Energy System kan iedereen zijn zwembad maximaal met zonne-energie voeden.

Plug-and-play zonne-energiesysteem

Als geprivilegieerde partner en distributeur van warmtepompfabrikant Polytropic introduceert HRS daarnaast het PolySolar Energy System. Deze plug-and-play kit bestaat uit één tot acht hoogwaardige pv-panelen, de bijbehorende micro-omvormer(s), bekabeling en aansluitkast en een geïntegreerd energiemanagementsysteem. 

“De kit voorziet zo in een volledig pv-systeem dat ofwel op de elektriciteitsvoorziening van woning of poolhouse, ofwel rechtstreeks op onze lijn Polytropic warmtepompen aangesloten kan worden. Er is keuze tussen één, twee, drie, vier, zes of acht pv-panelen, en het montagesysteem wordt meegeleverd. Voor hellende daken gaat het om de gekende rails; voor platte daken of plaatsing op de grond zijn het kunststofconsoles. Op die manier krijgt eenieder de kans om zijn zwembad maximaal met zonne-energie te voeden. Het Gateway energiesysteem zorgt er daarbij voor dat geen enkele energie verloren gaat. Heeft het zwembad de gewenste temperatuur bereikt, dan zal eventuele overtollige zonne-energie immers aangewend worden om andere apparatuur aan te sturen of teruggeleverd worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details