Platform over zwembadinfrastructuur en -techniek, wellness en outdoorbeleving in Nederland én België
Maximaal genot, minimale moeite
Dit filtratielokaal werd volledig uitgerust met producten van SCP Benelux.

Maximaal genot, minimale moeite

Een voordeel voor de installateur ook, want hij wint een tevreden klant zonder tijd te verliezen aan ongeplande interventies. Maar hoe doe je dat? Een geschikte warmtepomp en slimme waterbehandeling zijn volgens SCP Benelux in ieder geval essentieel.

De AquaX Turbo Silence Invertech warmtepomp beschikt ook over een Cool & Heat functie.

Als groothandel in zwembadmaterialen en -techniek combineert SCP Benelux het beste van twee werelden. Dankzij de inbedding in de Amerikaanse en wereldwijd actieve groep PoolCorp neemt het bedrijf een voorsprong in contacten met fabrikanten, terwijl het onafhankelijke lokale karakter verzekert dat aanbod en service steeds op de noden van de Belgische en Nederlandse klanten en zwembadbouwers afgestemd zijn. Dat toont zich onder meer in het enorme aanbod aan warmtepompen, met oplossingen voor alle marktsegmenten in ons eerder koele klimaat.

Mini tot Inverter

Een zwembad zonder verwarming is in onze contreien niet de beste investering. Om van maart tot oktober van het zwembad te kunnen genieten, zijn de ogen vandaag vooral gericht op warmtepompen.
Zij vormen een van de meest duurzame en efficiënte oplossingen om het water tot comfortabele temperaturen te verwarmen.

Met oog op duurzaamheid en efficiëntie voegt SCP Benelux dit jaar opnieuw enkele hoogwaardige warmtepompen aan zijn gamma toe. De AquaX Turbo Silence Invertech, bijvoorbeeld. Een high-end model dat exclusief verkrijgbaar is bij SCP en aan­bevolen wordt voor zwembaden met solarafdekkingen of onder lage overkap­pingen. De warmtepomp is namelijk niet alleen uitgerust met Inverter- en Turbo Silence technologie, maar tevens met een Cool & Heat functie. Ook de nieuwe omkeerbare K-PAC van Hayward zorgt dankzij de IN-Tech Full Inverter technologie voor een optimale temperatuurstabiliteit. Wil de klant echt het allerbeste uit zijn zwembad halen, dan schuift SCP Benelux de nieuwe Pentair InverTemp LT naar voren, een full inverter omkeerbare warmtepomp die zelfs gebruik bij -15°C mogelijk maakt. 

ProMatic Lifeguard combineert de Davey EcoSalt2 technologie met online zwembadwaterbeheer.

Toch benadrukt SCP dat warmtepompen niet noodzakelijk high-end producten zijn. De groothandel heeft oplossingen voor elk budget, en biedt met de PoolStyle Mini R32 zelfs een antwoord op de vragen van klanten in de vervangingsmarkt of met eenvoudige prefab-baden. Deze warmtepomp is budgetvriendelijk, licht van gewicht en dankzij het plug-and-playsysteem eenvoudig te installeren.

Slimme waterbehandeling

Hoewel waterbehandeling een essentiële pijler is in zwembadonderhoud, beschouwen veel klanten het meer als last dan als noodzaak. Hoe meer het geautomatiseerd kan worden, hoe beter dus. 

Zwembaden met een klassieke water­behandeling op basis van pH en vloeibaar chloor kunnen dankzij de Avady POOLeasy of DUO pH Rx sensoren, beide exclusief verkrijgbaar bij SCP, of de Pentair SOLEO genieten van een automatische controle en dosering van ofwel een van beide, ofwel beide waterbehandelingsproducten. Gaat de voorkeur uit naar de steeds populairdere technologie van zoutelektrolyse, dan biedt SCP Benelux met onder meer de Davey ProMatic Lifeguard en de Hayward Aquarite Flo Advanced Low Salt volledig geautomatiseerde oplossingen voor baden tot 150 m3. De Aquarite Flo zorgt tevens voor de regeling van de filtratiepomp en de led-verlichting, terwijl ProMatic Lifeguard de eenvoud van de reeds gekende Davey EcoSalt2 tech­nologie combineert met een compleet en online aangesloten zwembadwaterbeheer. 

Pentair SOLEO zorgt voor een automatische controle en aanpassing van de waterkwaliteit.

Om volledige systemen te automatiseren, zet SCP Benelux daarnaast nog de Pentair Maestro en Intellipool schakelkasten in de kijker. Zij zijn ontworpen en ontwikkeld om alle mogelijkheden van, respectievelijk, de VS/VS2 en de IntelliFlo pompen te benutten. 

Geïnspireerd door al die automatisering? Via het Try Me programma biedt SCP Benelux de zwembadbouwer de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de installatie en programmering van al deze systemen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details